Weer thuis!

Liefste is weer thuis, afgelopen dinsdag mocht hij exact 7 dagen na de operatie naar huis! Zijn zoon heeft hem opgehaald, en eerst nog rondje apotheek in het ziekenhuis. Daarna wilde hij eerst even naar goede vrienden van ons, die mij van de spoedeisende hulp hebben opgehaald op 6 feb. 2021 de dag dat het gebeurde, daarna zijn zij nog zeker 2x mee geweest met mij om mij naar hem toe te brengen en weer op te halen. Ik had zijn sleutels aan hen mee gegeven voor het geval er iets zou gebeuren en zij het huis in konden in de periode dat Liefste weg was.

In de tussentijd, die ochtend heb ik de boven boel nog heerlijk staan boenen en poetsen, zodat het lekker aan kant is nu. Bedje gespreid maar zover kwam het nog niet. Begin van de middag kwamen ze samen aan, vader en zoon, en zo kwam ook de eerste visite langs, een andere goede vriend, op uitnodiging van Liefste. En later op de middag kwam de buurman/politieagent even bij babbelen, terwijl deze buurman hier was, werden er bloemen bezorgd, die bleken van zijn vriendin te zijn, dat was ronduit en puur toeval! Een prachtig boeket kwam binnen.

Liefste hield het wel uit geloof ik, ik daarintegen kreeg amper rust, want ja, dan ben je ineens van alleen naar gastvrouw met aanloop. Ik zat nog niet eens, samen met de visite, of er werd alweer aangebeld, het volgende boeket van zijn oudste beste vriendin werd bezorgd. De vazen raken wat op hier 😉

Iedereen vertrok en het werd tijd om te rusten, eindelijk in zijn eigen bed, nul prikkels. En ik begon het avondeten voor te bereiden, na zo’n lange tijd ziekenhuis voer, wat zeer goed was zei hij telkens, wilde hij toch lichte kost, want sla serveren ze niet. Dus sla, wat kip en verder niets. Lekker licht. Maar, een andere buurman die ook klusjesman is, zou na half 5 komen, in goed overleg met Liefste is dit gewoon door gegaan, de voordeur zat niet helemaal goed en lekker en nu ziet die wel goed, en deze buurman, tevens goede vriend al jaren van Liefste, bleef eten. Voor het eerst ooit, zei hij zelfs dat hij in dit huis bleef eten. Ik ben goed gekeurd.

Na de persconferentie, ging ook hij er weer vandoor, lekker ontspannen, en zo ook wij eindelijk. Netflix, en Outlander seizoen 5 erop. Na een par afleveringen, werd het bedtijd, en ja… dat vond ik even eng, zo groot is dit bed niet, dus ja, liggen zoals we normaal doen, kan nog even niet, niet te lang. Al heeft hij nul pijn, toch. En zijn hand weer te voelen op mijn rug, ja dat was wel even emotioneel, rust, eindelijk rust.

Dag 2, ook alweer druk, gisteren, mondhygiëniste voor mij alles was oke, op wat tandsteen na, maar ook zij wilden het verhaal horen natuurlijk, samen met met de Belgische tandarts. Papieren naar de huisarts gebracht, naar de apotheek om een medicijnkastje te halen voor zijn medicijnen in de komende tijd. Boodschappen, voor ik weer thuis was, half 3. Zijn dochter zou om 3 uur komen, even stofzuigen nog, maar het bleef uit. 3 uur verstreek, Liefste maakte zijn eerste stapjes buiten, om weer op te bouwen. Half 4 ergens kwam dochter pas. De huisarts belde op, duidelijk dat mijn papieren aangekomen waren met het nieuws dat hij thuis is nu. Ze hadden al wat rapporten gekregen vanuit het ziekenhuis. Maar nu wisten ze het zeker. Dochter ging, vriend P. kwam, die mij ook een aantal keren naar het ziekenhuis heeft gebracht en weer gehaald, dag 2 zelfs, toen hij nog erg warrig was, en zijn spullen moest brengen.

Anyway, hij rust wel uit, ik daarentegen, hahaha wat is dat, rust… Zo ook vandaag, komt er al thuis verpleging kijken, kortom. Weer een drukke dag voor de boeg denk ik zomaar. Gisteren heb ik zelfs amper mijn laptop open gehad, pas in de avond, om weer een paar aflevering Outlander te kijken. Het gaat dus goed zover! We zien het dag voor dag. Hij voelt zich echter goed en slaapt ook goed!

60 thoughts on “Weer thuis!

  • Ja, hij werd gek daar, om de zoveel uur iemand aan bed, dan weer schoonmaak, of ophaaldienst servies bladiebla, dan weer een test dit of dat… kortom, je ligt er om te rusten en te helen, maar die kans krijg je helemaal niet, hahaha Hele nachten wakker, nu slaapt hij heerlijk nog.

   Like

 1. Fijn om thuis te zijn, maar dan al zo snel zoveel bezoek … Ik hoop dat het hem/jullie over een paar dagen niet opbreekt. Als je thuis bent, denk je alles weer aan te kunnen. Dat dacht ik ook. Tot ik na een dag of vijf toch crashte en twee dagen mijn bed niet ben uit geweest.
  Doe rustig aan!

  Geliked door 1 persoon

 2. Zoveel bezoek, ook al wil hij dat zelf is niet echt goed voor hem, maar ik weet hoe dat gaat… Ik wens jullie in ieder geval veel sterkte de komende tijd.

  Geliked door 2 people

  • Ik weet het.. zijn huis… zijn vrienden.. wel onze bubbel, alleen zij in elk geval, maar gaan we anders doen inderdaad. Heb mijn zegje al gezegd… dat ik ook tijd nodig heb.

   Like

 3. Tegenwoordig mag je al snel naar huis, en meestal kan dat ook. Ik vraag me alleen af hoe slim het is om zoveel verschillende mensen in huis te krijgen. Hij loopt nu extra risico! Let jij ook op jezelf?!

  Geliked door 2 people

  • Het is onze bubbel, de bubbel van diegenen die mij gereden hebben en zijn kinderen, alleen dat.. maar goed… ik krijg amper rust nu… De rest komt er voorlopig niet in, dat gaat telefonisch.

   Like

 4. Goed nieuws, er is geen betere plek dan thuis zijn.
  Klopt, voor jou is het een stuk drukker geworden met zorgen.
  Men vergeet dat wel eens.
  Doe samen maar rustig aan, eerst aansterken en dan weer gek doen. Hans

  Geliked door 1 persoon

  • Het is onze vaste bubbel alleen, zij die mij gereden hebben en al bij hem op bezoek kwamen in het ziekenuis, allen covidvrij. En ook hier, anderhalve meter afstand, de rest komt er niet in, tenzij verpleging. en die hield zich ook niet echt aan de regels… Friese Wouden… verpleging vanmorgen. :O

   Like

 5. Heerlijk weer bij elkaar te zijn maar de nasleep… Het was te verwachten, toch valt het tegen. Ik snap het helemaal.
  Verstand op nul en dagen tellen tot het leven genormaliseerd is. Het is hard maar het enige wat je kan doen. En de nachten koesteren.

  Geliked door 1 persoon

   • Hij gaat zichzelf gigantisch tegen komen …
    Vraag eens aan de verpleegster die langs komt …hoeveel en hoelang hij visite mag ontvangen .
    Iets meer dan 1 week na een zware hart operatie …
    en de rest van mn reactie heb ik weggehaald !

    Geliked door 1 persoon

 6. Je kan nergens beter tot rust komen dan in je eigen huis. Alleen blijft het nog even de vraag of hij zichzelf de rust toelaat? En draag ook zorg voor jezelf, voor jullie samen.
  Ik wens jullie veel warmte samen

  Geliked door 1 persoon

  • Voor zichzelf wel, hij beseft niet, wat een ‘last’ hij nu op mijn schouders legt, daar is al over gesproken in elk geval. Gisteren was vrij rustig, ware het niet dat de verpleegkundige dus kwam, en dit een kwartier van tevoren meldde, ik ben nu onderweg, ahum… geen douche dus…

   Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel, de drukte is al ietsje minder, ben er zelf ook even uit geweest met een vriendin, wandeling gemaakt in een bos hier dichtbij. Heerlijk gisteren!

   Like

 7. Wat fijn dat je vriend weer thuis zit. Thuis zijn geneest veel sneller daardoor.Te veel bezoekjes is niet zo goed. Rustig aan doen.Beterschap!! Maar ik was te laat om te reageren in verband pijn in arm. Nog steeds.Fijne avond. XX

  Geliked door 1 persoon

  • Inmiddels is het rustig, het was even de eerste 2 dagen, en daar heb ik wat van gezegd, ook ik moet een kans krijgen om te verwerken, ik wens jou ook heel veel beterschap met de arm!

   Like

  • Het verwerken is voor mij, en dat is een lastige… Gezien ik van high alert diegene was die iedereen op de hoogte hield toen hij in het ziekenhuis lag, nu de 100% mantelzorgster ben geworden voor deze periode. Het vertrouwen is er gewoon, wij beiden leven ons leven en als het onze tijd zou zijn, dan is het onze tijd. 😉

   Geliked door 1 persoon

  • We zijn nog aan het zoeken qua medicatie, gisteren al bij de huisarts geweest, 1 pil is al geschrapt, hopelijk gaat het vanaf hier beter. Vandaag intake hartrevalidatie. Dank je wel voor de post, vergat ik nog helemaal ❤

   Like

 8. Heerlijk, al die blijken van medeleven! En nu, genieten van de rust, dat het allemaal goed is afgelopen. Geniet van elkaar. Geniet van de hand op je rug. Liefs!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.