Smeltende sneeuw

Sneeuw… Ik heb er een haat/liefde verhouding mee. De wereld kan er zo mooi uitzien, zelfs de tuin die even ‘lelijk’ is, wordt voor even mooi, het witte laagje zorgt ervoor dat het alsnog elfenriek wordt, zo je wilt, opgeruimd staat netjes, een witte deken. Het levert altijd prachtige plaatjes op!

Echter, er komt altijd, maar dan ook altijd een moment dat het gaat smelten, dooien, en dan is er de haat, zeker als het nog op gaat vriezen eventueel, dan ben ik echt huis gekluisterd normaal gesproken.

En nu, er kwam sneeuw, al eerder op de dag kreeg ik meldingen vanuit mijn familie, die meer in het westen zit, overdag, daglicht.. sneeuw! Right.. en hier nog droog in het Noorden… Grrr aan de ene kant, lekker aan de andere kant, zie? Nog altijd die liefde/haat verhouding, al was het dat men het al over ijzel had het hele weekend in de vroege ochtend en avond…

En dan start het in de late, maar dan ook zeer late middag ineens ook hier te sneeuwen. Het is nog net schemering, en er ligt nog niet echt veel.. niet genoeg voor mij dan. Het blijft sneeuwen, maar dan is het donker. Heel eerlijk? Wij zijn zelfs nog even weg geweest, camera mee, donkere plekjes opgezocht, mooie plekjes, de sneeuw hypnotiserend langs het voorruit van de auto… prachtig, maar nee, te donker voor mij, wetend met flits dan… Dat is mijn smaak, dat wordt niet mooi, dit is echt heeeeeeeeel erg persoonlijk dus ๐Ÿ˜‰

Ik heb de sneeuw dus in zware actie gezien, stukje snelweg, hoe witter en witter dat werd. Kleine weggetjes, richting IJsselmeer, dijkjes… echt.. ja, wij zijn gaan roadtrippen, woops… We kwamen rond 9 uur weer thuis zoiets, de hele tuin prachtig wit… Maar nee, mijn camera bleef in de tas. Het zou nog een dag blijven liggen voor die 6 graden kwam. Toch?

Het verliep dus anders, ik zag het meteen de volgende ochtend vroeg, in de achtertuin, ik hoorde het zelfs, ook al was het nog donker, het water dat druppelde, smolt… tik, tik, tik, tik, tik, tik…. tik, tik, tik, tik…. Goed, het werd meer licht, en eigenlijk dacht ik, laat maar. En toch, dankzij Picasso, die maar bleef staren en kijken naar buiten, ben ik dat rondje tuin alsnog gaan doen. Want ook smeltende sneeuw kan mooie plaatjes opleveren.

Van sommigen weet ik het wel, hoe zij over sneeuw denken, maar wat vind jij ervan? Gaat je hart spontaan sneller tikken? Of juist niet?

41 thoughts on “Smeltende sneeuw

 1. Smeltende sneeuw zie je hier goed op de foto’s. Mooie foto’s geworden. Toch foto’s gemaakt.
  Druppelen hoor je dan goed. Je poes keek uit de raam. Denk ook ik wil naar buiten om te genieten? Fijne dag. XX

  Geliked door 1 persoon

  • Nou nee, Picasso zit op de paal en blijft op de paal, de deur ernaast staat elke ochtend, net als nu gewoon open, hij kan er zelf in en uit, hahahaha Ik heb koude benen nu ๐Ÿ˜‰

   Like

  • Ja, ik dan ook! Dat is het punt niet, hahaha Als het net vers is, de juiste versie sneeuw, sneeuwpoppen bouwen, ga zo maar door… prachtig! heerlijk!

   Like

 2. Ik vind het heerlijk !!
  En dan liefst een sneeuwwinter zoals we die in 2010 en 2011 gehad hebben , de duinen in en tot je kuiten in de sneeuw lopen … tot je in het spoor van de boswachter zn wagen kan lopen …kilometers de duinen door waar de Hooglanders ons totaal verbijsterd aan stonden te kijken …HEERLIJK !!
  Het is nog maar Januari dus ik hoop echt dat we nog een lekker wintertje gaan krijgen

  Geliked door 1 persoon

  • hahahaha ik zie jullie al gaan, mijn probleem nu is ook nog eens… mijn snowboots staan in Almere, hahahaha en eigenlijk aan vervanging toe, maar dan moet ik passen, winkels dicht.. nou goed, we gaan het zien, willen we schaatsen dan liever geen sneeuw natuurlijk! Zodat het ijs juist de kans krijgt om te groeien…

   Like

 3. Sneeuw maakt mij dolgelukkig. Ik ben als een klein kind en ik mis dan ook echt kinderen om me heen, om sneeuwballen te gooien, om een sneeuwman te maken. De dooi neem ik er graag bij, geen probleem.
  Het enige minpuntje: als je de weg op moet voor het werk… pfff…
  Altijd fijn dus als het sneeuwt in het weekend of op mijn vrije dagen.
  Laat de sneeuw maar komen!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik hou van sneeuw, maar niet die lullige twee centimeter die we zaterdag hadden. Graag een flink pak! Van mij mag het de hele winter goed sneeuwen. Dat afsmelten en het papperige moeten we er helaas bijnemen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Zoals we dit het voorbije weekend kregen was het perfect. Sneeuw op een namiddag, ’s anderendaags reeds weg. Genoeg witheid om ons ganse landschap te bedekken en een mooie sfeer te creรซren (รฉn opdat de kinderen in de buurt zich een konden uitleven)., meer moet dat niet zijn.

  Geliked door 1 persoon

 6. Sneeuw is best mooi, wat mij alleen tegenstaat is de rotzooi op straat als er gestrooid is en er overal bergen grauwe smurrie liggen.
  Dat ik er niet uit kan is ook een minpunt. ๐Ÿ˜ฆ

  Geliked door 1 persoon

  • hahaha, daar kan ik mij ook in vinden hoor, al heb ik winter ’63 niet mee gemaakt zelf. maar heb natuurlijk wel wat sneeuw mee gemaakt en met de juiste snowboots, kan het heerlijk zijn! De andere kant is… willen we ijs om op te schaatsen, zei mijn opa vroeger altijd, dan is sneeuw niet goed, dan moet het min zijn, goed min, en helder! ๐Ÿ˜‰

   Geliked door 1 persoon

 7. Dat je met sneeuw een haat/liefde verhouding mee hebt is begrijpelijk, voor mij dan.
  De sneeuw blijft niet lang liggen, dus we wennen er ook niet meer aan. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het logBankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

  Geliked door 1 persoon

 8. Sneeuw is heel mooi en feeรซriek. Maar als het gaat smelten wordt het ‘zwarte sneeuw’ met veel modder en plassen. Het kraken onder de schoenen vind ik een heerlijk geluid.
  Maar als het een dag in de week is, lig ik wakker van alle mensen die op de baan moeten en van de auto’s die glijden. Dus een WEdag, heel graag meer wit!

  Geliked door 1 persoon

  • Voor mij blijft het dan schipperen met de fiets boodschappen doen. al denk dat Liefste dan wel met mij mee zou gaan, ben ik alleen in eigen huis, dan is het een crime! ๐Ÿ˜‰

   X

   Like

 9. Sneeuw heeft voor mij iets magisch.. maar ooit in een sneeuwstorm beland op de snelweg weet ik ook hoe gevaarlijk sneeuw kan zijn.
  Vroeger vaak op de skies gestaan.. onderweg sneeuwkettingen om moeten doen..
  Maar toch.. in een wandeling, warm gekleed, prachtig ๐Ÿ™โค

  Geliked door 1 persoon

  • Dat klinkt als wintersport, en dat weet ik niet, nog nooit gedaan! Wel Oostenrijk geweest ooit, maar hartje zomer en ik was 11… Dan heb je dit besef nog niet echt van de schoonheid der natuur. Wel indrukwekkend die bergen. En die sneeuwstorm klinkt mij ook bekend in de oren, maar dan gewoon hier in Nederland, en dat wij in de auto zaten, mijn moeder had net haar rijbewijs zeg maar, en eerste winter? Tweede winter? Midden jaren ’80 terug naar huis, toen Almere nog koolzaad was en de A6 nog leeg, met hooguit 4 auto’s per uur die eroverheen gingen, hahaha we konden de strepen op de weg niet meer zien… ze was doodmoe bij thuis komst in elk geval.

   Geliked door 1 persoon

  • hahaha ik zie het voor me, de eerste keer jaren terug had Picasso ook zoiets hoor. Nu zat hij te kijken maar ging toch naar buiten, gek genoeg met storm nog meer nu.. voorheen helemaal niet!

   Geliked door 1 persoon

   • Luca krijg ik niet buiten met koud weer, ik zie buren met hun honden ’s morgens vroeg wandelen, wanneer ik de krant voor m’n pa ga halen en bedenk me dan dat ik met Luca dat ook zou willen doen, maar als ze voelt dat het koud is, doe ze alles om niet buiten te moeten, wat meestal zich verstoppen onder de sofa of tafel is…

    Geliked door 1 persoon

     • Ja, ik heb dat hier, maar da’s een hele marteling om dat aan gedaan te krijgen bij Luca. Ze wรฉรฉt dat we dan buiten gaan in de kou en dan begint ze nog maar tegen te spartelen, te springen en voor je “derde” kan zeggen, ligt het manteltje ergens op de grond…

      Met knopjes koop ik niet meer, ze ligt dan op de grond te rollen tot wanneer ze die knop in haar muil heeft en die probeert ze dan af te bijten/trekken… best gevaarlijk.

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.