Geen kip, wel een paard

Ik sloot het afgelopen jaar af met een blog over mijn laatste wandeling te Smilde, die ik net voor kerst heb gemaakt. ~klik hier~ Daarin vertelde ik al dat er geen kip te zien was, op de wegen waar ik liep. Echt niemand. Zelfs rijdende auto’s niet. Het leek er compleet uitgestorven.

Bovenstaande foto maakte ik op mijn terug weg, hier belde Liefste mij ook zo ongeveer om te vragen waar ik was. ‘Om de hoek ben ik, ik kom eraan!’

Liefste was klaar met de opnames, film dan. Toen ik de hoek om kwam, zag ik ze weer even naar binnen gaan. En ik liep naar het paard wat er recht tegenover stond. Wat ik natuurlijk allang had gezien bij aankomst, maar ja, eerst voorstellen en het was er zo modderig, dat ik zelf ook diep weg zonk in die berm.

Er was dus wel een paard, en nog een paard, maar die stond helemaal achterin en was bruin. die viel niet op. Dit paard zoals je ziet werd nu toch wel nieuwsgierig toen ik voor de tweede keer voorbij kwam en ook dichterbij.

Dit keer stond dit paard net even anders en kon ik er makkelijker bij ook zonder al te diep weg te zinken. En ja, ik en paarden, graag! Al heb ik nooit paard gereden, nooit geleerd, heb ik ze niet altijd in de buurt gehad, ooit op school met een beste vriendin van toen, ging ik veel mee naar de manege, zij reed wel.

Een beetje boel blubberig dus, ik vond het bijna zielig, het moest de balans zelf goed zien te bewaren. Eep vertelde ons, gezien het zijn overburen zijn. Dat de paarden ’s avonds gewoon op stal gaan, gelukkig maar! Alleen overdag mogen ze naar buiten, maar ze kunnen ook naar binnen. Ze kiezen er dus zelf voor ๐Ÿ˜‰

We namen afscheid en gingen er weer vandoor.

Het licht veranderde en werd zo mooi, ik testte even mijn camera vanuit de auto. Zelfs hier, op de grote weg, geen kip te bekennen!

Zie? dreigende wolken, spatje regen, maar toch, het gouden licht wat over de bomen en de weilanden scheen, zo mooi! In het echt, nog zoveel mooier dan op de foto te zien is.

~later meer

27 thoughts on “Geen kip, wel een paard

 1. Jullie hadden gewandeld. Paard ziet niet uit. Staat veel in de modder. Vreselijk voor de paarden. Hadden daar geen schuilplek. Soort schuurtje zegt maar. Ik had vroeger bij collega hele grote paard gereden. Machtig om te doen. Ik ben niet bang voor paarden. Tunnel ziet je lucht mooi zo schijnen. Dan in de verte. Dreigende wolken zie je hier goed. Dit maken altijd mee bij ons appartement. Weilanden is dan zo mooi gezicht toen jullie reden. Mooie foto’s geworden.
  Fijne dag. XX

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel, niet jullie, alleen ik heb gewandeld en ik vertel ook, dat de stal er ook is waar ze in kunnen, maar dat deden ze dus niet. Achterop het weiland was gewoon goed gras. Kortom, de paarden kunnen gaan en staan waar ze willen, zelfs in de stal.

   Like

 2. Call me crazy, maar ik vind het heerlijk als ik niemand tegenkom. Kippen zie ik overigens wel altijd want die lopen hier op sommige plekken echt overal, dus ook op of langs de weg.
  Dat gouden licht is zo mooi, zeker tegen en dreigende lucht aan. Mooie foto’s!

  Geliked door 1 persoon

Een leuke reactie is interactie, tik het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.