Druk, druk, druk

Mensen, mensen, wat voelt het druk aan voor ons op het moment. Alsof we amper een moment hebben om adem te halen. Afgelopen weekend, en het is alweer bijna weekend. Stond de huiskamer op zijn kop. 6 man in tha house tijdens lunch, waarvoor ik een tomatensoepje had gemaakt.

Zaterdag een halve dag, zondag een hele dag, waar er 2 man bleven eten en ik soervleisj op het menu had staan, ruim een dag van tevoren al in de marinade gezet en zondag laten sudderen. Nieuwe plannen, andere plannen, die Liefste niet zo goed had begrepen.

Maandag, uitgeput, hij vooral, even rust, met weten een dag later een uitvaart op de kalender. Te Paessens-Moddergat. Dinsdag, de uitvaart, laat in de ochtend vertrekken we, naar 1 van de vele neven om daar te wachten tot. Geen nazit, ook de kerk is te klein en er mogen maar zoveel personen mee naar binnen.

Wij wachten met zijn allen buiten tot de kist weer naar buiten komt, en lopen dan letterlijk een rondje om de kerk om zijn laatste rust plaats te vinden. Er wordt gebeden, en dan is het klaar. We lopen het rondje af en daar staat Tante, op afstand condoleren wij haar buiten.

Het is alweer donker als we thuis komen, we gaan nog even bij 2 verschillende neven even bijkletsen, anders dan anders, en op afstand. De neven moeten weer vissen, dus voor 4 uur, als het hoogtij wordt, zijn wij net weg, en zijn de neven weer aan boord. Zo gaat dat met garnalenvissers.

Gisteren, woensdag, onrust, alweer een halve week is weg, en ik heb nog weinig kunnen doen aan de normale huishouding, laat staan aan het idee dat ze de keuken ineens mee willen gaan nemen om te schilderen. Niet afgesproken, maar liefste had ergens ja gezegd. Ik uit mijzelf terwijl hij nog even op bed zit, rustig aan, dat heeft hij nodig, alles verwerken. Als ik hem vertel wat de plannen zijn en wat er nog gedaan moet worden aan ‘normale’ dagelijkse dingen, dat we volgende week maandag naar Eemnes moeten, we op mijn kleinzoon gaan passen voor een paar uurtjes, en dinsdag pas weer thuis komen ergens, misschien nog even langs mijn ouderpaar gaan… Dan merkt hij wel op dat het inderdaad wat teveel is.

Het is alweer donderdag, zaterdag is nu afgesproken wordt de woonkamer afgemaakt, daarna zien we wel even verder. Want ook nog, Liefste is morgen, vrijdag 27 nov. jarig, en ikzelf 6 dec. dat schiet ook al op. Niet dat wij er iets aan doen dit jaar, maar toch.

Ik weet niet hoe het bij jullie zit? Maar de tijd vliegt om hier, als een malle. Een gek.

33 thoughts on “Druk, druk, druk

   • Hier hebben we één ‘knuffelcontact’, en daarmee moeten we het doen binnenshuis… Alleenstaande bejaarden mogen er twee hebben. Zes personen in huis lijkt ons (mensen die de regels volgen, er zijn ook andere!) iets ‘van heel lang geleden’.

    Geliked door 1 persoon

    • Dat zijn dus de regels hier, je eigen gezien, + 4, kinderen onder de 12 niet mee gerekend. Hier gaat de grap dus al… Mijn gezien bestaat uit 4, en er komt een gezin van 6 langs, mag dat? Nee, dat mag niet, nou dan gaan wij toch daar heen? Dan is het eigen gezien + 4, ondanks dat dat gezien uit 6 bestaat. Het slaat ook nergens op, wij moeten het zelf beoordelen in feite. En dat doen we dus ook.

     Like

 1. Inderdaad druk druk druk. Ik lees het. Hopelijk is het huis snel helemaal klaar. De tijd gaat inderdaad erg snel, het is zo weer kerst. Fijne verjaardag morgen alvast samen!

  Geliked door 1 persoon

  • Helemaal? Hahahahaha, alleen de woonkamer, dan komt de rest nog, in het toilet ga je nog terug naar de ninetees, peach op de muren, gele deurstijlen.

   Like

  • Hahahaha, wij zijn oprecht de dagen inmiddels kwijt, kijken elkaar aan en pakken onze foon om te zien wat voor dag het is inmiddels, alweer vrijdag vandaag!

   Like

 2. Je hebt ook zo druk druk. Maar daar is zeker mooie omgeving te wandelen. Water door de landschap is zeker prachtig om te zien. Kerkje ook. Je foto’s zegt al genoeg. Gefeliciteerd met je manlief. Maak gezellig dagje van. Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mijn dagen vliegen ook voorbij, maar zo druk als jullie het hebben zou ik het niet willen hebben.Nu heb ik ook alijd wat te doen, maar het is toch anders of ik hier in mijn werkplaats bezig ben, bij vrienden langs ga, of wat dan ook. Een mens heeft ook rust nodig 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Dit is ook uitzonderlijk en niet ideaal inderdaad. We hebben in elk geval gisteren wat rust genomen en woensdag het ook simpel gehouden. Vandaag wordt voor Liefste weer rennen, voorbereiding voor morgen. In elk geval bij de Ikea in Groningen liggen spullen klaar besteld en wel, voor morgen weer! Zondag weer even rust, naar ik hoop 😉

   Geliked door 1 persoon

 4. Bij het lezen snak ik even naar adem. Dat wordt een geheel nieuwe thuis voor je vriend. En dus ook voor jou.
  Op vakantie straks in zijn eigen huis.
  Ook voor jou alvast een fijne sinterige verjaardag.
  En niet vergeten, blijf ademen tussendoor!

  Geliked door 1 persoon

 5. Met 6 man over de vloer voelt het tegenwoordig zeker drukker aan dan voorheen.
  Een begrafenis is altijd wel zwaar, maar je wilt het ook netjes afronden uit respect.
  Met zoveel drukte vliegt een week ook voorbij. Hans

  Geliked door 1 persoon

  • Om de 1 of andere reden lijkt het sneller te gaan omdat je restricties aan houdt… tenminste wij wel. Daardoor zien de dagen er anders uit, zijn we meer in huis bezig en ineens schiet het op! Ik zie het als een soort van loslaten, en we doen wat kan, op ons gemak, en het gaat veel sneller allemaal.

   X

   Like

Reacties zijn gesloten.