Netflix tip: Zodiac: wij zijn er nog stil van

Gisteren schreef ik al een stuk over verschillende films die wij inmiddels gezien en ik herzien heb op Netflix. Daarnaast had ik mij een middag lang gewaagd aan het bekijken van het aanbod en het zien van de trailers en meer info waar films over gaan. Dat kost echt tijd als je dat een tijd niet hebt gedaan. Dan ook nog rekening houdend met Liefste zijn smaak en de mijne, en die ligt niet altijd op 1 lijn πŸ˜‰

En ik vond films die gebaseerd zijn op waar gebeurde feiten, en dat intrigeert mij meestal, dus hoopte ik ook dat Liefste dat zou doen en dan heb ik het over Zodiac. Een seriemoordenaar die tot op de dag van vandaag onbekend is gebleven.

Tijdens de film, wil ik nog weleens op mijn foon wat extra info zoeken, puur om te zien of het klopt dan ook. En ja, dat deed het dus, en daarmee vond ik ook ineens een artikel van het AD, dat men na 50 jaar in 2017 uiteindelijk de vermoedelijke dader alsnog is gevonden. Echter, is zelfs dit niet zeker, dat de man die destijds gepakt is, het niet heeft gedaan is wel bewezen, maar ja….

Deze film zorgde er in elk geval voor, dat we na het zien elkaar aankeken en stil bleven gewoon… Wel 5 minuten even niets. Totdat Picasso aangaf dat hij naar buiten wilde. Ik stelde Liefste voor om alvast naar boven te gaan en dat ik nog even de Slimste Mens zou gaan kijken of het af te shaken. Hij bleef zitten en keek mee. Om vervolgens nog even naar Urk te kijken die ook weer is begonnen en zo met een lach, pas laat in de nacht naar bed te gaan. Picasso was er in elk geval blij mee dat hij zolang buiten kon spelen nog, het blijven nachtdieren πŸ˜‰

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Een avond later, had ik er nog eentje staan, ook een verhaal gebaseerd op de waarheid, en ook hier, kon ik alles terug vinden op het grote net… Nog erger, maar heel raar eigenlijk. Ook hier zaten wij raar van op te kijken, hoe deze man dan meer dan 100 killings heeft kunnen doen, 32 bekentenissen voor hij de doodstraf kreeg. 2x Ontsnapt uit de gevangenis, maar toch… gepakt, en eigenlijk tot de laatste dag ontkent, met toch bekentenissen gedaan om ervan af te zijn. Uiteindelijk zie je ook de echte beelden van toen zoals uitgezonden op tv overigens.

En hier vind je alles over de echte Ted Bundy: ~klik hier~

Ik ben benieuwd of het jullie aanspreekt of niet. Om dit te gaan zien, of misschien heb je ze al gezien.

13 thoughts on “Netflix tip: Zodiac: wij zijn er nog stil van

  • Bijna alles eigenlijk… Echt te gek, en meerdere malen al verfilmd ook, en andere films gebaseerd op deze killer… die lijst vind je op wikipedia dus.

   Like

 1. Ik heb de film gezien toen hij net op Netflix stond. Ik vind trouwens dat Zac Efron de rol enorm goed speelt. Ik heb er trouwens geen slaaploze nachten van gehad hoor πŸ™‚ Ik denk dat ik wel eens ergere films zie zo nu en dan. Maar als je dit leuk vind vind je FBI Files misschien ook wel goed. Wel een serie.

  Geliked door 1 persoon

  • Oh, wij ook niet hoor verder, eerder hoe het mogelijk is dat men het nog altijd niet echt weet wie het dan gedaan heeft. De obsessie, logisch, nou ja, je hebt hem gezien. Wij waren even stil πŸ˜‰ FBI files wel zien staan, maar inderdaad serie, ik kan het in de lijst zetten. Momenten genoeg dat ik even kan gaan voorkijken. πŸ˜€ 24 heb ik ook nog staan, pas seizoen 3.

   Like

  • Het is dan ook dat ik bij iemand anders mee mag en kan kijken, voorheen met mijn ouders, die hadden het opgezegd, hebben het weer geloof ik. Maar er gaan ook manden voorbij dat we het niet zien dus. Vandaar mijn zoektocht omdat de gewone tv nu even weinig te bieden heeft voor Liefste met name. Grappig ook, dat een serie vaak verhuisd, van tv naar Netflix, maar nu ook al andersom.. van Netflix naar gewoon op tv.

   Geliked door 1 persoon

  • Vandaag staan er nog 2 tips, ik zeg jou dan alvast, voeg Tiny Pretty Things ook maar toe als dit in jouw straatje is ook. Het lijkt onschuldig de titel… maar uhm… hahaha ben er al doorheen ook.

   Like

  • Outlander zo mooi! Die kijk ik al vanaf het erop staat, al 2x gezien, ben weer aan het herkijken hier en daar πŸ˜‰ Wij wachten op het nieuwe seizoen, ze zijn 6 ook al aan het draaien… Ik hoop nu toch snel dat het online gaat komen.

   Geliked door 1 persoon

  • Of je wat mist, dat is aan jezelf, ik zou niet zonder een tv kunnen in elk geval. Ook al kan ik erbij in slaap vallen, hahaha Maar er zijn nog altijd mensen met kinderen die niet eens een tv hebben … die ken ik ook…

   Like

Reacties zijn gesloten.