TV tips: Kamp van Koningsbrugge en TopPop Yeah!

Ik weet het, dit hoort misschien niet bij de Commando’s maar het gaat om het idee. Deze foto nam ik in 2018 tijdens de Frisian Flag dagen van Leeuwarden. Mocht je dat blog nu gemist hebben of pas nadien mij zijn gaan lezen en kijken? ~klik hier, voor alle andere foto’s en waar het over gaat~

Als TV tip, want ik lees heel vaak, er is weinig te zien op de gewone tv, i beg to differ, zoals ze dat dan weleens in Engeland zeggen. Het is soms zoeken, en het moet ook wel iets zijn wat je interesse draagt. In dit geval, heb ik een tv tip, Het Kamp van Koningsbrugge namelijk. ~klik hier~ Hier kun je alle afleveringen voorlopig terug kijken oa.

Waar gaat het over? 15 Burgers die getest zijn van tevoren op van alles om te zien of zij commando zouden kunnen worden en ze worden gedrild in Arnhem of bij Arnhem. Het is heftig, ze zijn pas 6 dagen op pad, maar je ziet maar 1 afl. per week, kortom het lijkt langer, maar is het niet. Deze burgers denken commando te kunnen worden en starten tegelijk. Al vrij snel vallen de eersten af. Hoeveel er over zullen blijven die daadwerkelijk commando kunnen en mogen worden? Ook dat weten wijzelf nog niet eens, want het is nog niet afgelopen.

Liefste wilde ooit marinier worden, hij was onderweg die kant op te gaan. Vlak voordat het zover was, kreeg hij een zwaar brommerongeluk, en zijn droom was over. Klaar, over en uit! Sindsdien, heeft hij in heel veel pijn geleefd, en nog altijd zie je het misschien niet, maar heeft hij daarom een kunstknie. Welke pas een paar jaar geleden is geplaatst trouwens, maar het heeft alles te maken met het ongeluk van toen. Wat niet zijn schuld was overigens.

Hij was bij vrienden geweest in Ureterp, een dorpje verderop, fietsbaar voor mij zelfs in het nu. Maar op de brug, in het donker, geen lantaarnpalen kwam hij naar huis op de brommer. Men had overdag wat stenen geplaatst op grote pallets, half in de berm, half op het fiets/brommerpad. Hij schrok ergens van, week uit, en knalde tegen deze pallet met stenen op. Van die stenen met gaten erin speciaal voor de berm wat zacht is. Dat is hard, maar het neemt niet weg, dat hij er graag naar kijkt om te zien hoe dat eraan toe gaat. Ik kijk het graag met hem mee. Al zeg ik wel, dat sommige trainingen die gegeven worden niet 100% kunnen zijn. Omdat je in je onderbewuste altijd weet hier nog… ik ben gewoon in Nederland. Zover mijn eerste TV Tip op de NPO, elke zaterdagavond NPO 1.

Ja, dan mijn tweede tip, ik kan het niet laten, maar dit is echt 1 van mijn meest favoriete Kerstsongs die ik ken. Ik heb er meer, maar deze klinkt zo vrolijk en toevallig? Is dit ook nog een TopPop clip en daar wil ik het nu over hebben. Voor wie van muziek houdt van alle tijden, dan is dit programma, inmiddels Serie 2, elke woensdagavond op NPO 3, een aanrader! Het Beste van 50 jaar TopPop <— klik

Ik ga wel eerlijk zijn, ik neem alles op, en wij kijken alle programma’s terug wanneer het ons uitkomt, zo komt het dan ook, dat we meerdere afleveringen hebben staan en deze dan achter elkaar kijken. Dat maakt echt vrolijk omdat het zo herkenbaar is. Ad Visser zelf en ook Penny de Jager, zitten allebei erin en vertellen hoe dingen zijn opgebouwd en ontstaan ooit. Maar ook andere BNN’rs die mee kijken en dan ineens dingen zien die je vroeger niet zag. Het playbacken, en ook nog, bijv. George Baker zelf op de stoel, die vertelt hoe een song tot stand is gekomen, of de opname is gegaan of hoe groot een hit is geweest eigenlijk. Tineke de Nooij zit er ook, en nog vele anderen. Echt, wil je lachen en genieten tegelijk? Vooral het Ohw jaaaaaaaaaaaaaaa momentje beleven? Dan is dit echt een aanrader!

Afgelopen zomer werd serie 1 uitgezonden, en nu is serie 2 aan de beurt. ~klik hier om alles terug te kunnen zien. ~

En ik weet nog, dat ik dit destijds live heb gezien, Madonna voor het eerst in TopPop! Toen dacht ik al… wie is dat! het zou nog even duren voor Like a Virgin kwam.

Ik wilde als kind altijd Penny worden trouwens, maar dat is een ander verhaal. het is niet zo goed gelukt en van de week zaten wij te kijken, en begon ik over de Popcorn song. Dat ik deze om de 1 of andere reden ook al is het alleen instrumentaal, wel leuk vind, dat het vrolijk maakt, hahaha en wat denken jullie? Nog geen 2 clips later… kwam dit voorbij dus! Penny de Jager, op de popcorn song…

Goed, voor nu laat ik het even hierbij. Ik vind wel meer leuk om te zien, al is het om informatief of puur voor de lach ergens, het zij van die heerlijke haak momentjes dan ook, maar voor deze 2? Ga ik echt zitten en geniet!

Goed, de linkjes werkten niet, :O Nu dus wel als het goed is! En voor diegenen die Penny niet kennen? Hier een video van toen, waarin zij alleen danst om Julio heen en flirt met hem. Julio kan zijn lach niet inhouden tijdens het playbacken.

Wat is jouw leukste herinnering (song, of moment), aan TopPop? Was je ook Penny fan? ๐Ÿ˜‰

53 thoughts on “TV tips: Kamp van Koningsbrugge en TopPop Yeah!

 1. Kamp van Koningsbrugge volgen wij ook. Het is toch wel loodzwaar hรฉ. Ik zou de preselectie nog niet halen… pfff… Toch mag ik er graag naar kijken.
  Top Pop: mooie herinnering heb ik daaraan. Ik was een groot fan en woonde in die tijd in een onooglijk klein Vlaams dorpje. Ik verzamelde stickers en schreef een brief naar Top Pop, Ad Visser, Hilversum. Meer niet, want ik had geen adres. In mijn brief, ik was een jaar of tien, vroeg ik aan Ad of er soms stickers bestonden van TopPop, en zo ja, of ik er een paar kon krijgen. Geloof het of niet… een paar weken later kreeg ik een paar geweldig mooie, paarse stickers toegezonden. Dat zal ik nooit vergeten. Ik was zo blij en iedereen was jaloers op de sticker op mijn boekentas. En dat was voor mij het hoogtepunt, dat mijn briefje daar was terechtgekomen, was gelezen en werd beloond. Mooi toch?

  Geliked door 1 persoon

  • Toen post er nog werd uitgehaald en eventueel aangevuld werden met een adres, hahahaha Ja, dat is heel mooi! Ik vraag mij af of dit nog steeds zou werken naar een groot programma en je zou het adres niet weten. Een hele mooie herinnering!

   Geliked door 1 persoon

  • Dat heeft ze nog, dat haar, nog langer zelfs volgens mij nu, en rood ๐Ÿ˜€ Ze ziet er nog steeds zeer goed uit, ze danst ook nog steeds ๐Ÿ˜€

   Like

  • @Bentenge, ik heb een brede muzieksmaak, in het kader we gaan richting kerst vond ik dat wel leuk, hahaha en ik was ultiem Madonna fan ooit ๐Ÿ˜‰ Haar begin periode. Penny kun je opzoeken of zien dansen. Zoek anders op youtube toppop julio iglesias en penny…. en lach, hahaha

   Like

    • Whahaha ja he? Ik kende het wel, als kind, maar pas nu zie ik hoe dat flirten eraan toe gaat… dankzij de terug blikken dus! Echt hilarisch ๐Ÿ˜€

     Like

     • Ik zag het nu voor het eerst. Julio kan zijn lachen niet inhouden en Peggy maar draaien. Ze zijn nog op zoek naar die boa, denk ik. Zoโ€™n beetje alles werd ook geplaybackt toch? Bij Shawn Phillips kan ik dat niet goed zien, lijkt me verdraaid lastig zo snel dat gaat. Mooi liedje wel. Kende ik ook al niet.

      Geliked door 1 persoon

      • Hahahaha, er is nog veel te ontdekken ik zit ook heel vaak te kijken en denk… uhm.. .ken ik niet? hahaha Alles werd in die tijd geplaybacked inderdaad, dat is nu zo mooi om te zien, hoe sommigen echt niet konden playbacken, of de dansjes totaal een andere dimensie geven, echt hilarisch met het commentaar van nu erbij door Ad en Penny oa.

       Geliked door 1 persoon

  • Wij nemen het op en kijken het wanneer het ons uitkomt, gezien onze serie nu op Netflix binnenkort gaat verdwijnen :O TopPop, is niet zoals toen he… het is met terug kijken en verhalen, leuker dan toen misschien wel, hahahaha

   Like

  • Ik ook uiteindelijk, alleen was TopPop eerder en dat stond altijd aan bij ons als het op tv was… ik ben ermee opgegroeid… Countdown kwam pas in the eighties en ja toen ging ik Countdown kijken. Ik moest ook kiezen, of het 1, of het ander.

   Like

 2. Wat jammer dat de droom om marinier te worden stuk is gevallen.
  Een brommer ongeluk, tekent je hele leven.
  Weet er helaas ook alles van.
  Toppop vind ik wel leuk, krijg braaf de meldingen van YT. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het logBankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

  Geliked door 1 persoon

  • Dat was het hem ook… lol, het was toen al techisch allemaal, die band bestond verder niet of zo werd van de week dus verteld, en als een artiest om wat voor reden ook niet kon komen, dan ging Penny er dus op dansen om het te vullen ๐Ÿ˜‰

   Like

 3. Ik kan niets volgen wat maar een keer per week komt omdat ik niet weet wat ik de andere week doe, en opnemen doe ik niet. Dat vind ik net als uitstellen van tijd. Weet niet hoe ik het uit moet leggen. Ik weet wel dat ze wereldwijd dit soort programma’s maken want op de BBC zag ik eens zoiets voorbij komen.
  Ik blijf er boij dat er weinig op tv is ๐Ÿ™‚ Wat je er ook over zegt ๐Ÿ˜›

  Geliked door 1 persoon

  • Je kijkt wel Netflix… waar jij bepaalt wanneer je gaat kijken, maar opnemen van tv voelt als uitstellen van tijd? Oke… Het blijft namelijk een jaar staan, bij mij dan, als ik iets opneem, dus neem ik ook wel films op die niet op Netflix staan, en kijk dat soms pas 6 maanden later inderdaad, hahaha Met series, doen we hetzelfde eventueel, we nemen het op, en kijken het net als Netflix later… Overigens, zit ik nu in de laatste afl. van Sons of Anarchy, krijg ik de melding, deze serie verdwijnt per 31 dec. nu vraag ik je? :O Jij bent niet de enige die dat zegt, dat er weinig op tv is, hahaha

   Like

 4. Je maakt me nieuwsgierig naar dat programma. Normaliter keken mijn man en ik altijd samen Expeditie robinson. Misschien is dit wel een goed alternatief voor ons. Lekker vanaf onze comfortabele bank kijken hoe andere mensen ploeteren ; )

  Like

Reacties zijn gesloten.