(Bij)Tanken

Tanken, dat is het eerste wat moest gebeuren voor wij afgelopen zondag dd. 31 jan. 2021 de weg op konden. Symbolisch gezien voor mijzelf was het even hard nodig om bij te tanken onderweg, en te genieten van deze prachtige dag! Ik had het nodig, gezien ik behalve de boodschappen eigenlijk alleen maar binnen zit en niet verder kom dan de tuin, die nog langer niet klaar is, en pas van het voorjaar als het weer wat beter wordt, verder in elkaar geknutseld zal worden.

Daarnaast, is het Liefste die natuurlijk thuis is, en zijn vriendenkring waar altijd wel iets is, om zich heen heeft. En dus met regelmaat gebeld wordt of hij wil en kan komen helpen met het 1 of ander. En dat kan, maar ik kan op dit moment dan niet mee. Waar dat normaal eventueel met of zonder fiets mee wel mogelijk was. Dit is hard, natuurlijk weet ik het al, vraag ik het niet eens, maar als het dan hardop gezegd wordt dat je niet mee kunt… is toch hard.

En mijn bronchitis die ik al jaren amper had, speelde op en wilde zelfs met de ventolin amper over gaan. Ik kreeg letterlijk en figuurlijk amper meer lucht. Een goed gesprek met een vriendin mijn buik vol van veel dingen, waar ik weinig aan kan doen. Emotioneel, omdat je gewoonweg niet naar je ouders toe kunt terwijl er jarigen zijn en huwelijken zoveel jaren gevierd zouden kunnen worden. Ja, ergens moet dat eruit. Nu, sinds zaterdagavond, en de zondag overdag onze trip, is wonder boven wonder, mijn bronchitis gezakt, zo goed als over? Hoe dan? Omdat ik weer even lucht kreeg en erop uit kon samen met Liefste, lekker met zijn tweetjes.

Ik genoot al, slechts even verderop van huis, op een industrieterrein van Drachten, waar het ijs op het water zich toonde in de zon, terwijl Liefste de bus aan het bij tanken was, tankte ik hier al bij met de natuur, de belofte van een mooie zonnige dag, ijs op het water, en veel rijp onderweg op de struiken waar de zon nog niet was geweest, en ik genoot.

Ik kreeg weer lucht.

24 thoughts on “(Bij)Tanken

  • Dat blijkt! Even zien hoe dit zich verder ontwikkelt zo. Liefste is alweer onderweg om vrienden te helpen, op afstand en vooral buiten ook telkens. En ik? Ik zit weer binnen, hahaha Komt goed!

   Like

 1. Herkenbaar Suzan .. op dit moment zitten we samen zo in de lappenmand dat erop uit gaan totaal geen optie is .. Ik ga dan maar bellen blazen in mn tuintje ..;-)
  Gelukkig kan ik weer rechtop staan … en Piet zn bloedingen kunnen we redelijk binnen de perken houden ..
  Er valt gewoon op dit moment niks te vieren zo simpel is het !!
  Onze 50 jarige trouwdag hebben we bij mn zoon met de gordijnen dicht “gevierd” omdat we 1 persoon teveel hadden ..
  Mijn verjaardag hebben we in twee dagen gevierd …
  Om ons heen zien we mensen kapot gaan aan de Lockdown en de beperkingen die er zijn ..
  We schrijven met recht geschiedenis !!
  Moet je nagaan dat jouw kleinkinderen over een jaar of 20 aan je vragen ..Oma hoe was dat toen ??
  Hou je sterk en blijf gezond!!!
  Enne …messenger werkt nog steeds he

  Geliked door 1 persoon

  • Juliie ook heel veel sterkte met alles en hou je taai! Van de oma, dat is er een onderdeel van, het geboortejaar heb ik al praktisch moeten missen van mijn kleinzoon, en nu van mijn volgende kleinkind weer? Hoe is het mogelijk! Ik ben er bang voor dat mijn kleinkinderen mij als een vreemde gaan zien omdat ik juist deze periode dus mis… die eerste jaren van Luca al, en zo meteen dan? De laatste keer bronchitus was dus ook in het geboortejaar van Luca. Gek he? Toen hij ineens alweer 3 maanden oud was…. pfffffff Maar het gaat goed komen ergens! Van messenger ik weet het, maar daar heb ik zelfs het geduld niet voor, hahaha lief van jou 😉

   Geliked door 1 persoon

 2. Tanken moet ook wel eens gebeuren. Dan zie ijs op water. Mooie foto’s heb je gemaakt. Wat vervelend dat jij al jaren bronchitis hebt. Gelukkig door de weer uit gaan gaat wat beter met je dan krijg je weer op adem.
  Maar wees voorzichtig ermee. Anders moet je naar dokter gaan. Ieder geval heb je genoten van deze weer. Nu regent bij ons. Gisteren ook al. Bah. IK heb liever kouder weer. Fijne dag verder. ❄️❄️❄️❄️❄️

  Geliked door 1 persoon

  • Ik had het niet …. het is weer terug na een paar jaar niet dus. 😉 Het is voorspeld een zachte regendag vandaag, heet heeft geregend hoor ik, maar het is nu droog.

   Like

  • Iets meer in elk geval! En ja, ijs.. ik denk dat dit vandaag minder zal worden… Maar ik ga er nog altijd niet op mijn eentje op uit. Natuurgebieden rond Drachten, als het dan goed weer is, loopt vol, stroomt vol en dat vermijd ik dus.

   Geliked door 1 persoon

 3. Soms moet je even bij tanken anders stopt je motortje ook.
  Duidelijk meer winter dan hier.
  Nou bronchitis is een ramp, maar dat is met alles als er iets begint te kraken aan het lichaam, kraakt alles mee. Hans

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik weet niet of je het lied van Leonard Cohen kent met de volgende voor zichzelf sprekende zinnen:

  Ring the bells that still can ring

  Forget your perfect offering

  There is a crack in everything

  That’s how the light gets in.

  Geliked door 1 persoon

 5. Daarom ben ik blij dat ik hier woon en sowieso mijn kinderen nog zie zo nu en dan en ik zie een keer per week een vriend. Dat doen we al sinds de coronacrisis. Verder zie ik niemand, ja de tegenpartij maar we hebben allemaal ons eigen ding nodig. Vrienden, bezigheden, ga zo maar door. We zitten allemaal in dezelfde shit eigenlijk en dat is voor sommige misschien een troost.

  Geliked door 1 persoon

  • Zitten we ook, voor deze laatste lockdown, zag ik ook gewoon onze bubbel vrienden nog, maar omdat ik dus zo begon te hoesten en piepen, besloot ik vanuit veiligheid, of misschien voor anderen die angst hebben voor een kuchje, om thuis te blijven. Dat gaat nu beter, maar nog altijd, zijn er van die klussen waar ik weinig te zoeken heb verder. En blijf ik zelf voorzichtig.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.