Goede Vrijdag?

De tijd, wij zijn het echt even helemaal kwijt. Langzaam gaan we weer op weg, mensen gedag zeggen, nog een keer het verhaal vertellen, en gewoon een stukje rijden. Deze foto maakte ik tijdens onze eerste wandeling van de week op de hei. Passend bij vandaag denk ik zomaar. Hadden wij gisteren helemaal gemist over een debat op tv, FB ontplofte waar wij het even niet snapten, we waren met het ziekenhuis bezig en onderweg later. Om later op de avond dan toch even mee te krijgen wat er gaande was.

Een wirwar aan nieuws kregen we even te zien, een lichte jubelstemming kwam bij mij op. Zou het? Eindelijk? Een Zeer Goede Vrijdag gaan worden? Iets wat wij ons niet eens realiseerden, net zoals Pasen komend weekend, oh ja Pasen… pffffff Boodschappen, informeren of de supermarkten open of dicht zijn, met kerst waren ze beide dagen gewoon open. Goed, een Zeer Goede Vrijdag dus… dat zou mooi zijn!

En voor ik dit blog ging maken, keek ik even het nieuws van heden ochtend van de NOS. De jubelstemming is voorbij.

Really? Hij gaat zijn stinkende best doen!

Right?

Het moge duidelijk zijn… ik geef niet snel mijn mening of laat mij uit over de politiek. Simpelweg dat ik geleerd heb, dat het leven is en laten leven. In dit geval zeg ik, hij had van mij om mogen vallen net als deze boom. Deze boom, rechts op de foto, verdiend het meer om nog overeind te staan.

Wat er met dit stukje bos aan de hand is, weten wij niet. Met verwondering liepen wij hier na enige tijd weer eens, meestal slaan we, of ik dit over, dit stukje bij de Merskenheide. Veel bomen gebroken, of gewoon omgevallen alsof het van stof is gemaakt. Het lijkt aardig ziek te zijn. Het voelde niet goed in elk geval.

~later meer van onze eerste wandeling.~

22 thoughts on “Goede Vrijdag?

  • Dat snap ik, heeft alles te maken met puur Nederlandse politiek, het zag er bijna naar uit dat Rutte moest opstappen, maar vanmorgen zag ik, dat men hem geen motie van wantrouwen heeft gegeven maar een motie van afkeuring… alsof je daar wat aan hebt. Het vertrouwen is gewoonweg geschaad bij de meeste Nederlanders nu.

   Geliked door 1 persoon

 1. Het is me wat met al dat gerutteketut… waar ik verder ook geen woorden aan verspil.
  Het bos ziet er inderdaad nog heel schraal uit. We krijgen dan ook nog koude dagen.
  Geniet in ieder geval van een fijn paasweekend!

  Geliked door 1 persoon

  • geruttekut, hahahaha die had ik nog niet gezien πŸ˜‰ Dit is nog maar het begin van het bos, het wordt nog erger, dus die koude dagen zullen weinig goeds doen! En absoluut, dat we dat gaan doen, ik geniet ook vandaag al, Liefste ligt na een lange middag gisteren nog op bed.

   Geliked door 1 persoon

 2. Niet zo gek toch dat het in Nederland al jaren niet al te best ging ..dachten we… Hij had vast geen herinnering waar hij het geld had gelaten van alle bezuinigingen .. Nu met de Corona toestand komt ineens uit alle hoeken en gaten miljarden vandaan die met gulle hand worden gestrooid .. Hij zal vast een verkeerde herinnering hebben gehad ..
  Echt wij wij hebben een minister president die Oost Indisch Dement is … Morgen is hij vast alweer vergeten dat ie deze motie van wantrouwen zeer ter harte neemt ..Nou ..oke overmorgen dan ..

  Geliked door 1 persoon

 3. Zo nader je langzaamaan weer de echte wereld, of je daar blij mee moet zijn is een persoonlijke smaak.☻
  Het bos ziet er doods uit alsof het versleten is.
  Maar jullie zijn weer actief, zie ik, in ieder geval op de juiste weg. Ga lekker door!

  Geliked door 1 persoon

 4. Die man is het niet waard om nog minister president te worden. Ik snap ook niet wie na al die debacles nog op die man gestemd heeft

  Geliked door 1 persoon

  • Naar wat ik begrepen heb, omdat hij de corona crisis zo goed gedaan heeft hebben velen op hem gestemd, wederom, de rest is vergeten… men denkt in het nu, en niet in toen… en nu.

   Like

  • Zoals ik de Belgische niet ken, totaal niet eigenlijk, jij weet al meer van de onze die raak is ook nog dan ik van jullie πŸ˜‰ Dat is het dus precies… in dit geval gered door de 2 andere grote partijen, geen motie van wantrouwen, maar ineens is er een motie van afkeuring verzonnen… die is persoonlijk bedoeld naar Rutte toe. Slapstick! Dat is het.

   Geliked door 1 persoon

  • En dat wens ik jou ook toe, al is mijn rechterbeen nu ook aan het piepen en staat mijn kruk naast mij πŸ˜‰ Omdat het kan, doen we dat ook zeker! ❀

   Like

  • Dat zeg ik normaal ook zo vaak tegen hem, hahaha Hij kan er echt gefrustreerd van raken, dus kijk ik het vaak ook even alleen om wel op de hoogte te blijven in het nu weer. Verder eigenlijk niet, en je hebt ook gelijk, het is al heftig genoeg wat we nu samen alsnog weer verwerken nu hij er weer op uit mag. Vanmiddag even naar Smilde.

   Geliked door 1 persoon

 5. Goed om te lezen dat er zo rustig aan weer dingen kunnen worden ondernomen.
  Eigenlijk heb je gisteren niks gemist, er veranderd gewoon niks in de politiek.
  Het weggegooide rode potlood is haast symbolisch.
  Ach boodschappen kunnen gewoon worden gedaan tijdens Pasen.
  Gelukkig hoef je in het bos geen mondkapje op. Hans

  Geliked door 1 persoon

  • Dat potlood inderdaad, daarom nam ik deze foto ook mee vandaag, al eerder in de week genomen dus…. alle foto’s zijn symbolisch bedoeld, omgevallen bomen, afgebroken, en later ziet het er nog erger uit, maar die foto’s staan hier nog niet πŸ˜‰ De boodschappen kunnen ook hier inderdaad gewoon gehaald worden op beide Paasdagen πŸ˜€

   Like

  • hahahaha ja, die Teflon, ik ging even plat van het lachen toen ik die hoorde ook… Maar het klopt wel! Het potlood, ja het is nog verdeeld hier, sommigen wel met computers, veelal nog met potlood en dit jaar, mochten we het potlood dus houden wat normaal aan een ketting vast ligt, zal vast met de pandemie te maken hebben.. besmetting.

   Like

Reacties zijn gesloten.