Terug in de tijd: Tante Bonnie

Vandaag, 8 januari, zou zij jarig zijn geweest. Geweest tik ik, want ze is niet meer onder ons. Mijn tante Bonnie, mijn jongste tante van alle tantes, en ze is als eerste heen gegaan in 2005. Een 8 maanden eerder ongeveer, in 2004 verliet mijn oma, haar moeder het leven. Sindsdien was ze niet zo lekker ergens en uiteindelijk heeft haar vriendin haar zover weten te krijgen eens naar een huisarts te gaan. Van wat ik heb gehoord in de tijd. Een maagzweer en ik kreeg het telefoontje dat ze onder het mes zou gaan.

Een routineoperatie was er gezegd, we doen dit zo vaak! Right?

Jullie snappen het al, ze is tijdens de operatie heen gegaan, in coma geraakt en nooit weer wakker geworden. Ze hebben haar laten gaan ook. Aan kasplantjes doen we namelijk niet in de familie, een onuitgesproken afspraak onder ons.

Ik zag haar niet veel toen wij eenmaal waren verhuisd en zijzelf ging studeren en samenwonen met haar vriendin. Ja, duidelijk toch op de foto? Ze was lesbienne, heeft nooit een man in haar leven gehad. Mijn moeder zag het direct al toen ze kennis maakte met tante Bonnie. Ik heb dan ook maar 1 foto van haar, waar ze een jurk draagt. Op de bruiloft van mijn ouders, hahaha Maar echt nooit, droeg zij jurken of iets, ze ging liever met haar broers op pad en deed de stoere dingen. Ik heb haar altijd bewonderd ook al was haar leven echt niet perfect.

Mijn herinneringen zijn warm, als ik aan haar denk, ze was nog net 13 toen ik geboren werd, en zo kwam het dat zij nog thuis woonde toen ik nog kind was. Als zij dan thuis kwam en ik was er, was het altijd feest! Zij speelde altijd met mij, meestal het sprookjeskwartet of dammen heeft ze mij ook geleerd volgens mij. Ze kon de mooiste verhalen vertellen en ook motiveren. Ook bracht zij mij antwoorden betreffende mijn vader. Later zou ik dat verder oppakken met mijn oom, haar oudste broer.

En ik weet nog, dat zij met een stel collega’s en vrienden rond dezelfde periode jarig was, en zij hadden besloten om eens in de vijf jaar een groot feest te geven. Dit is 1x voorgekomen en staat nog in mijn geheugen gegrift, Eliza mijn dochter die de macarena danste, dat was toen in. En ze had het al over haar 50ste verjaardag, nog groter te vieren met dezelfde vrienden, de planning was er al, maar zij liet het leven op haar 49ste jaar.

Slechts 4 maanden voor haar 50ste.

37 thoughts on “Terug in de tijd: Tante Bonnie

 1. Mijn lievelingstante kreeg ALS en stierf een paar jaar later toen ze 55 was. Zo’n actieve vrouw, bruisend van levenslust en ondernemingszin. Wat is dat toch met relatief gezien nog jonge mensen.

  Geliked door 1 persoon

  • Heel erg jong! Te jong, en ALS dat is ook niet mis 😦 Ik heb revalidatie zwemmen gedaan en daar hadden wij ook 1 ALS mede zwemster, het eerste wat bij haar uitviel was haar spraak… ze schreef alles op, we hebben best veel pret met haar gehad, geen idee hoe het er nu mee voorstaat.. is al jaren terug, ik denk dat ze er niet meer is.

   Like

  • Heel triest en de manier waarop, we hebben geen van alles afscheid kunnen nemen… De foto, ja, al varend met een peddel in haar handen, so seventies, hahaha Maar dit is wie ze daadwerkelijk was. zoals ik haar kende.

   Geliked door 1 persoon

 2. Het trieste van het leve, we nemen altijd weer afscheid van geliefde.
  Wij worden ouder en zo zie je de familie steeds meer kleiner worden en aan de nadere kan nieuwe aanwas. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Ben benieuwd of je lief Rommy kent.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  Geliked door 1 persoon

  • In die zin… dat ze misbruikt is door anderen met name… whambam thank you mam voor mijn studietijd en onderhoud, eenmaal afgestudeerd, ik ga alleen verder of met iemand anders… dat dus. Na 10 jaar relatie en studie dus.

   Like

 3. ja, 49 jaar is ook jong. net als 37, de leeftijd die mijn moeder werd. Ik zag de foto en ik zie er wel wat van jou in. Trouwens, die peuk in haar bek, het is echt geweldig genomen die foto, wie hem ook maakte. 😀

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahahaha ja, zo seventies dit, zo mijn tante dit! Zware shag rookte ze dan ook. ben het merk even kwijt, geen brandaris, maar die andere, Van Nelle! Ik denk 1 van haar broers of haar vrienden, die ik ook goed kende indertijd. 😉

   Like

  • Dat ik op haar lijk, is geen twijfel over mogelijk, dezelfde genen en die kant heb ik het meest in mij qua uiterlijk. Aan de Hollandse kant lijk ik vaak de vreemde 😉 Voor toen was het stoer, nu natuurlijk niet meer. Seventies, zware shag, Van Nelle rookte ze.

   Like

Een leuke reactie is interactie, tik het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.