Ei, tikt elke dag maar een eitje dus…

Verrassend: ook eidooier bevat eiwitten. De eiwitten in een kippenei hebben de hoogste biologische waarde van alle voedingseiwitten. Eieren bevatten ook nog eens ijzer, gezonde vetten en vitamine D. Het is overigens achterhaald dat eieren het cholesterolgehalte omhoog jagen. Tik dus gerust een eitje, desgewenst elke dag.

Top: gekookt ei. Een gekookt ei bevat 6,2 gram eiwit. Hiervan zit 2,5 gram in het eigeel verstopt en zit 3,7 gram in het eiwit.
Per 100 gram bevatten eieren 12,4 gram eiwit.

Bron: ~klik hier~

En de winnaar is…

Kipfilet bevat per 100 kilocalorieën: 29 gram eiwit.
Magere kwark bevat per 100 kilocalorieën: 15,6 gram eiwit.
Lekkerbekje bevat per 100 kilocalorieën: 15,4 gram eiwit.

En zo jakker ik maar wat door, voor ik zo boodschappen ga doen en opnieuw labels ga lezen en vergelijken.

Iemand nog leuke recepten in de aanbieding? Geschikt voor Diabetes Type 2, wel makkelijk graag, niet dat ik met amandelmeel etc van alles moet gaan bakken, het moet geschikt zijn voor een MAN ALLEEN DIE NIET KAN KOKEN! (Dat moet hij nog leren, voor als hij alleen is straks, op zichzelf even, en ik thuis ben weer).

29 thoughts on “Ei, tikt elke dag maar een eitje dus…

  • ja of het diabetesfonds.. heb er inmiddels al heel veel gezien, wordt er wat moe van eigenlijk, hahaha Men gaat er maar vanuit dat iedereen van koken en doen houdt… Dat is het probleem straks dus, als ik er even niet ben, onze relatie blijft een LAT, wat dus betekent dat hij ook weer alleen is straks.

   Geliked door 1 persoon

    • In de keuken… niets, echt werkelijk waar niets! toen ik hier voor het eerst kwam, stond er zelfs geen zout of peper in de kast… alleen de koelkast was gevuld met drank, cola, vruchtensappen waar op stond, met vitamine C! Dat dus… Ooit kreeg ik heel trots een foto via what’s app in de ochtend, dat hij een ei had gebakken… in de wok… hahaha Dat was de eerste pan die hij gevonden had… dus.. dat… echt niets! Hij weet hoe de magnetron werkt met kant en klare maaltijden… dat kan hij. DAt is ook de reden dat hij nu suiker heeft dus…

     Geliked door 1 persoon

     • Je vindt het toch niet erg dat ik even heel hard gelachen heb hè.
      Kan je ‘m niet een beetje laten helpen bij het koken zolang je daar nog bent? Dat hij ZIET wat je doet, want zien doen of lezen uit een boekje/op de laptop is totaal anders.

      Geliked door 1 persoon

      • Dat vraag ik al met regelmaat, en hier zit de kruk dus… hij heeft er ook nog eens 0 interesse in, het is zijn gezondheid, het enige wat ik nu kan doen, is dus hem het goede voedsel geven, wat hij dan ziet in de resultaten dat het goed is, en dat hij echt die keuze straks moet gaan maken als we even Living apart together basis weer terug hebben… hoe hij dan voor zichzelf gaat zorgen als hij thuis is en ik ook. Soms word ik ook weleens boos zelfs, maar goed, ik ben zijn moeder niet. Als ik er ben, wil ik best de dingen doen, ik vraag het hem al 2 jaar, kom dan bij mij staan, snij jij dit even voor miij, gezellig samen in de keuken, maar hij ziet het niet! Dat heeft hij ook bij de verpleegkundige van de hartrevalidatie gezegd. Zij vroeg, wat heb je nodig voor in de keuken. Hij bleef stil, weet het niet eens, ik zei.. een kookcursus, basis alleen al! Hoe kook ik groenten, en aardappelen bij wijze van. Toen zei hij nog, ik weet zelfs van een biefstuk nog een schoenzool te maken, en dat is ooit echt gebeurd zelfs, hahahaha Dus nee, ik vind het niet erg dat je heel hard hebt zitten lachen, maar het is nu voor de toekomst wel van groot cruciaal belang dat hij het belang ervan in gaat zien.

       Geliked door 1 persoon

  • Hopelijk komt het goed tijdens de revalidatie, met het hele team aan specialisten om hem die keuken in te krijgen 😀 Ik vertel hem ook al, hij verveelt zich nu bijv. Dat zijn eigen eten verzorgen dan ook tijdverdrijf is, dan ben je en even bezig en de tijd verstrijkt, en de dag is eerder om. 😀 En je weet wat je eet!

   x

   Geliked door 1 persoon

  • Ik denk dat dit per persoon verschillend is, en hoeveel eieren dan om winderig te worden? Ik kan rustig heel veel ui eten en heb nul last bijv. Dat is een trucje trouwens van de uien 😀

   Like

 1. Dat is mooi meegenomen dat eitjes zo gezond zijn. Wij hebben voldoende scharrelkippen en dus scharreleieren. We eten regelmatig iets met ei.
  En ik wil je niet jaloers maken maar ik heb een man die bijna 365 dagen per jaar kookt. En heerlijk, cholesterol arm en gevarieerd. Dat is zijn hobby. Maar jouw man heeft weer andere kwaliteiten. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • hahaha ja, maak mij maar jaloers, ik heb meer van die mannen gekend, mijn stiefvaders, toen en ook nu, koken ook, van alles, niet elke dag, maar wel samen, en stellen menu op etc. Dat is iets, wat Liefste gewoon niet in zich heeft, maar inderdaad, hij kan weer andere dingen. 😀

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.