De Laatste loodjes

De laatste loodjes. Nog een paar dagen en dan zijn de 6 weken na de operatie voorbij. Ze zijn zwaar de laatste loodjes. niet alleen voor hem, maar ook voor mij. je zit, je voelt je beter, hij dan, hij wil alweer erop uit, maar het mag nog net even niet! Maandag… Na het weekend, dan mag alles weer aan.

De tijd, bestaat niet, zeggen sommige mensen. Zo is het ook, tijd bestaat niet, tenzij er afspraken worden gemaakt, dan pas gaat tijd tellen. Zo ook nu, maandag, het gesprek met de cardioloog in MCL en een hartfilmpje. Zijn medicatie en persoonlijke map mee, waarin van alles is bijgehouden. Zijn zoon gaat mee. Om daarna te horen dat hij weer zelf mag auto rijden, fietsen op straat.

Diezelfde middag belt fysio van de hartrevalidatie, telefonische intake. En de malle molen start op 1 april. Onze eerste date met de diëtiste in het ziekenhuis om de hoek. Ook van de hartrevalidatie team. Tot nu toe, zakt zijn suiker en zo heb ik ook een curve gemaakt gisteren toevallig. Ik was wel benieuwd, en dat zit goed, sterker nog, ik moet meer eten juist. Kan het nog meer tegenstrijdig? 4.4 aan waarde, hoogste 6.8, na het eten van zelfs een soort brownie met caramel en pinda’s. 2 crackers met kaas en een mandarijn, dat was lunch, en daarvoor dus de 4.4, 2 uur later 6.8. Dat is nog altijd lager dan Liefste krijgt nuchter, hij komt telkens uit rond de 8+ nog, maar is al een heel eind gezakt. Boven de 10 zien wij niet meer verschijnen. Ook dat gaat goed dus. De goede kant op, laat ik het zo maar zeggen dan. Want het moet nog meer omlaag natuurlijk.

Wat ik lastig vind nu? Is het bloggen weer oppakken, de luchtigheid, het plezier van de foto’s die jullie nu weer zien, zijn nog altijd van onze laatste roadtrip op 31 jan. 2021 gemaakt. Dit is nog altijd in IJlst, waar ik ook de fontein op de foto zette. ~klik hier voor de molen te IJlst~

Als ik nu even terug kijk, is het weer apart, dat ik “De onsterfelijke bloemen” fontein op 6 feb. in de ochtend in heb zitten plannen voor 7 feb. 2021. ~klik hier~

De ochtend voor het allemaal gebeurde… wonderlijk… hoe nu verder. Duik ik nu alsnog mijn archieven in? Of ga ik voor het nieuwe, de lente en zie ik dit later wel weer. Er zitten alweer zovele weken, 2 maanden zelfs tussen bijna. Ik heb na deze trip, nog 1 of 2x de camera in mijn handen gehad, daarna… hooguit via telefoon en dan nog, onzinnige dingen die je verder nergens ziet.

Dit bedoel ik, hoe bijzonder was het dunne laagje ijs op de grote vaart daar bij IJlst, de meeuwen erop… Waar er later vast schaatsers voorbij zijn getrokken. Dingen die ik even gemist heb. Die eerder even een crime waren om de weg op te gaan. Sneeuwstorm getrotseerd om alleen al spullen te brengen. Wat zeker weer zo is, je leert je ware vrienden kennen. Sommigen komen zelfs terug van vroeger. Anderen zijn ineens verdwenen. Nieuwe mensen dienen zich aan. Wonderlijk ook weer.

De laatste loodjes, ze zijn zwaar. nog 1 weekend te gaan. Dan mag de malle molen van het leven weer volop gaan draaien. Stap voor stap, dat zeker wel, maar een stukje vrijheid terug in de geest, doet al een hoop!

~mocht je nu gemist hebben wat er is gebeurd? ~klik hier~

Ik wens iedereen een fijn weekend toe, en hoe ik verder zal gaan hier? De tijd zal het leren. Ik dank jullie allemaal voor jullie medeleven en fijne blogs wat zeker voor ontspanning heeft gezorgd tussendoor en mij met regelmaat deed lachen, of even deed zitten met een brok in de keel. Dank jullie wel!

37 thoughts on “De Laatste loodjes

  • Dat is zeker waar, dat wist ik al, daar hoorde het blog ook bij voor mij. ochtendritueel zo je wilt. 😉 Nu ben ik alweer aan het proefhaken voor mijn toekomstige kleindochter die goed groeit in de buik nu nog. Erg belangrijk, zijn de cadeautjes binnen voor mijn kleinzoon die 9 april jarig is, allemaal geregeld al 😀

   Geliked door 1 persoon

  • Oh ja, zeer zeker, dat ik hem ook al vertelt door vrienden die hetzelfde hebben doorstaan, maar het draait om de geest ook natuurlijk. Iets niet mogen is willen, mag het weer, dan is er meer rust 😉

   Like

  • Absoluut! Dit gaat ook lukken, voor mij valt het nog mee, voor hem is het zwaarder, en ook hij heeft vaker laatste loodjes moeten doorstaan.

   Like

  • Maandag… ’s morgens de cardioloog, ’s middags intake voor iets anders telefonisch, 31 maart fietsen en nog meer in het ziekenhuis, de ultieme uithoudingsvermogen test. 1 april bij de diëtiste langs… de week zit echt al vol eigenlijk. Diabetes dienst is net geweest voor eerste huis bezoek… volledig.

   Like

 1. Fijn om te lezen dat je bloglezers een steun zijn geweest in de zorgelijke tijd die je achter de rug hebt. Wel fijn dat het eind van dit stuk in zicht is, ook al volgt er dan nog weer van alles….

  Geliked door 1 persoon

  • Dan gaan de dagen nog weer sneller dan nu in elk geval, weer een doel kunnen stellen is best belangrijk na zo’n lange tijd niet mogen. 😉

   X

   Like

 2. Soms zijn er belangrijkere zaken dan bloggen, zoals je gezondheid of die van je partner. Maar bloggen kan ook een uitlaatklep voor je zijn om je frustraties kwijt te kunnen. Niet bloggen kan vaak net een stukje rust en tijd brengen die je nodig hebt… Geniet van elkaar en doe wat noodzakelijk is, de rest is minder belangrijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Tijd en rust begint zeker te komen, voor mij is blog altijd ontspanning geweest en wat rust, zelfs in de ochtend en de afgelopen tijd. Door jullie te lezen, volgen, ontspanning. Het was een patroon door prikken en eten die het even in de war gooide, inmiddels is dat veranderd en heb ik weer meer tijd eventueel in de ochtend. We genieten, en volgende week zie ik even hoe alles verloopt… met al zijn afspraken, waarvan er slechts 1 is waar ik mee wordt verwacht nog, de rest moet hij allemaal ivm corona alleen doen.

   Like

 3. Hou de moed erin. Het komt goed!
  Neem maar alle tijd voor elkaar, en laat het bloggen geen blok aan je been worden. Het moet wel leuk blijven en mag niet als een last worden ervaren; zeker in deze tijd kan ik mij voorstellen dat het even moeilijk is.

  Geliked door 1 persoon

  • Oh nee, het bloggen is zeker geen blog aan mijn been, de keuze is alleen, ik was en ben van luchtig bloggen, versus wat er nu is gebeurd, en hoe ga ik verder, hahaha De stap lijkt zo raar dan 😉 Ik wacht nog even af tot volgende week in the running is en hoe dat gaat. 😀

   Geliked door 1 persoon

  • Dat laatste zeker, en langzaam weer opbouwen volgende week met van alles. 😉 Maar daar komt hij vanzelf wel achter, het is ook de geest natuurlijk. Iets niet mogen, versus… het mag en kan weer. 😀 Perspectief is er zeker!

   Like

 4. Moeilijk, denk ik.
  Maar het lukt natuurlijk wel, jullie zijn volwassen mensen.
  Het oog op morgen richten, elke dag op morgen. Dan worden die loodjes vanzelf lichter.

  Geliked door 1 persoon

  • Als je al om 5 uur in de ochtend wakker bent en op zit, dan duurt het oog naar morgen nog lang hoor 😉 We zijn weer een dag verder! 😀

   Like

  • Dat laatste doen we zeer zeker, en het luchtige bloggen komt vast en zeker wel weer terug, maar nu nog even niet, lees ik eerder en liever met jullie mee 😉 Dikke knuffel terug!

   Like

 5. Zo gaat het wel voelen, na zes weken herstel.
  Voor herstel moet je ook geen tijd uittrekken, maar gewoon ondergaan.
  Nu gaat de molen draaien van artsen enz. daar ben je wel druk mee.
  Vrienden leer je pas kennen als je een beroep op ze doet.
  Wens jullie ook een fijn weekend, doe rustig aan.
  De weblogjes geven zeker afleiding en troost, men leeft wel mee. Hans

  Geliked door 1 persoon

  • Nog 1 dag! En ja dat is het, zeker als je dan ook nog een partner hebt die geen rijbewijs heeft, ik zit zelf dus ook vast… Al mag ik nog fietsen, en hij niet, maar ja, het weer is er nog niet helemaal naar om te zeggen, kom ik ga weer eens een mooie fietstocht maken 😉

   Geliked door 1 persoon

 6. Natuurlijk zal de tijd je helpen keuzes te maken en terug het ‘normale’ leven in te gaan, stap voor stap. Kijk wat op jullie af komt en geniet de dag.
  Ik duim dat alles goed blijft evolueren, nu je het nieuwe programma instapt.
  Van mij voor jou 🍀

  Geliked door 1 persoon

 7. 6 weken alweer, hoe onwerkelijk zal het allemaal voelen nog, herinneringen nog in je ziel gegrift. Fijn dat er nu weer een andere fase aanbreekt, meer geniet momenten op weer energie op te laden.

  Geliked door 1 persoon

  • Inmiddels vandaag 7 weken nadien, zijn fysio start vanmiddag, de fysieke ronde. Het was een drukke week, waarin hij ontdekt dat auto rijden etc. toch nog wel tegen valt 😉 Ik laad mij op door lekker te haken en wat tv erbij in de middag. 😀

   Like

Reacties zijn gesloten.