Fijne Pasen

Ik wens iedereen alvast een fijn Pasen toe, als je het gaat vieren. Hier? Niet zozeer, misschien dat we nog ergens gevraagd worden of dat slim is, is iets anders, het zit wel in onze bubbel.

Zelf heb ik weinig met Pasen, als kind weet ik nog wel dat we wel aan een ontbijt deden uitgebreid, zelf gebakken broodjes, vlechtbroden dat soort dingen werden op tafel gezet. Luxe broodjes, van alles natuurlijk. En bij mijn opa en oma als ik daar was dan stond er standaard een Duivekater op tafel bij het ontbijt en de lunch. <— klik daar als je niet weet wat het is.

Lammetjes horen ook bij de lente en Pasen, maar deze schapen hadden geen lammeren, onderweg wel al velen gezien, ze zijn er echt wel. Of deze nog gaan lammeren ik heb geen idee.

En zo liepen wij verder het rondje bos, en zag ik dit nest. Althans ik ga ervan uit dat het een nest is, was, oud, nieuw, geen idee, ik heb er een tijdje gestaan maar nul beweging of een vogel die ernaar toe kwam. Om daarna een ….

een behoorlijk hol tegen te komen, alles vlak langs het pad overigens. Wij liepen gewoon over het gebaande pad voor ons voetgangers, wandelaars. Of dit hol bezet is, je hebt geen idee, het lijkt van niet, en zo wel? Wat zit er dan in… Een vos, konijnen?

Voor mieren is het in elk geval wat groot πŸ˜‰

Vervolgens zagen we meer en meer bomen die gewoon afgebroken lijken te zijn zonder enige reden. Geen bliksemschade of iets te bekennen en ook niet met de hand, zo lijkt het.

Ik bedoel, dit is gewoon als een luciferhoutje omgewaaid lijkt wel… afgebroken, met nieuwe vegetatie aan de stam. Sommige bomen misten zelfs hun bast en grote gaten zijn erin te zien of ze aangetast zijn door houtworm, kevers. Ik dacht hier ook een foto van te hebben, maar niet. Ik was te verwonderd zo hier en daar.

En ook hier, de top is gewoon afgebroken… vol met schimmel πŸ˜‰

Gelukkig stonden er ook nog wat bomen overeind.

We liepen het kleine rondje af en kwamen weer terug op een stukje hei. De adder kwam voorbij, vlak bij de ven, die vorig jaar helemaal droog stond, de laatste keer in augustus dat wij er waren. Nu gelukkig stond er weer wat water in.

Vorige zomer liep ik gewoon daar waar het water nu staat, intens droog. Fijn te zien dat er weer wat water in staat, al is het nog weinig. De eerste keer dat ik hier kwam, reikte het tot aan het pad zowat. Het kan dus voller en groter zijn.

Bij onze bus, vlak bij, vond ik 1 bloeiende bloem, ja die moest ook nog even op de foto natuurlijk.

Ik wens iedereen een zeer fijn weekend toe, of je het nu viert of niet! Pasen betekent voor ons niets, zoals mijn moeder vroeger zei… ‘Verplichte vrije dagen wat van mij niet hoeft.’

Toch zeg ik: Happy Ostara, Brightest Blessings!

31 thoughts on “Fijne Pasen

 1. Mooie plaatjes, paasfoto’s. πŸ˜€
  Sinds de kinderen uitgevlogen zijn staan hier geen schalen met versierde eieren meer.
  Toch een fijn weekend gewenst.!

  Geliked door 1 persoon

  • hahahaha oh ja, dat heb ik ook nog wel mogen doen, eieren schilderen en kliederen, later ook met stift, werden de eieren helemaal gekleurd, te goor om te zien om nog te eten, hahaha En natuurlijk met mijn kind ook gedaan… maar nu… eerste jaar met Liefste heb ik voor het laatst een uitgebreid ontbijtje gemaakt aan tafel. Jij ook een fijn Paasweekend!

   Geliked door 1 persoon

  • hahahaha Dat zal wel mee vallen, de koeien stonden even verderop, nee geen foto’s van. πŸ˜‰ Net iets te ver weg, 2 weilanden verderop. Dank je wel, en jullie ook fijne Pasen!

   Geliked door 1 persoon

 2. Jullie ook hele fijne dagen .. wij hebben er ook niks mee .. wij gaan niet op visite en ontvangen ook geen visite !
  Ons kind is behoorlijk ziek ..geweest.. ligt al bijna 2 weken voor pampus met Corona , is nu aan de beterende hand maar wij blijven er nog weg ..

  Geliked door 1 persoon

  • Heel begrijpelijk! Hier is iedereen nog coronavrij gelukkig! De enige risico is de buurman, de politieagent, die moest van de week voor de derde keer testen, hij had met een collega gewerkt in de auto gezeten die corona bleek te hebben achteraf. Dus daar blijven wij nu even uit de buurt!

   Like

  • Vieren is ook een groot woord, in dit geval is het echt onze bubbel, zijn kinderen die sowieso al telkens aanwezig waren in het ziekenhuis en thuis natuurlijk. πŸ˜‰ We passen echt wel op, en dan hebben we het over een bakje thee in een groot huis, op afstand van elkaar. Maar als het aan mij ligt, blijven ook wij gewoon lekker thuis, even bijkomen weer van de afgelopen week, opladen voor de nieuwe week πŸ˜€ Ik wens jullie ook hele fijne Pasen toe!

   Geliked door 1 persoon

 3. Fijn paasweekend voor jullie. Kleinzoon komt paaseieren rapen in de tuin maar ze zullen heel snel weer weg zijn want het wordt berekoud. Te koud om lang buiten te staan. Jammer, maar helaas.

  Geliked door 1 persoon

 4. Buiten het feit dat Jeslynn hier is en we daar wat eieren voor verstoppen, doen we er helemaal niets aan. En vrij heb ik toch al.

  Geliked door 1 persoon

   • Heb zelf in een wijk gewoond met straatnamen over mythische en zagenverhalen.
    Was leuk om dat te onderzoeken, net als jou verhaal.
    Ook Pasen is net als kerst een verzameling van gewoontes geworden.

    Geliked door 1 persoon

    • Om de 1 of andere reden is Pasen bij ons dus geen gewoonte geworden. Tenzij er kinderen zijn die op school horen over Pasen, ja dan kun je niet achter blijven, hahaha

     Like

Reacties zijn gesloten.