Eerste wandeling: Merskenheide: De Adder

Gisteren was het zover, Liefste had zijn gesprek met de cardioloog in het MCL, hij wilde heel graag dat zijn zoon mee zou gaan en zo geschiedde. In afwachting van het al in Leeuwarden ben ik maar gaan huishouden, bed verschonen, de wasmachine aanzetten, douchen dat soort dingen.

Toen ik beneden kwam had ik al een appje… de dolatol is eraf!

Uhhh, de Sotalol? Ik hoor het zo wel! Maar ik, begon al te juichen, yesssssss

Nog een appje.. en de Brillique ook… Echt? Serieus? Ja, en de cholestrolremmer mag er ook af en af blijven! Ook de Rode Rijst gist tabletten (op advies van de huisarts, nooit gehaald nog, gezien wij zijn bloedwaarden niet wisten en hij slikte het al 3 weken niet meer of langer).

Yes en Yes! Ik nam mijn lunch alvast, en wachtte tot de thuiskomst van vader en zoon. Helemaal blij, hebben ze samen verse rolmopsen van de haringkar gegeten, Yuk voor mij, maar zij genoten, zoon praatte mij helemaal bij, gezien het geheugen van Liefste niet zo top is op dit moment, en zo hoorde ik ook…

Dat hij over 4 maanden terug mag komen, voor een hartecho toch nog een keer. Het hartfilmpje was helemaal fantastisch nu al! Bij de echo wordt het wel even dieper en verder bekeken nog, en dan ook een diepgaand bloedonderzoek waarbij alle cholesterol waarden van goede en slechten worden mee genomen oa. En nog zoveel meer. Helemaal top dus!

Zoon ging weer op weg naar huis en naar zijn werk. En wij besloten om samen naar de heide te gaan, niet te ver nog, weer in de bus rijden, en zodoende liepen we samen het kleine stukje bos route in elk geval, niet te ver nog. Haalbaar voor Liefste en ook weer moeten rijden dan. En daar… Op de terug weg… zag ik Liefste al kijken naar de grond.

Daar dus, ik nam de foto en pas daarna riep hij mij… Suus! Hier ligt en RINGSLANG! Echt? Nog niet eerder had ik in Nederland zelf een slang gezien in het echt. Echt niet! Dus kwam ik erop af natuurlijk. Nou ja, jullie zagen de foto’s al… Ik spotte de slang en zei direct… Uhhh ik heb ze nog nooit in het echt gezien schat.. maar volgens mij is dit de enige giftige slang die wij kennen in Nederland… dit is een Adder!

Liefste dacht dat deze slang dood was, hahaha waar ik direct alweer zei, uhm… het heeft de kop omhoog, deze leeft nog hoor! De ogen gingen open en knalrood.. ja een adder.. Zo dicht bij, brrrrrrrrr, en ik zoomde in, probeerde toch… tot het ineens ging ‘tongelen’, ik zag de tong in en uit komen en ik wist… dit is geur verkennen…

“Liefste? Ik zie nu zijn tong eruit komen, ik denk dat we maar even moeten gaan lopen!”

En zo, was en ben ik weer blij dat ik op de lagere school met biologie lessen zoveel heb geleerd ooit! En dat deze kennis wanneer nodig er ook weer is, ook al kun je tegenwoordig heel makkelijk wikipedia pakken ~klik hier~ om alles te lezen, ook wat je nog niet wist over een adder.

De zon scheen hoog en wat in mijn ogen, kortom, ik had wat moeite om zijn kop er mooi op te krijgen, met inzoomen… maar toch, voor mij heel bijzonder dit, voor het eerst ooit, de adder in het echt gespot! Op de Merskenheide waar wij wel vaker komen. ~klik hier~ augustus vorig jaar voor het laatst.

Ik hou het even hierbij, ik voel mij al een heel stuk beter, morgen start de hartrevalidatie echt! De fit en uithoudingsvermogen test voor liefste komt dan op, je weet wel, aan draadjes met plakkers op de borst en zo, en dan fietsen maar! Donderdag de diรซtiste… dan gaan we samen op verzoek, omdat ik met name de keuken bestier. En volgende week dinsdag start fysiotherapie fysiek eerst, 2x per week direct, op de dinsdag en de vrijdag in de middag.

Maar vandaag? Dinsdag? Komt mijn dochter met kleinzoon, en mijn moeder, en ga ik zo even een taartje halen alvast, en vieren we alvast de verjaardag van mijn kleinzoon vandaag hier in Drachten. Ik ga genieten vandaag! Alle drie sinds december niet meer gezien!

37 thoughts on “Eerste wandeling: Merskenheide: De Adder

  • Super fijn! Het was ook super gezellig! En april pas, maar ik weet gewoon dat ik dan nog niet thuis ben, en alles moet toch verspreid, dus ja, we kozen ervoor om het dan maar meteen te doen gisteren, taartje gehaad, kaarsjes erop, hij wist het dondersgoed! hahaha Was super blij met zijn nieuwe auto’s en baan, en oplegger truck ๐Ÿ˜‰

   Like

 1. Wat fijn om te lezen.
  Ik heb hier nog nooit een adder gezien in Nederland. Van slangen ben ik toch wel een beetje bang. Hopelijk kom ik ze niet tegen op mijn wandeling. Anders durf ik nooit meer wildplassen in de graskant.

  Geliked door 2 people

  • hahaha, dat laatste, niet eens bij stil gestaan. Bang zeker niet, je moet het gedrag weten en kennen, dan kun je anticiperen, maar ja, als ze verstopt liggen, weet je het ook niet ๐Ÿ˜‰

   Geliked door 1 persoon

 2. Alvast een hele fijne dag met je familie .. En goed te zien dat jullie de draad weer oppakken !
  Het is mooi weer dus heerlijk dat jullie er weer uit gaan

  Geliked door 1 persoon

  • Hij ging het al uit, moest hij ook, maar ja, blokje om het blok huizen of even verderop de hei en bos in en op… dat is toch anders ๐Ÿ˜‰ het was heerlijk, beiden, de wandeling en gisteren de familie even hier. โค

   Like

 3. Dat is fijn nieuws om te lezen. Geniet er maar van. Hier in de Brunssummerheide zitten ook Adders. Ze vluchten meestal en vallen zelden aan.

  Geliked door 1 persoon

  • We zijn te groot als gewervelden denk ik om aan te vallen, hahaha Je weet het nooit, deze lag echt in de positie als het aan zou gaan vallen, dan was het onze kant op geweest… Daar was de zon ook het beste. ๐Ÿ˜‰

   Like

 4. Fijn, dat goede nieuws. Vorig jaar had ik hier een brilslang in de tuin. Die is niet giftig. Adders komen hier (niet in de tuin hoor) ook veel voor. Die zie ik gelukkig niet zo vaak.

  Geliked door 1 persoon

  • De Adder is de enige giftige slang in Nederland, dus ja… maar dan net die tegen komen ook.. voor het eerst ooit. Ik vond het super! In de tuin zou ik misschien wat minder fijn vinden, hahaha

   Like

  • Ja, die adder, kijk schat, een ringslang, hahahaha uhm nou ja, gelukkig nog aan het opwarmen, duurde een tijd ook voor hij begon te ‘ruiken’ met zijn tong. En ja het hart, klopt weer met gevoel en warmte, binnen 24 uur merkt hij al absoluut verschil!

   Geliked door 1 persoon

  • Inmiddels geweest, was een super middag en deel ochtend nog, lange dag voor allemaal, maar wel super gezellig ๐Ÿ˜€ In Gelderland komen ze ook voor had ik gelezen, maar nog nooit tegen gekomen nog daar.. gek toch? ๐Ÿ˜‰ het hart klopt weer met gevoel en warmte!

   Like

  • Absoluut, zijn humor is ook weer terug, nog wel veel rust nodig, die pakken we samen, en dan gewoon lekker genieten. ๐Ÿ˜€ De Adder was voor mij heel bijzonder, al een aantal keren op de heide geweest daar, voor libellen en het paarse, maar ook gewoon tussendoor, nooit eerder gezien nog. ๐Ÿ˜€

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.