Negatief is positief

Afgelopen week zou liefste starten met zijn revalidatie. Maar natuurlijk, kreeg hij op de zaterdagavond vorig weekend met Pasen een kriebelhoest. En zijn lichaam was de medicijnen aan het verwerken, hij was echt aan het afkicken. Zijn reuk en smaak waren er nog gewoon, net als zijn temperatuur normaal bleef. Alleen een kriebelhoest.

In de week voor Pasen, was de eerste week dat hij weer mocht rijden in zijn eigen bus, en dat heeft hij ook gedaan. En elke keer als hij wat langere ritten heeft gedaan, krijgt hij of een loopneus, of een kriebelhoest. De airco, de blower, geef het een naam, hij krijgt er last van.

Maar ja, die kriebelhoest was afgelopen dinsdag na Pasen nog niet klaar. Dus zei ik, zo kom jij het ziekenhuis niet eens in. Zal ik maar afbellen? Of even vragen wat zij willen? Dat was goed. Hij zou het zelf doen maar las ergens. “Ik moet 24 uur van tevoren afbellen, dus kan niet.”

Ik keek hem aan, echt waar? Schat het Pasen geweest, niemand had af kunnen bellen, ze waren er niet, wedden? Dus besloot ik, ik bel wel even, gewoon op luidspreker, zodat hij mee kon luisteren. Ik kreeg contact, geen probleem, Mr. kan gewoon volgende week (morgen dus), starten. Oke, opgelost en ik ging naar het kruid vat om de meest simpele ouderwetse thijmsiroop te halen, suikervrij. Hij nam het, en eigenlijk was het vrijwel direct over, de kriebelhoest. Ik hoorde hem niet meer. Klaar! Zo dachten wij.

Later op de middag, kreeg Liefste een mail, van de revalidatie sectie, ze wilden dat hij zich liet testen. Goed, maar we wisten het allebei al, en op zoek naar de GGD. Liefste al zwaar gefrustreerd, snappen ze het dan niet? Ik ben al in het ziekenhuis getest, en bla, dat dit alweer 7 weken geleden was, dat wil er dan niet in. Hij is toch thuis geweest al die tijd en bla, dat is ook zo. En toen zei ik hem, dat ik wel mee zou gaan ook, want als dan… we slapen toch in 1 bed. Ik zou het regelen! Hij ging ervandoor. Even wat ophalen ergens. Ja is goed!

Liefste inmidels weg, en ik ging bellen voor een afspraak, ik had netjes alle gegevens bij de hand, tot ik een telefonist aan de lijn kreeg. “Mag ik de toestemming van uw partner? Mag ik hem even aan de lijn? Uhhhhh Hij is weg, hij is er niet nu!”

“Dan mag ik geen afspraak maken…”

Ik moest van binnen al lachen, dit wordt wat. Hij kwam thuis en intussen had ik een vriendin van ons gesproken die mij vertelde dat er ook al thuis testen te koop zijn voor 9 euro bij de D A bijv. en andere drogisterijen. Goedgekeurd door het RIVM. Dat zou een oplossing kunnen zijn voordat we verder zouden gaan.

Maar nee, Liefste koos er dan toch voor om het officieel te doen. Samen belden we en samen maakten wij een afspraak, tot onze grote verbazing, de volgende dag was helemaal prima, om 09.03 uur, zo werd ons gezegd en bevestiging per mail die mee moest dan. Oke!

Natuurlijk werd er gevraagd waarom wij ons wilden laten testen, we legden het uit, dat het voor het ziekenhuis was, en er werd meteen al aangegeven dat de test als deze welke kant ook uit, het ziekenhuis er niet naar mag vragen, noch krijg je een bevestiging zwart op wit dat je negatief of positief bent. Bij ons ging het telefonisch allemaal.

We keken elkaar aan en begonnen te lachen samen. Nou ja, het zekere voor het onzekere. We gingen, we kwamen thuis en de volgende dag al kregen we onze uitslag. Beiden negatief, dus zeer positief!

Liefste mailde naar het ziekenhuis naar ‘het team’, en had ook getikt, ik krijg geen bevestiging maar ik ben negatief, en letterlijk las ik mee, “we geloven u zo … wij weten dat we het niet mogen vragen eigenlijk.” U bent dinsdag gewoon welkom.

Schiet mij maar lek in dit geval.

En nu zien we telkens de reclame voorbij komen op tv ook, klachten? Hoesten? Loopneus? In dat geval, omdat de wind nogal koud is en ik vooral op de fiets mijn boodschappen doe, zou ik elke dag wel kunnen testen, want die loopneuzen komen als ik van de fiets af stap en er staat een noordelijke wind.

Anyway, wij zijn getest afgelopen week, en beiden negatief dus. En dat houden we graag zo!

50 thoughts on “Negatief is positief

 1. Eigenlijk is het ook allemaal krom. Je moet je laten testen, maar je krijgt geen uitslag mee om te bewijzen. Ik dacht dat die testen bij de DA en dergelijke juist niet geldig waren. Ik las ergens, als je daar negatief bent, dan kan dat, maar je kunt ook de test verkeerd hebben gedaan. Als je positief bent, laat je dan in het echie testen.

  Love As Always
  Dimario

  Geliked door 1 persoon

  • Ja nou ja, als je het toch voor jezelf mag houden wat de uitslag is, waarom dan moeilijk doen als het thuis kan? 😉 hahaha, nee, klopt, staat er ook duidelijk, en van de DA weet ik, is 85% betrouwbaar en het is wel een dingetje om te doen thuis. Hier vind je de hele gebruiksaanwijzing online als die van de Etos zou gaan halen: https://www.etos.nl/advies/ziek/corona-zelftest/

   Like

 2. Mooi voorbeeld hoe slecht en waardeloos het een en ander in Nederland geregeld is.
  Onze demissionaire Minister-President en de verantwoordelijke minister moeten zich diep, diep schamen!

  Fijn dat het voor jullie na zoveel omslachtigheid toch nog goed is terecht gekomen. Al vind ik de door jou beschreven ervaring verdrietig en zorgelijk.

  Natuurlijk wens ik jou en je lief het beste toe!

  Bezorgde groet,

  Geliked door 1 persoon

  • Het wordt alleen bevestigd per mail als je digiD hebt, en die heb ik niet, Liefste wel, maar omdat ik om telefonisch moest, heeft hij dat ook gedaan dus. Via de huisarts, overigens is dat ook een vraag vooraf! Mag Uw huisarts het resultaat weten? Ook dat kun je afweren dus, en nee op zeggen dat je eigen huisarts het niet mag weten. Ik snap dit hele testen dan ook niet eigenlijk…. als het, waar het belangrijk is, niet openbaar gemaakt hoeft te worden.

   Geliked door 1 persoon

 3. Wat ik hierbij wel bedenk is het volgende: mijn echtgenoot neemt een medicijn voor hart- en bloedvaten dat regelmatig kriebelhoest veroorzaakt. Dat is een bijwerking. Mijn moeder kreeg een bètablokker waar ze constant van moest hoesten. Een erge kriebelhoest. Men heeft een ander soort bètablokker moeten geven omdat dit ook voor haar een bijwerking was. Toch even de bijsluiters checken want ik neem aan dat jouw liefste nu ook bepaalde medicijnen moet nemen voor hart- en/of bloedvaten?

  Geliked door 2 people

 4. Wat Matroos Beek hier schrijft, bedacht ik ook net.
  Het ziekenhuis mag niet naar de test vragen? Dat begrijp ik echt niet, hier moet je eerst negatief testen om binnen te kunnen?

  Geliked door 1 persoon

  • Het ziekenhuis… nee dat mag schijnbaar niet, ze moeten je maar geloven op je blauwe ogen zeggen we hier dan. Vandaar dat wij moesten lachen, omdat het zo krom is… Hij is spoedeisende hulp toen hi nog lag te stuiptrekken getest voor hij naar IC mocht, 1 dag voor de operatie zijn bypass, en nu dus om die kriebelhoest. Maar ja… hij heeft net zijn huisarts gebeld en die stuurt het even per mail op dat hij negatief is. Toch een bewijs in handen zo. 😉

   Like

  • Dat houden we ook zo! Als het hier al zou komen dan is dat echt of de supermarkt of van het ziekenhuis zelf. Onze bubbel is nog altijd hetzelfde en met afstand!

   Like

  • Hier is dat dus anders, je gaat vanuit jezelf en zelfs met de vragen kunnen ze nog zeggen dat het misschien niet hoeft. Omdat je niet weet of je met iemand die corona heeft in contact ben geweest, dat is de eerste vraag, ja dat weet ik toch niet? Ik ken de mensen op straat en in de winkels niet. Supermarkten dus.

   Geliked door 1 persoon

  • Als ze je een mail kunnen sturen met de bevestiging van je afspraak, die je mee moet nemen als bewijs, kunnen ze je ook het resultaat mailen naast bellen lijkt mij… mijn mail hebben ze toch al en van Liefste. Dat is toch krom?

   Geliked door 1 persoon

 5. Fijn dat het beide negatief was. Hoop gedoe he. Ik heb ook wat vaker een ‘gewone’ loopneus als ik in de kou heb gelopen, daarna weer over. heb me *klopt af* gelukkig nog niet hoeven testen, op m’n werk ook geen positief geteste medewerkers of dergelijke na een jaar.

  Geliked door 1 persoon

 6. Een kriebelhoest kan ontstaan door een allergie.
  Dacht ook dat de GGD alleen de officiële goed gekeurde test levert.
  Gelukkig beide negatief, dat is een hele geruststelling. Hans

  Geliked door 1 persoon

  • Het is gisteren ook op tv al geweest inderdaad, ze zijn echt goed gekeurd door het RIVM, het is hier en daar dat het mis gaat, maar dat is bij de GGD ook zo, is ook 95% en er glipt wat doorheen, maar dat hoor je niet!
   De kriebelhoest kan ook een bijwerking zijn van zijn medicijnen staat hier ook al dankzij Matroos Beek.

   Like

   • Toch wel fijn een weblog, je krijgt meestal wel de juiste antwoorden.

    @ ik snap het ook vaak niet meer, de overheid zaag bomen bij bosjes, legt nog steeds wegen en en promoot meer groen.
    Tuinen worden dicht gegooid en het regenwater kan niet meer weg.

    Geliked door 1 persoon

    • Het is ook de overlast waar men over klaagt vaak… Ze het in Almere ook, de voortuinen liggen vol, bomen worden gekapt, andere wel weer geplant maar erg jong nog.

     Like

 7. 1 ding is wel zeker negatief is. Wees blij. Je weet maar nooit. Waarom doen nou eigenlijk zo moeilijk. Ik begrijpt het wel voor je manlief. Die heeft wel zware operatie gehad. Maar ik vind moet weten. Gelukkig is het negatief. Bij ons huisarts gisteren ook gebeld over prik van Ferry aanstaande vrijdag krijgt. Informeren dus. Weten niets eens Ferry spierziekte hebt. Ferry zegt jullie hebben daarover mail gekregen van zk. Maar Ferry moet ook verder onderzocht worden in zk. Hele gedoe. Volgende week allerlaatste 2 dagen werken. Dan is afgelopen. Snik…… Afwachten dus. Voor jullie fijne dag

  Geliked door 1 persoon

  • Zeker weten rompslomp. Och zelftest heeft dan ook geen zin in. Daarom koopt zulke dingen niet. Je kan beter naar toe om te testen. Dan is ook veiliger. Zelf testen kun je wel doen moet toch even goed weer daar toe om te weer testen. Gewoon weggegooid geld. XX

   Geliked door 1 persoon

   • Dat hoeft niet, je moet het alleen wel goed opvolgen allemaal. Alleen bij positief zou je dan moeten, maar tegelijk hoef je dat niet bekend te maken, dus om het even, het slaat beiden nergens op zo.

    Like

     • Ook bij de GGD is het maar… 95% betrouwbaar… is ook niet 100%. Thuistesten zijn 85 a 90% betrouwbaar. Goedgekeurd door het RIVM, dus ja… Maar goed, wij hebben het door de GGD laten doen en wat je te horen krijgt? “Op het moment van uw test was u negatief!” In dit geval maar 1 dag verder, met andere woorden, je kunt in de tussentijd alsnog besmet zijn als je wat dan ook hebt gedaan… of niets… zelfs. Dat zeg ik al vanaf het begin, dat testen heeft zin, tegelijk ook helemaal niet! Volg je intuïtie.

      Like

Reacties zijn gesloten.