Zon opkomst

En dan gisterochtend. Ik was er heel vroeg uit, omdat Liefste had afgesproken een vriend te helpen in de loods, lag ik vroeg op bed, en na een uur of 7 of 8 slapen, ja dan ben ik wakker.

Koud en donker, en het begon weer te regenen. Oke, we zullen zien!

Voor 8 uur, bracht ik zijn ontbijt. Een kwartier later was ik gedoucht en aangekleed. Voor half 9 zat ik al op de fiets op naar de supermarkt. Eigenlijk best lekker. Zo vroeg. Verkeer al druk. En op de terug weg, zag ik de oranje randen om de wolken heen. Wauw… en bijna thuis, zag ik dat ik eigenlijk een heel open blik had om te fotograferen. Al zovele malen mijzelf voorgenomen dit eens te doen ’s morgens, maar nee, te lui om vroeg aan te kleden zoiets. ๐Ÿ˜‰ De koffie en laptop zijn dan leuker. Stomme ik. ๐Ÿ˜‰

Net voor 9 uur, ik ben weer binnen met de boodschappen. Liefste komt sjouwend met de gereedschap koffers de trap af. Ik heb wat croissants gehaald voor hem om mee te nemen, je weet het nooit met die mannen in Lollum.

De bus loopt op Diesel, er blijken ijsbloemen op de ramen te zitten, emmers met koud water worden gehaald, terwijl ik met mijn camera naar buiten kom en twee koffers die ik wel kan tillen alvast in de auto zet. De auto stoomt alvast, dat hoort nu eenmaal bij een Diesel, die komen langzaam op gang. Dan steek ik de straat over, om daar deze foto’s te maken. En de laatste foto? Per ongeluk een vogel erbij.

Het blijkt glad daar op de stenen, dus ik ga niet te ver, wie weet later nog vandaag, anders een andere keer, met betere schoenen aan.

Vandaag is mijn moeder jarig, en echt… ik mis het om naar haar toe te kunnen gaan.

31 thoughts on “Zon opkomst

  • Hahahaha, dat is een goeie, maar haar bloem is de fresia, heb ik ook nog gevraagd bij de bloemenwinkel hier die gewoon open is, ze had ze niet…

   Like

 1. Zonsopgang heeft je liefste foto gemaakt. Mooie foto’s. IJsvorming op de grond is gevaarlijk om te lopen. Andere schoen trekken is de beste. Oei gelukkig niet gevallen. Mooie foto’s geworden. XX Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 2. Gefeliciteerd met je moeder, Suzan, Ja, het is moeielijk allemaal. Ik mis ook wat mensen nu, maar het is niet anders. Hier gaan we met z’n alleen nog lang de nasleepp van houden.
  VAndaag zal je de zon niet zien opkomen denk ik zomaar. ALthans, hier is het bewolkt en al zit je ruim 300kilometer verder zal het bij jullie niet veel anders zijn.
  Ik heb nog maar een keer ijs op de wagen gehad en dat was er met de krabber zo af ๐Ÿ™‚

  Geliked door 1 persoon

  • hahaha hier sneeuwt het nu John! En het blijft liggen!!!! dus ik zit naar een witte wereld in wording te kijken… terwijl de sneeuw valt, ik ga Liefste zo even porren, zien of ik mijn chauffeur in de benen krijg ๐Ÿ˜› Dank je wel voor de felicitatie, en de ijsbloemen, komt nog, het was zelfs d dik op de ruiten, dus emmers met koud water, meerdere waren er nodig om het schoon te krijgen.

   Like

  • Ze weet dit blog te vinden, dus wie weet heeft ze het al gezien ๐Ÿ˜‰ Ze heeft een kaart gekregen die ik per ongeluk toch nog kon vinden in elk geval. Dank je wel!

   Like

 3. Van al die onzin zijn we nog lang niet af. Voor dat iedereen gevaccineerd is zitten we in mei… Proficiat met de verjaardag van je moeder.

  Geliked door 1 persoon

 4. Je bent op het juiste moment naar buiten gegaan, toch van het winter weer kunnen genieten.
  Was gisteren zeker mooi weer met de zon erbij. Hans

  @ de Bloemendalsestraat die heb ik al eerder bezocht.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.