Pimpel of koolmees?

De middag dat Mr. Vink zich liet zien in de tuin, daarna, overigens niet meer gezien hier. Zat er ook een pimpelmees, toch? Op de grond op het pindanetje wat uit de voederhanger is gevallen.

Tegelijk kwam de koolmees even eten van de andere voeding, een stuk vet met meelwormen en andere zaken erin. Althans, ik haal ze graag door elkaar deze twee meessoorten. En mensen zeggen telkens, een pimpelmees is net Batman, die heeft het maskertje voor. De koolmees heeft weer de zwarte streep over de buik. Vaak gaat het te snel om dat te zien voor mij en te bepalen, wat wat is.

Dan hangen ze zo bijvoorbeeld, ja dan zie ik echt echt niet hoor. πŸ˜‰ Pimpel of koolmees.

En ze zijn zo snel, ook deze foto’s zijn vanuit de woonkamer door het glas genomen. Het was even druk in de tuin.

Dan zou dit ook weer een koolmees zijn, als ik dit zo zie, maar ja, ik zie de bovenkant van de kop niet, en de borst ook niet. Ze vliegen in elk geval aan en af. Elke dag komen ze meerdere malen even voedsel halen. Soms wel met 4 tegelijk.

De laatste foto die ik nam, he he, eindelijk echt goed in beeld, vond ik dan. Hangend aan het pindavoedernetjes. Waarvan er eentje dus nu op de grond ligt, ze raken leeg. En Picasso de slimmerik denkt nu… als ik er naast ga zitten dan vliegen ze wel zo mijn poten in.

Wij hangen het netje telkens weer terug, maar of dat nog echt zin heeft? Ik denk dat het maar los ernaast ga hangen aan het touw aan de bovenkant. πŸ˜‰

33 thoughts on “Pimpel of koolmees?

 1. een pimpel heeft een blauw petje en de koolmees een zwarte, denk maar aan kool… steenkool,
  het netje op de grond is gevaarlijk morgaine,
  πŸ™‚
  red de vogeltjes πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

  • Het netje gaat opnieuw omhoog zo meteen. Ik zag het vanmorgen pas weer dat deze er weer uit gegleden is πŸ˜‰ De eerste is dus de pimpelmees, de andere is de koolmees. πŸ˜€

   Like

 2. Pimpelmees hebben lichter kleur van hoofd en streep. Koolmees hebben zwarte bovenop op zijn kop. Echt leuk dat bij jullie ook komen dan 4 tegelijk. Gaan ze ook van vechten. Wij hebben onlangs vogelhuisje weg gedaan. Omdat niet meer komen. Komt door de buren. Ze hebben ook katten. Mooie foto’s heb je gemaakt. Lusten wel lekker voer bij jou. Fijne dag. X

  Geliked door 1 persoon

  • Volgende winter zal ik eens daarvoor kijken, dit heb ik aangeschaft vlak na de sneeuwstorm en dat Liefste nog verward net in het ziekenhuis lag… en we niet wisten welke kant op, ik zag het in de supermarkt en moest iets doen, laten we zeggen, bijna op automatische piloot. Wat er nog lag, was niet veel meer, heb ik toen mee genomen.

   Like

 3. Beide mezen vliegen bij mij af en aan. Sporadisch komt er een staartmees en een kuifmees voorbij gevlogen. Staat dat alle mezen, herkenbaar of niet van harte welkom zijn in mijn tuin.
  Meneer Vink laat zich jammer genoeg nog niet zien ….

  Vogelvriendelijke groet,

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik lees hierboven al vele ezelsbruggetjes. Gewoon oefenen dan leert het vanzelf.
  Het pimpelmeesje is wat kleiner.
  Koolmeesje heeft inderdaad een zwart als kool petje op het hoofd.
  Wel leuk dat je door het fotograferen en bloggen veel kennis over de natuur krijgt.

  Geliked door 1 persoon

  • De kennis kreeg ik al van mijn opa en oma mee vroeger op het dorp, maar ja, als je dan op nieuw land gaat wonen met 11 jaar, en het duurt 3 jaar voor je de eerste mees in eigen tuin ziet, of andere soorten… En je wordt tiener en komt in een telkens grotere stad te wonen die blijft bouwen, dan gaat kennis weleens iets verloren. πŸ˜‰ Leuk om het weer op te pakken nu.

   Geliked door 1 persoon

 5. Je hebt ze beide in de tuin, zijn zulke levendige vogels, meneer Pimpel en Kool.
  Zelfs zomers voeren wordt aangeraden door de verstening in de tuinen, zeg maar ons land. Hans

  @ best jammer dat men wel weet dat het milieu belangrijk is, maar er niet naar handelen.

  Geliked door 1 persoon

  • Als ik er ben dan hangt er wel voer, als ik er niet ben, dan niet. Ik ga het zien hoe deze zomer gaat verlopen, het is ook tijd om weer even thuis te zijn.

   Like

  • Leuk! Hier hangen verder geen nestkastjes, de tuin ligt nog altijd helemaal open en moet nog ‘gestyled’ worden. Met Picasso eventueel in de tuin lijkt het mij ook niet zo handig πŸ˜‰

   Geliked door 1 persoon

 6. Klapper gaf de hint al weg zag ik πŸ™‚
  Wij halen de bollen uit de netjes want ze kunnen er door het pikken wat van binnen krijgen. We hebben van die houders waar de bollen in kunnen. Soms is het een drukte van jewelste.
  Foto;s van achter het glas zijn ook foto’s en duidelijk genoeg πŸ˜€

  Geliked door 1 persoon

  • Dit zijn geen bollen, die heb ik ook uit de netjes in de silo’s los, maar de pinda’s kunnen in deze silo niet los, verkeerde silo Gekocht toen Liefste 2 dagen in het ziekenhuis lag… impuls bij de supermarkt. πŸ˜‰

   Geliked door 1 persoon

  • Het is al oke dat je ziet dat het tot de mezen familie behoort πŸ˜‰ In dit geval zag ik het ook dankzij de foto’s pas goed! Ze gaan zo snel.

   Like

  • Ja, dat is in Almere ook wel, zit ook wel van alles, maar de ka’s en eksters lijken te overheersen. En de duiven. Je moet echt goed kijken dan, wie weet helpt het bij jou om ook eens wat voer in de tuin op te hangen πŸ˜‰

   Like

Reacties zijn gesloten.