Terug in de tijd: 10 jaar voorbij: 2

Mijn dochter belde mij op exact in deze laatste periode dat mijn vaatwasser was geknald met rook en alles, kortom shit! Liefste was de handige man was mij vertelt en ik zei nog, ik zal hem vragen of hij mij kan helpen. Ik ging terug en had het nummer allang in mijn foon staan. Liefste en die man bij wie ik was hadden elkaar al ruim 20 jaar niet gezien overigens. En nu was hij hier. Eenmaal weer thuis belde ik toen nog niet Liefste en vertelde mijn probleem. Hij zou kijken of hij er wat aan kon doen, hij kwam de volgende dag al met een andere vaatwasser? Kortom deze werden gewisseld en hij nam de mijne mee, maar die was niet meer te redden.

Een week later barstte de bom in Leeuwarden en besloot ik definitief te stoppen met die relatie die eigenlijk niet eens een relatie was. Echter, heb ik dankzij hem wel veel ervaringen weer opgedaan in allerlei opzichten, zoals Pitch en Putten geleerd. Leuke uitjes gemaakt etc. Kortom, dankbaar zal ik blijven! Want hij heeft er ook voor gezorgd dat ik Liefste ben tegen gekomen.

Mijn spullen moesten gehaald worden en ik belde Liefste hierover, toen nog niet mijn Liefste en hij zorgde ervoor dat hij het ging halen, zodat wij elkaar niet meer hoefden te zien. Om dan in Heerenveen af te spreken, een belofte gemaakt door iemand anders, zou hij inlossen. Kom, ik moet toch naar Texel, dan neem ik je mee, dan ben je op 1 waddeneiland geweest in elk geval! Ik twijfelde nog, maar dacht ook, waarom niet! Moet je niet alle kansen grijpen die er zijn?

Je kunt natuurlijk op een bank gaan zitten en wachten tot het gebeurd allemaal, maar kansen moet je grijpen. En ik zei ja! Ik ga mee, dus hij haalde mijn spullen op die er nog lagen om dan samen te gaan zwemmen diezelfde middag nog. In Joure, in het zwembad wist ik het al zeker… He is the one! De dag werd afgesloten in Laaksum, waar ik voor het eerst kwam en tegen middernacht pas zou ik voor het eerst in mijn leven in Drachten eindigen bij hem thuis. Liefste had netjes een logeerbed opgemaakt en een kamer opgeruimd en schoon gemaakt. Te lief voor woorden, hahaha Maar ja… ik draaide mij om in de kleine gang en zei simpelweg.. ‘Je denkt toch niet dat ik daar ga slapen als ik weet dat jij 1 kamer verderop ligt?’ Ik heb nog nooit een man die 9 jaar ouder is dan mijzelf verlegen zien worden, zien blozen. Ik nam hem bij de hand en we gingen gewoon slapen. Er hoeft niets te gebeuren zei ik nog.

De volgende ochtend togen we vroeg naar Texel, voor mij de eerste keer. Het was mooi weer op de heen weg, maar op Texel zelf ging de afspraak die hij eigenlijk had niet door, dus crosten we even over Texel, even naar de vuurtoren en op de terug weg, of op het strand al, kwam de regen aanzetten. Wat ons deed besluiten om de boot maar weer te pakken en mij naar Almere te brengen. Hij zou 1 nachtje blijven, mijn dochter zou ook weer komen dat weekend. Maar dat ene nachtje werden er 3…. om vervolgens weer met hem mee te kunnen gaan voor een paar dagen en hij mij weer thuis bracht en hij bij mij bleef. We zijn echt over en weer, want ik werk ook nog 1 dag in de week, 5 weken onafgebroken samen geweest. Het ging als vanzelf en heel natuurlijk.

2019 volgde en alles bleef natuurlijk gaan, met nu dan ook wat dagen apart en de LAT was een feit. Heel veel lol gehad samen, familie leren kennen van elkaar.

Het coronajaar.. 2020. Ver van de bedoeling maar goed, mijn werk sloot, geen DBS (dagbesteding), maar in huis en daar mocht ik niet werken. De eerste lockdown en we waren al samen dus vroeg Liefste of ik met hem in Quarantaine wilde gaan in Friesland. En dit, is de reden dat ik hier nu nog zit. Heel erg bijzonder in elk geval en dankbaar dat ik dit jaar samen met hem heb mogen doorbrengen. Het is dat we nu opnieuw in een lockdown zitten, want er waren al plannen dat ik echt weer terug zou gaan naar Almere. Waar wij echt wel tussendoor zijn geweest, medische behandelingen gaan bij mij tot nu toe gewoon door. Alleen fysio heb ik rust gegund omdat ik Liefste heb die mij kan masseren. Dat kan ik dus even overslaan.

2021, niemand weet wat dit jaar zal brengen, echt niemand, waardoor plannen lastig wordt. Toch blijven er dingen bestaan die zeker zullen gebeuren, en ik wens echt, dat iedereen! Weer vrij kan zijn, dat we weer normaal, of meer normaal kunnen leven. Want er is een groot verschil tussen Almere en Drachten en het gedrag van de mensen hoor ik, zie ik als we er even zijn en we weten niet hoe snel we er weer weg moeten komen eigenlijk. Tot de dag van vandaag, maar diep van binnen. We gaan het zien!

Oh, mijn dochter en schoonzoon, zijn in de laatste 2 jaar al 2x verhuisd, eerste huisje 2 kamerwoning, natuurlijk te klein voor 3, 2 volwassenen en 1 peuter inmiddels en afgelopen zomer, hebben ze een 3 kamerwoning gekregen, en dus heeft mijn kleinzoon zijn eigen kamer, is de huiskamer een stuk groter en zijn ze ontzettend gelukkig nu! Hebben ze beiden een steady job, ook voor mijn dochter ziet het er goed uit, kortom, als mama, kan ik alleen maar gelukkig zijn! En bovenal TROTS!

Mocht je even niet meer op blog zijn of komen de komende dagen? Wie weet wat ik zelf zal doen, geen idee. Dan wens ik iedereen alvast een heel goed uiteinde toe en een fijne start!

23 thoughts on “Terug in de tijd: 10 jaar voorbij: 2

 1. Hier is het even rust in de tent .. oudejaarsdag word er weer groot gebakken ..oliebollen en appelflappen ..
  Ik wens jullie ook hele fijne dagen en een mooie jaarwisseling en natuurlijk de aller beste wensen voor het aankomende jaar

  Geliked door 1 persoon

  • Oh dat bakken, sterkte, hahaha nee, jij vind het leuk. Ik heb het ooit 1x gedaan, wat een zooi achteraf al dat vet, dus ik haal wel wat ergens 😉 Jullie ook de beste wensen voor het aankomende jaar!

   Like

  • We gaan het zien, ik denk iedereen. Voorlopig hebben wij eerst nog een uitvaart te gaan vandaag. Het is een rare week geweest… Dit is letterlijk afsluiten, samen met de andere 2 uitvaarten die we pas hebben gehad. Okt. en nov.

   Like

 2. We zien vanzelf wel wat het leven voor ons nog in petto heeft. Ik kan niet vooruit kijken en achteruit heeft weinig zin. Ik hoop vooral dat we weer vrij kunnen zijn in een vrij land. Ik wens wel iedereen veel geluk in de toekomst.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat laatste ben ik zeker met jou eens! Ik hoef ook niet achteruit, maar je kunt er wel van leren, in het klein of in het groot. En dan doel ik op bijv. de medische wetenschap. of andere zaken.

   Like

 3. 2021 zal vast een jaar zoals alle andere jaren worden want eigenlijk gebeurt er altijd wel wat. Ja, corona is een behoorlijke gebeurtenis, maar nog steeds goed te overzien. Leuk verhaal van die vaatwasser. Hier staat nu weer een oven die gemaakt moet worden. Mensen vinden mij ook altijd zo handig.

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahaha, van de oven, ja die deed het bij mij ook half om half, draadje los met de aanzet knop… Die heeft hij toen ook even nagekeken en gerepareerd, doet het nog steeds! 😀

   Ja, er gebeurt natuurlijk altijd wat, maar de originele plannen van het afgelopen jaar zijn wel weg gevallen… van de grotere evenementen bijv. En zo, kwam de mancave eindelijk aan bod bijv. Veel in en om huis werk gedaan.

   Like

 4. Altijd fijn als je geholpen wordt.
  Soms is het beter de stap te nemen die je eigenlijk liever niet neemt.
  Je hebt onder vonden dat het beter is geworden. Hans

  @ Ach Oma is een lang verhaal, je moet wat als je thuis zit.

  Geliked door 1 persoon

  • Mensen komen vaak in je leven met een reden, en soms is dat kort, soms is dat lang, soms is het je hele leven. Ik heb in elk geval geleerrd dat de dingen des levens van twee kanten moeten komen 😉

   Like

 5. Leuk om hier bij te lezen én te ontdekken hoe fijn jullie het in Coronatijd samen hadden, en dat nu alles op zijn plaats is gevallen. Ook dat stukje verleden pik ik graag mee, je volgt immers vooral de nieuwe blogs en dan is niet altijd alles duidelijk.
  Voor jullie allen een GEZOND TEVREDEN 2021.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.