Traag, weer aan de haak, The Blacklist seizoen 7

Yeah! Liefste en ikzelf hebben moeite met het wachten tot hij weer dingen mag als fietsen en auto rijden. In deze tussentijd zitten we samen eigenlijk alleen maar te wachten tot zijn borstbeen weer geheeld is. Vanaf 30 maart, na zijn afspraak in MCL met de cardioloog en een hartfilmpje, mag hij alles weer. Dan is het bottenstelsel van het borstbeen weer heel, zo zegt men.

Tot die tijd liggen en zitten wij de tijd eigenlijk uit. Een soort van verveling waarin je weinig meer kunt dan de dagelijkse dingen doen, nog altijd zo weinig mogelijk tot geen visite. Prikkels zijn nog altijd aan de orde bij hem en ik merk gewoon, hij wil, maar ook ik, erop uit. Wat doe je dan?

Zo kijken wij tv programma’s die we samen leuk vinden, althans, wat ik denk dat hij leuk vindt. Zo heb ik al een paar keer iets opgezet wat niet zo leuk was voor hem in the end. Even geen biografische films meer met rampen bijv. Zeg dat dan! Was mijn antwoord, dat vraag ik je altijd. Mannen 😉 Grrrrr Ik kan nog altijd geen gedachten lezen. Maar nu, is sinds deze week eindelijk seizoen 7 op Netflix te vinden van The Blacklist! Oh yeah, we zijn al op de helft. En het blijft spannend! Wat bijzonder is voor een serie als dit, als je het mij vraagt, ergens gaat het toch vervelen vaak. Maar hier, wordt het telkens meer spannend juist! Wie is Raymond Reddington! Goed, mocht je fan zijn, en heb je Netflix, het is er!

Weer aan de haak geslagen, omdat ik toch iets moet, maar heel weinig tijd heb om dingen echt uitgebreid te doen, ik zie twee collega bloggers heerlijk aan het tekenen en schilderen, nu heb ik zeker wel spullen mee, maar de tijd om dit alleen al op te zetten is er niet, wegens de medicatie, regelmaat van eten en drinken voor Liefste, en al het andere wat ik nu doe omdat hij het gewoonweg niet mag ivm het borstbeen, hij mag nog geen vuilniszak optillen staat overal aangegeven. Stofzuigen mag niet, tillen mag niet, laat staan klussen, dat valt allemaal op mijn schouders neer. En voor ik het weet is een dag zo om. Dus zocht ik mijn favoriete youtubster weer eens op, om te zien of ze wat nieuws heeft staan, en dat heeft ze! Vanuit de grote laundryzak die ik gebruik om mijn wol en katoen in te bewaren zocht ik wat bolletjes katoen op die er nog in zaten en begon proef te haken. Ja, deze wil ik haken met een Whirl van Scheepjes!

En vandaag wordt mijn Watermelon Hell Raisor (784) geleverd… Tussen 10 en 12.30 uur, oh yeah!

Ze vertelt dat je iets meer dan 800 meter nodig hebt, maar geen 1000 meter. Ik ben dus nog aan het twijfelen omdat ik het zwart of het donkere van de buitenkant er echt in wil hebben straks, of ik van buiten om zal starten of van het midden uit. Het kan allebei namelijk. In elk geval is het alvast roze om na dit te gaan kijken voor roze garen om een babydekentje voor mijn kleindochter te haken. Overigens is de dochter van mijn beste vriend ook weer zwanger, van nummer twee, wederom gelijk aan mijn dochter. Bij de eerste was dat ook zo, allebei een jongen gekregen en hoe ze het doen, doen ze het! Ook dit keer, krijgen ze allebei hetzelfde geslacht straks, en weer slechts een paar maanden van van elkaar verwijderd, dit keer nog dichter op elkaar zelfs! Slechts een paar weken verschil. Dus gaan er 2 dekentjes komen weer 😉

De intake is goed verlopen, althans, ik heb alweer dingen gehoord dat ik denk, oke… had ik de hoop dat de revalidatie eventueel nu al zou kunnen starten, niets is minder waar. Alles, ook waar je geen fysieke inspanning voor nodig hebt, zal pas starten na 30 maart. Na de 29ste. De suiker gaat goed trouwens, ook al komt dit door mijzelf met name, en het uitzoeken wat nu werkt en niet werkt qua voeding.

De verpleging van de intake begon over eiwitrijk dieet voor hem. En ja, ik geef zo om de drie dagen voor lunch, 3 gekookte eieren aan Liefste met koolhydraatarm brood van de Aldi, en dan schiet zijn suiker omlaag onder de 7 zelfs al een paar keer! Na zijn Griekse Yoghurt ontbijt met lijnzaad of chia zaad, walnootolie en een stuk fruit en Ceylon kaneel. (Ja, die is anders dan van de supermarkt kan en klaar, daar zit ook suiker in). Echter toen ze hoorde van de 3 gekookte eieren, ging ze al tekeer, dat is teveel!

uhhh, je zei net dat hij een eiwitrijk dieet zou moeten volgen ivm de suiker? Waar zit nu meer eiwit in dan in een ei zelf? Of ben ik nu gek! Daarnaast, zou het goed zijn, om elke dag 2 gekookte eieren in je dieet, of dagelijkse voeding toe te passen, met name, het eigeel, zou heel veel doen voor je ogen en nog zoveel meer.

Ze sloot ook nog eens af, ja ik heb er weinig verstand van verder, daar is onze diëtiste dus voor. Nou dan, ik ben al jaren bezig met uitzoeken hoe het werkt met mensen om mij heen die zelf suiker hebben. En ook hier, wat voor de 1 wel werkt, kan bij de ander slecht uitvallen. Zo was er al een ochtend waarin de suiker nuchter 8.2 was, na zijn Griekse yoghurt ontbijt met aardbeien (laagste in suikergehalte qua vers fruit), was het op 8,2 gebleven. Als hij zijn eieren krijgt dan krijgen we onder de 7 zelfs!

Wel na de lunch, en voor het avondeten. Kortom, boven de 10 is al een zeldzaamheid. Kortom, ik ben er eigenlijk alweer klaar mee eerlijk gezegd. Omdat ik haar ook nog vertelt heb, moest ik dat echt? Dat je dankzij google heel ver komt over diabetes en wat wel en niet te doen eventueel. Nou goed, ik wacht rustig af, ik heb er zeker om gevraagd als hij naar deze diëtiste gaat, of ik hier bij mag zijn omdat ik diegene ben die met name kookt en alles verzorgt, die we nog niet kennen dus… wat zij ons nog bij kan brengen eventueel, natuurlijk ga ik met een open mind die kant op straks.

Tijd om het ontbijt en mijn douche op te starten. Stats bijhouden en de medicijnen weer aan te vullen. En er komt net een bericht binnen dat ik vanmiddag naar Manueel therapeut kan! Oh yesssssss.

54 thoughts on “Traag, weer aan de haak, The Blacklist seizoen 7

 1. Drie eieren per dag? Da’s voor niemand gezond hoor en zeker niet voor een diabeet. Mij werd gezegd 2 à 3 eieren per WEEK. Zuivelproducten, vlees, vis, noten, (volkoren) brood en granen bevatten veel eiwitten.
  Google eens op ‘schijf van vijf voor diabeten’. Daar vind je tal van van voorbeelden en recepten.

  Geliked door 1 persoon

  • Niet per dag, echt niet per dag, hahaha Nee, dat is ook teveel, ik geef hem een aantal keren per week 3 eieren bij de lunch. Men zegt online dat 2 eieren per dag goed zou zijn voor elk mens, en ik ken ook iemand die dat elke dag doet met een rijstwafel en avocado eet als lunch en wat geitenkaas. Ik ga eens even googlen op die schijf van vijf voor diabeten, dat bedoel ik, die kende ik nog niet eens!

   Geliked door 1 persoon

    • Dank je wel Myriam! Ik heb het al zitten lezen, hier kan ik ook nog wel wat mee, al doe ik het meeste al een aantal jaren eigenlijk. Maar ja, zoals eerder vertelt in andere blogs, de corona, en te gezellig weer thuis.. qua hapjes en drankjes :O

     Van de eieren, toevallig net weer, vandaag, maar zo krijgt hij ook haring al van de week, met zuur en ui, gaat ook goed! Ik lust geen vis dus doe ik dat voor zijn lunch bijv. Om en om, en dan weer een dag met koolhydraatarm brood, en pindakaas, die dag bleef hij gelijk! En dus zijn we alweer 3 dagen verder met de eieren, hahaha Ik moet wel zeggen, als ik alle vleeswaren en kaas over sla nu, en salades wat hij graag op brood at? Dat ik het erg lastig vind om lunch te bedenken voor hem met variatie ook nog en betaalbaar 😉 Ochtend is al jaren het Griekse yoghurt concept, sinds ik hem ken en zijn probleem hoorde van hier en daar zijn stoelgang bijv in die tijd, nog voor hij wist dat hij suiker had.

     Avond is ook erg makkelijk juist voor mij. Ik was al flexatariër en nu ook nog koolhydratariër 😛 hahaha Dat ik half Indisch ben werkt ook erg goed mee in dit geval, gezien de plantaardige oliën gebruikt in die keukens.

     Geliked door 1 persoon

     • Fijn dat je er wat mee kan. Het is niet gemakkelijk hè om altijd alleen maar gezond te eten en alle lekkere dingen te moeten laten staan. Maar als hij wat oplet, dan zal hij best eens een keer mogen zondigen.
      Op de duur geraakt ook je inspiratie uitgeput hè. Wel fijn voor hem dat je hem zo goed in de gaten houdt (al zal hij dat niet altijd zo leuk vinden).

      Geliked door 1 persoon

      • Ik moet eerlijk zeggen, dat hij van mij mag eten wat hij wil, maar dat zijn uitslag van prikken dan anders zal zijn. En dat heeft hij nu al gemerkt en dus wil hij zelf alweer terug naar… Het meest erge is misschien wel, dat mijn suiker dus gewoon goed is, en dat ik wel alles zou mogen, nu hoeft dat niet, maar ja… ik ben dus nu de zoete dingen aan het opmaken voor op brood bijv. De hagelslag, de jam is inmiddels op. En ik zoek zeker naar de alternatieven zoals de pure chocolade van meer dan 80% om zelf zijn griekse yoghurt toetjes ook mee te maken, ik heb al een kokosmelk met 0% suiker gevonden (AH eigen merk overigens), en wat walnoten, en dan wat geschaafde pure chocolade van meer dan 90% eroverheen, dat is nog gezond ook zeggen ze dan weer! 25 gram per dag. Gelukkig is hij ook gek op fruit, maar ook hier past hij nu iets meer op met zomaar pakken en nemen en verdeeld het gewoon. Nu nog, dat hij de zin krijgt om voor zichzelf te gaan zorgen en koken als ik er niet ben 😉

       Like

 2. Googelen en een voedingsspecialist samen? Misschien moet je vooral op haar vertrouwen om het niet te ingewikkeld te maken.
  Ik dacht dat eieren dan weer slecht waren voor de cholesterol? Maar ik geef toe, veel ken ik er niet van.

  Geliked door 1 persoon

  • De voedingsspecialiste is er nog niet, we zitten nu op onszelf te studeren en uit te vogelen wat goed is en wat niet, er is nog NIEMAND die ons hierin heeft geadviseerd of eventueel vertelt heeft wat wel en niet. Sterker nog, omdat hij al insuline spuit en metformine krijgt 2x per dag, mag hij eten wat hij wil, schiet de boel omhoog, dan spuit je toch bij? Dat is wat de diabetes verpleegkundige zei, dat het niet uitmaakt of hij wel of niet suikerbrood eet bijvoorbeeld… uhhhhh Dat is in mijn boek sowieso helemaal fout. Kortom die dietiste is er nog niet, daar krijgen we nog een oproep van, intussen google is dus veel en luister naar mijn familie en vrienden die al suiker hebben, en ook daar is veel verdeeldheid. over hoe, wat en waar. Eieren, ja dat was in de jaren ’80 dus zo, inmiddels weten we dat we twee soorten cholestrol hebben en eieren dus het goede dragen. En is het inmiddels helemaal omgegooid het verhaal over eieren. Zo zie je maar, want echt, de dag dat hij de 3 eieren krijgt op 1 dag? Schiet zijn suiker echt omlaag! 6.1 zelfs van de week. En augurken zijn er goed als je suiker hebt. bij hem werkt dat ook heel goed, 2 augurken minimaal per dag.

   Geliked door 1 persoon

  • De zon schijnt nu! Net een leuk gesprek met vrienden gehad via telefoon op luidspreker dit keer, ook even leuk. En zo glijdt de dag langzaam weer verder door. 😉 Voeding, blijft tricky… zelfs als je gezond bent.

   Geliked door 1 persoon

  • Hij heeft de langzaam werkende insuline, maar ook de Rapid in de koelkast, als Liefste boven de 15 komt op een dag, na in de ochtend zijn Lantus te hebben gebruikt, dan moet hij echt wel de Rapid bij spuiten… Dat deden ze in het ziekenhuis ook al, dat is tot heden nog maar 2x voor gekomen overigens. En hij krijgt nog 2x per dag een halve tablet Metformine van 1000? dus 2x 500… Ook vanuit het ziekenhuis, ik vind het veel.

   Like

   • De schipper spuit Lantus voor de nacht en rapid vlak voor de maaltijden en heeft geen tabletten.Vind het ook veel die tabletten,zullen ze wel bijstellen.Maar dat zal dus het verschil tussen 1en2 zijn alhoewel zus van de schipper nu ook hetzelfde ritme heeft,ze kreeg chronische blaasontsteking van de metformine icm een ander medicijn.

    Geliked door 1 persoon

    • Ik snap die metformine ook niet als hij ook de Rapid heeft liggen voor als… De Rapid moet hij alleen bij spuiten als de waarde overdag 15 is. Wat betreft het in de avond de Lantus spuiten, daar moet hij ook heen, maar hij slaapt nog te onregelmatig. De ochtend is nu het meest stabiele, om 10 uur prikken en Lantus en ontbijt, daarna rond 12 uur lunch, en om 2 uur ongeveer of 3 uur slaapt hij nog, en na het eten is het ook variabel. 6 uur eten we weer, en dan kan hij om 8 uur al op bed liggen, dan om half 9, dan om half 8 al, en normaal gesproken is dat 10 uur a 11 uur, dat gebeurt nu ook wel, hangt weer van de middag af… en wat er op tv is. Kortom, zodra hij weer meer op is in de avond en langer en stabiel op tijd naar bed gaat dan mag hij de Lantus ook in de avond doen. Dit is in het ziekenhuis zo gegaan dat ze hem ’s morgens zijn gaan spuiten met de Lantus.

     Geliked door 1 persoon

 3. Wat is deze film heel spannend om te zien. Diabetes hebben wij geen ervaring. Dus we kunnen daar niet over hebben. Helaas. Hopelijk gaat je liefje beter gaat voelen. Komt ook goed. Heeft wel de tijd echt nodig om op te bouwen. Geduld schone zaak lieverd! Revalideren heeft ook de tijd nodig. Haken op filmpje best wel moeilijk om te maken. Leuk voor jou. Ik hoop van harte dat gaat lukken met liefje. Best wel allemaal moeilijk voor jullie. De kleine komt ook eraan. Lieverds ik wens evengoed onwijs sterkte ermee. XX 🌼

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel, wat lastig is, is dat we dingen willen die nog niet mogen of kunnen, na 30 maart weer wel! En de rest, het is even uitzoeken maar we komen er wel, en wat dan gewoonte wordt, is dan een gewoonte. 😀 ❤

   Like

 4. Oef, het duizelt me als ik dit allemaal zo lees.
  Dat eieren niet slecht zijn voor cholesterol is al heel lang bekend.
  Verder ben ik niet voldoende onderlegd om voor dokter door te gaan, wel weet ik dat ziektes en aandoeningen verschillend uitpakken bij de meeste patiënten.
  Ik houd me bij de sites van Thuisarts, apothekers, en – indien nodig- specifieke patiëntenverenigingen die de specialist me aanraadt.

  Geliked door 1 persoon

  • Je komt erin en dan ga je gewoon aan de slag, op den duur zal het allemaal makkelijker gaan eens je de juiste combi hebt gevonden. Want dat is het ook, wat voor de 1 wel werkt, hoeft bij een ander niet zo te zijn.

   Geliked door 1 persoon

 5. Nuchter zal hij dan nog lager zitten ..
  Altijd prikken voor het eten .
  Ik kom niet meer bij een voedingsdeskundige .. ze wist me te vertellen dat ik te weinig eet ..dus kreeg een lijst van heb ik jou daar ..Na drie maanden heb ik gezegd dat ik niet meer kwam … ik was er klaar mee , en 8 kilo aangekomen !!
  Koolhydraat arm eten is een dingetje maar ik voel me er goed bij , heb het sinds een paar dagen weer opgepakt want ik zit vanaf de prednison heel erg te klungelen met de waardes ..
  Morgen ga ik heerlijke wafels maken met spinazie ..voor tussen de middag !! Paar geklutste eitjes, amandelmeel , met kruiden er door en wat ontdooide spinazie , goed uitgelekt .. en in het wafelijzer ..chaffles heten die dingen ..

  Geliked door 1 persoon

  • Dat is nuchter… Hij zit rond de 8 op nuchter nu, onder de 10… Dat moet nog lager natuurlijk, maar hij kreeg ook te horen tijdens de intake, dat hij nu niet mag afvallen nog! het enige is dat we op moeten letten dat hij geen vocht gaat vst houden achter de longen. Dus er wordt wel gewogen, en sinds hij uit het ziekenhuis is, is er 3 kilo vocht af.

   Like

  • Trying… Tijd voor mijzelf, ik zat gisteren op de bank om 8 uur in de avond al te dommelen, maar oke, de manueel therapeut, mijn wervels staan weer op hun plek… nu nog even blauwe plekken gevoel.

   Like

 6. Genezen is fijn, maar een langdurig proces.
  Het is wel fijn bij elkaar te zijn.
  Een hobby is zeker nu een welkome afleiding.
  Het is nu zoeken in hoe verder te gaan, in het leven, je voeding, bewegen, allemaal dingen die nu op je af komen. Hans

  Geliked door 1 persoon

 7. Gelukkig bestaat er dan nog zoiets als Netflix. Dat prikkelgevoelig zal misschien nog even zo blijven. In Franse kwark zit veel eiwit. Dat is dan ook alles wat ik er dan van afweet😉

  Geliked door 1 persoon

  • Griekse yoghurt ook 😉 Van de eiwitten. En gelukkig wel, alleen lastig als je een serie dan alweer helemaal gezien hebt inmiddels, hahaha Weer iets nieuws te vinden of ouds wat nog staat en wat hij wel leuk vindt. Arrow is weer aangezet.

   Like

 8. KNUFFEL ❤ Genezen is altijd een heel proces. Maar uiteindelijk komt dat vast allemaal wel goed.
  The Blacklist keken M. en ik ook… Ergens bij S4 of 5 gestopt en niet meer opgepakt. Geen idee eigenlijk waarom haha

  Geliked door 1 persoon

  • Er zit ergens even een saai momentje in, maar als je door gaat, het laatste seizoen, nummer 6 en dan 7.. wowwwwwwwwww Ik zou zeggen, pak het weer eens op 😀

   Like

 9. Wat lief ben je :-). Hopelijk vind je gauw weer de rustig om lekker te gaan schilderen en ontspannen te haken. Ik ben nu FLikken gent aan het kijken op Videoland. Echt jeugdsentiment ;-).

  Geliked door 1 persoon

  • Het haken gaat heerlijk, op FB kun je al resultaat zien, al ben ik weer 1 of 2 toeren verder dan daar 😉 Flikken heb ik nooit gekeken. Gewoon gemist denk ik ooit, en nu te ver om nog in te stappen vind ik dan.

   Like

 10. Wat zitten jullie in een wervelwind! Heb zoveel mogelijk bijgelegen. Wat zal dat een schrok geweest zijn en wat een geluk dat er toevallig iemand langs liep die gelijk kon helpen voor de ambulance er was! Inmiddels is het al bijna eind maart, iets om naar toe te leven. De weg naar herstel zal zeker met ups en downs gaan, maar als je weer ergens naar toe kunt werken met handvaten van specialisten zal het vast wat positiever worden. Hopelijk kan je lief dan ook zijn humor weer vinden. Wandelen,, ja ook niet echt mijn ding, maar we proberen het altijd wat leuker te maken. Kletsen, camera mee, uitkijken naar bepaalde dingen onderweg. Sterkte samen!

  Geliked door 1 persoon

  • De rust begint langzaam te keren, nog 8 dagen… Dan mag hij in elk geval weer auto rijden, maar dan begint de hartrevalidatie… kortom nog een lange weg te gaan en stap voor stap. Dank je wel! ❤

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.