Sneek/Snits op zoek naar de 1ste fontein….

…Van deze dag, het is niet de eerste fontein van de elf steden/11fountains die ik op de foto heb gezet. De eerste was ooit in Leeuwarden al in 2018. In 2019 een aantal opgezocht en nu in 2021 die paar opgezocht waar we eigenlijk nooit in de buurt komen of elders. Sneek en IJlst, de twee plaatsen waarvan Liefste zei, daar komen we eigenlijk nooit langs. Dus verrastte hij mij door deze route nu wel te rijden en zo over Sneek via IJlst naar Lollum te gaan later op de dag. Maar eerst Sneek.

Wij kwamen aan, en liefste kon de bus op een zijgracht parkeren. Hij bleef in de bus zitten, en dan mag ik mijn ding gaan doen zegt hij dan altijd. Dus stapte ik uit en nam mijn tijd. Het eerst wat ik al zag toen we aan kwamen rijden? Een man die daar stond te vissen? Vlak bij de Waterpoort? Bij de fontein?

En hier zien jullie de man, de fontein en de waterpoort van Sneek, op 1 foto. Ik gaf er weinig aandacht aan, tot ik hoorde, pak het net! En hier kunnen jullie al zien, hij had iets aan de haak, en ik zoomde in.

Ik liet het verder gaan, en liep verder om de fontein heen. Het licht was niet top vanaf deze kant, maar toch nog, toen ik echt aan de overkant stond, zag ik nog 1 kans om een foto te namen van deze snoek te Sneek.

De man, zette het weer terug, dat was hij hier aan het doen, lucky shot om het zo maar eens te zeggen.

Ik ging door, en liep mijn rondje verder rond de fontein, maar die foto’s zijn voor later.

~later meer

26 thoughts on “Sneek/Snits op zoek naar de 1ste fontein….

 1. Je mag nu bijna geen vis vangen vanwege het winter visseizoen, dus dit heerschap had geluk dat hij een snoek aan de haak had. Die mogen namelijk bijna het hele jaar door.
  Ik vis niet in de winter want zee vissen is beperkt en de vis die ik meeneem mag ik nu niet eens vangen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik weet natuurlijk niet of dit een visser is die ook vis mee zou nemen. Hij zette het in elk geval terug, en of hier nog andere soorten vissen zitten op dit stukje? Ik heb geen idee! Het was wel even leuk om onverwacht te zien in elk geval, hahaha

   Like

  • Alle fonteinen zijn nu in winterslaap, en gaan pas op 22 maart weer aan 😉 Dat komt later, en ja, ook dan zal ik zien of ik er weer een keertje lang kom, ik ben alleen bang, als dat zo is, en het kan weer, dat iedereen er dan weer is… 😉

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.