Netflix tips: Tiny Pretty Things & The English Game

Voor voorlopig denk ik de laatste keer een paar tips voor Netflix. Dankzij het zoeken wat ik deed, kwam ik toch ook nog wat series tegen, de ene staat al heel lang in mijn lijst en was ik gestart met kijken, maar ik besloot binnen 5 minuten al dat dit een serie is die Liefste ook mooi zou gaan vinden. The English Game namelijk. Ik had al gelezen dat het gaat over het ontstaan van het voetbalspel zoals wij heden ten dage kennen. maar dan gaan we terug naar ongeveer 1878/79, waarin, zo blijkt wederom op waargebeurde feiten, de eerste voetballer middels betaling in een team gebracht wordt, of eigenlijk 2 stuks. Vanuit Schotland naar Lancashire. Alles is terug te vinden op wikipedia.

Fergus Shooter dus ~klik hier~ voor alle info over deze eerste betaalde voetballer, althans, die geruchten gingen, hijzelf ontkende het altijd. πŸ˜‰ Dit is dus ook het absolute verhaal over hoe de FIFA is ontstaan zoals we het heden ten dage kennen. We zitten in aflevering 4 van de 6, maar als jullie dit lezen, zijn wij er inmiddels wel doorheen. Liefste heeft ooit zelf gevoetbald, en ook best serieus, tot zijn ongeluk, en hij nooit weer heeft kunnen spelen zoals daarvoor. Waar ik alles opzocht over de voetbal van leer, en vond dat Charles Goodyear de eerste vulkanische rubberen voetbal heeft uitgevonden, ook nog, zocht Liefste op hoe oud zijn oude voetbalclub eigenlijk is, sinds 1883 dus, en bestaat nog steeds!

Tiny Pretty Things

En dan nog een serie voor mijzelf. Ook al zou Liefste dit ook kunnen hebben, het is iets teveel ballet en tutu’s denk ik. Maar ook veel seks waar dat niet mag, en eigenlijk nog vrij goed in beeld gebracht ook. Maar ook de dans zit er mooi in, de trainingen, jaloezie, nou ja… en … het start met een moordpoging. Intriges, intriges. Ik ben inmiddels bij afl. 4, maar dit kijk ik alleen, dus alleen als ik weet dat Liefste een halve middag onderweg is of een hele middag, kijk ik dit, dus het gaat wat langzamer, omdat er ook nog genoeg andere dingen te doen zijn πŸ˜‰ Al weet ik, als hij thuis is, en ik vertel hem dat ik er bijna ben, dan kijkt hij ook mee vaak. Of gaat boven lekker knutselen in zijn werkkamer.

Mochten jullie nog tips hebben? Dan lees ik ze graag. Scandinavische op Rita na, mogen jullie overslaan. πŸ˜‰

Rita was ooit de eerste serie die ik keek toen ik van mijn ouders mee mocht kijken via hun Netflix account. Mocht je die nog niet kennen? Ik zeg doen! πŸ˜€

24 thoughts on “Netflix tips: Tiny Pretty Things & The English Game

 1. Rita heb ik destijds ook bekeken. Vooral de eerste seizoenen waren leuk, daarna vond ik het snel afzwakken. Ook bijzonder leuk om haar bezig te zien als juf. Ze doet veel dingen die bij ons niet zouden kunnen/mogen. Daarom is het zo leuk om als leerkracht ernaar te kijken. Die rebellie in haar en eigengereid, daar hou ik wel van. Het is eens geen typische juf.

  Geliked door 1 persoon

 2. Er zitten goede film erbij. Spannend verhaalt. Tweede film lijkt mij wat. Helaas hebben geen netflix meer. Opgezegd. Omdat wij zuinig ermee doen. Ooit misschien …… Fijne dag. XX

  Geliked door 1 persoon

  • Dat snap ik, Netflix is ook niet van mij, ik kijk mee met een vriendin die nog een account over had. Dus vandaar dat ik kan kijken. En Liefste heeft een account bij zijn eigen zoon, kortom, wij zijn gedekt dankzij anderen. Misschien voor jullie ook een optie? Met iemand anders die het al heeft mee mogen kijken? Jullie ook een fijne dag!

   Like

 3. dank voor de tips al doe ik er verder niets mee. Het zijn niet mijn type films πŸ™‚ Zoveel mensen zoaveel smaken en wensen natuurlijk. Wat dat betreft is Netflix ideaal want er is voor iedereen wel iets te vinden.

  Geliked door 1 persoon

  • Absoluut, precies dat! Geen dank verder hoor, jij geeft ze ook weleens, en dat zijn dan net weer niet mijn dingen om te zien, hahaha Ik vind het al heel wat dat ik 2 seizoenen van Arrow heb gezien, al wist ik niet dat het marvel was, of comic book…

   Like

  • Ja, die zie ik ook voorbij komen, natuurlijk is het gelukkig, maar Lupin spreekt mij niet aan, ik denk Liefste ook niet, om de taal… ik zou nog kunnen, maar hij, denk het niet πŸ˜‰

   Like

Reacties zijn gesloten.