Terug in de tijd: de laatste 10 jaar: 1

Ik neem jullie mee terug nog een keer naar 27 december 2010. Tien jaren zijn voorbij gegleden. Tien jaren waarin ik heel veel mee heb gemaakt, heb doorstaan. Waar ik nu van denk, echt? Heb ik dat allemaal overleefd? Ja dat heb ik! En wie niet?

Iedereen heeft zijn of haar verhaal, elk huisje heeft een kruisje. En vandaag, is het de dag dat mijn opa jarig zou zijn geweest en ik gisteren al heel veel herinneringen omhoog toverde en ik mis deze dag van vroeger. De pijn slijt, maar vergeten doe je het nooit!

2010, het jaar waarin mijn dochter 18 werd en een paar maanden daarna de deur uit ging om als student op kamers te gaan. Jeetje, 10 jaar geleden alweer! Rust voor ons allebei. Het was wennen, maar een nieuwe periode brak duidelijk aan. Ze zou binnen 2 jaar haar partner vinden, met wie zij nu sinds 2018 een prachtige zoon op de wereld heeft gezet. 😀

In datzelfde jaar zou ik mijn Felix verliezen, mijn vorige kater die pas 11 was, maar een enorme tumor in de nek ontwikkelde die te snel ging. Dankzij mijn ouders heb ik hem rustig in kunnen laten slapen, met mijn dochter erbij, en mijn moeder was mee. Ik zou 2 jaar zonder kat zijn, en blijven.

2012, right? Mijn dochter die een poes had samen met haar Liefste, ontsnapte de tuin in tijdens haar eerste krolse periode en ja… daar kwam Picasso! Goed inmiddel 8.5 jaar oud bijna en hij begint ineens schoterig te worden.

Ongeveer in deze periode, 2011, stopte web-log ermee en ik viel onder die mensen die niet meer kon inloggen en niet meer bij haar blogs kon om ze veilig te stellen. Alles heeft een reden leerde ik in die ook vooral. En zo kon ik alleen via scherm zonder in te loggen nog wat blogs redden en in word opslaan eventueel. Gelukkig heb ik dat wel gedaan. Omdat ik er niet meer in kon, had ik er geen zin meer in. Frustratie alom dat ik het niet naar wordpress kon verhuizen, besloot ik om er mee te stoppen, genoeg te doen in het echte leven en ander social media kwam ook op.

T/m het jaar 2017 kabbelde het leven voort met vrienden en vriendinnen, bij wie ik ook hielp in de huisouding eventueel. Kwamen er mooie jaren voorbij, met ups en downs zoals altijd. In 2017 ging het mis dankzij een film en wat geleerd had, om op te komen voor mijzelf en mijn mond eventueel open te doen om dingen uit te spreken. Dat was goed, maar niet bij haar. Zul je altijd zien he? 😉 2 vriendschappen heb ik open gezet om mijzelf eer aan te doen. Te stoppen met alleen shit van anderen op mij te nemen en zelf ook eens shit bij hen te leggen. Maar nee, dan waren ze niet thuis. Kortom ik heb geleerd! Vooral om voor jezelf te zorgen, en als je zelf heel bent, dat je er dan pas kunt zijn voor anderen. Net als van jezelf houden, pas als je echt van jezelf houdt, kun je van iemand anders houden.

In die tussentijd begon ik het bloggen toch te missen. Mijn dochter blogte ook weer wat ze kwam vertellen en dankzij haar, met een beetje hulp binnen wordpress, besloot ik om terug te komen en zo startte ik op 31 januari 2015 dit blog, zoals jullie het inmiddels kennen. ~lees hier het eerste blog Blauw~

Kortom, alweer bijna 5 jaar terug op blog, maar dit keer, als ik de tijd en zin heb, mooie foto’s heb, en zijn de verhalen van toen verdwenen. Ik zag Merlijn nog een aantal keren in die periode om ook dat gedag te zwaaien en klaar te zijn voor standvastigheid. Een soort van daten, wel niet. Rare tips te krijgen en ergens zelfs even tinder uitgeprobeerd, hahaha gosh. Ik heb zeker wel dates gehad, maar om de 1 of andere reden kwamen er vooral achteraf gezien, dat vertellen ze nooit van tevoren natuurlijk, gehuwde mannen? Djiez.

Die wees ik net zo makkelijk de deur, ik was en ben veel meer waard dan dat! De zoektocht met zo nu en dan eigenlijk, nou ja, ik blijf wel alleen, net zo makkelijk, gedachte. Om een sprong te maken naar eind 2017. Mijn dochter is zwanger! Gosh… Ik die haar altijd gezegd heeft om goed na te denken of ze überhaupt wel kinderen op deze aarde zou gaan zetten, een vrij leven te leven met alle vrijheid van dien en kunnen reizen, werken of wat dan ook! Of het ‘handenbindertje’ vaak voor de rest van je leven. Het kwam gewoon! En beiden super happy! Ik kwam iemand tegen die mij hielp met mijn dochter die inwoonde op dat moment, net. In 2018, had ik de gelegenheid, kreeg ik de kans om de kinderen even mijn flat te geven om samen te starten met hun nieuwe gezinnetje. April 2018 was het zover, mijn kleinzoon zag het levenslicht, en ik verbleef tijdelijk in Leeuwarden.

Het werd een bewogen jaar van vele nieuwe gezichten en zogenaamde vriendschappen, achteraf, dat ik het al zat was. Ik bleef echter om de kinderen hun tijd samen te gunnen, maar er was niets. Ik besloot dan ook eind augustus terug te gaan, en ja mijn schoonzoon moest het veld ruimen en mijn dochter bleef nog even bij mij met de kleine. Maar al snel besloot ze toch naar haar Liefste te gaan en een onrustige periode tegemoet te gaan. Wel ontmoette ik Liefste daar in Leeuwarden aan tafel en ja. Tijdens het gesprek, het eerste gesprek zei hij iets en ik wist… JIJ BENT HET! Iets wat je niet uit kunt leggen maar het is gewoon. Hij wist het zelf nog niet 😉

~Later meer

25 thoughts on “Terug in de tijd: de laatste 10 jaar: 1

 1. schoterig… ahhhh, daar moest ik even over nadenken, maar ik weet het nu.

  Ja.. de charmante dame een kindjes. Mooi toch. Dat wil je toch eigenlijk niet missen in je leven.

  Love As Always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, echt, van niet op schoot kunnen zitten, naar ineens zoeken op schoot… en merken dat het past en dan ook blijven liggen, hahaha

   Mijn kleinzoon, zeker mooi! Ik geef alleen aan dat ik niet zo’n moeder was die perse zat te wachten op kleinkinderen wat vele mensen wel hebben als ze kinderen krijgen zelf, dan al dromen van kleinkinderen. je weet het nooit en het kan een keuze zijn in deze tijd. En dit jaar gemist te hebben met hem, is inderdaad zo nu en dan het down gehalte. Gelukkig hebben we hem gemiddeld eens per 2 maanden kunnen zien.

   Like

  • Lang of kort, het is maar een deel van de afgelopen 10 jaar natuurlijk. Als ik het laatste jaar alleen had gedaan is het vaak langer, hahaha Mogen deel 2 😉 Met weer sneeuwfoto’s en dat is ook oke! Daarom zet ik ze ook neer 😀 Toen, ik heb geen idee mee of dit nog net wel of niet het blog van toen heeft gehaald, hier zijn ze nooit geweest in elk geval 😀

   Geliked door 1 persoon

 2. Als het klikt en goed zit, dan weet je dat meteen he?
  Sneeuw eind 2010 met kerst? Ik kan me er niets van herinneren. Binnenkort de schoenendozen met foto’s maar eens omkieperen, want mezelf kennende heb ik daar vast en zeker wel wat kiekjes van geschoten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het waren ook bij jou jaren van ups en downs, zo gaat dat nu eenmaal.
  Uiteindelijk vond je de ware, een mooie afsluiting. Maakt het gebrek aan sneeuw helemaal goed. 😁

  Geliked door 1 persoon

  • Op het nippertje? Dat ik hem vond in deze 10 jaar? hahahaha Maar zo is het inderdaad, met downs, en ups, afgewisseld, en ook nu gebeurd dat! Het is nu eenmaal geen rozengeur en manenschijn elke dag.

   Like

  • Het verleden is er nu eenmaal, en je mist toch mensen op den duur. Een terug blik als dit, heb ik elk jaar in deze periode, tussen kerst en oud en nieuw 😉 Gaat vanzelf. Meestal doe ik 1 jaar, maar nu kwam de laatste 10 jaar op dankzij de foto’s.

   Like

  • halve bericht weg … Wat een mooie tijd was dat …
   ik hou er van om bij tijd en wijle eens achterom te kijken zodat je kan zien wat er allemaal veranderd is … de groei die je doorgemaakt hebt …en de dingen die je achter je hebt kunnen laten ..

   Geliked door 1 persoon

   • Zeker weten, soms lijkt het net of er niets veranderd, of alles hetzelfde blijft, maar dat is echt niet zo. Gelukkig blijven we vooruit gaan, met alles erop en eraan 😀

    Like

  • Ja, dat zag ik ook, maar dit zijn de mooie foto’s en ergens hebben we ook nog een dagje sneeuw gehad, maar Amersfoort in dit gebied is gewoon te mooi 😉

   Like

 4. Toch is sneeuw mooi en rustgevend.
  Het zijn blijvende herinneringen, opa, oma en je jeugd.
  10 jaar is eigenlijk niks, als het voorbij is.
  Gelukkig zijn er na de downs ook ups. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

  Like

Reacties zijn gesloten.