Paesens 1: De oude dijk

Ik leef nog! Het is hier nogal hectisch geweest voor mijzelf dankzij de bestellingen van skull XL shawls. Je kunt nog zo vooruit haken, maar de mensen bestellen dan toch net even een andere kleur en dan ga ik aan de bak. Het heen en weer van en naar het wolwinkeltje is een feit en nu wacht ik op ander garen van een webshop wat alleen deze webshop verkoopt, nergens anders te bestellen of te verkrijgen en komt de volgende opdracht binnenkort binnen naar ik hoop.

Deze enkele opdracht gaat bestaan uit 2 skull shawls, dus ben ik weer even aan de haak zodra het binnen is en wellicht weer even minder online. Op blog dan. de rust is er dan toch niet om even rustig te zitten en bij jullie te komen lezen en reageren. En zo heb ik al zeker 4 mensen inmiddels alweer blij gemaakt! En ben ik tussendoor een proef aan het haken, omdat er iemand vroeg naar verloop garen in de skulls, unicorn kleuren, zachte kleuren dus. Maar dat heeft geen haast, ze twijfelt nog, dus ben ik aan het proefhaken.

Verder heeft cadeau dochter een nieuwe auto gekocht, een bijzonder kleurtje, lime noemen ze het, ik vind het mintgroen. Prachtige kleur in elk geval en passend bij haar. Die kwam zij van de week samen met haar man even showen. Om vervolgens gisteren (zondag), mijn cadeauzoon met zijn vriendin te ontvangen, ze bleven eten, het was super gezellig!

Hun heit is over een paar weken jarig en ze kwamen met een plan. En ook dit plan is inmiddels vast gelegd in een datum, over 2 weken gaan we een weekend klussen in de woonkamer, dat is hard nodig, alles is er bijna al, en wat er niet is, komt als cadeau voor Liefste deze kant op. De boel wordt opgefrist! Even lekker in de verf, en die plannen lagen er al, maar er kwam telkens iets tussen waardoor het bleef liggen. Andere klussen voor Liefste met name, en ergens ook even de party’s weer voor deze lockdown kwam.

Ik zeg het niet vaak, maar ik ben dus echt heel erg druk! De tijd vliegt om! Voor we het weten zitten we in 2021, het is net of er een versneller op de tijd is gezet. Intussen zien jullie het begin van wederom een middagje Peasens, dit keer fietsen we de oude dijk richting Lauwersoog. Vroeger was dat gewoon verbonden met elkaar en kon je zo nar Lauwersoog fietsen over deze dijk, maar de dijk is ergens doormidden gehakt. Liefste was eigenlijk nog nooit op dat stuk geweest, bijna iedereen gaat standaard richting de pier, maar ik wilde het graag eens vanaf deze kant zien. En zo geschiedde, ook alweer bijna een maand geleden? Ja, als ik kijk naar de datum op de map. 14 okt. zo ongeveer.

De zwarte stip in de verte is Liefste op de fiets, die fietst gewoon, en ziet wel wanneer ik ergens aan kom aan het einde van de dijk ๐Ÿ˜‰

En zo zie ik momenteel ook wel even hoe alles loopt en gaat, dag voor dag, doen wat ik doen moet, en de rest volgt vanzelf.

Hoe is het met jullie?

42 thoughts on “Paesens 1: De oude dijk

 1. Hoe het met ons is ..nou prima !!
  We zijn net terug van een week Moddergat ๐Ÿ˜‰
  Heerlijk over de dijk en over het land gedwaald .
  Geen schaap te bekennen ..

  Geliked door 2 people

 2. Gelukkig leef je nog want je bent een liever vrouw.
  Wat een prachtige foto is de eerste, dan zie je vervlogen tijden.
  Het haken zit in je bloed, beter dan verkeerde dingen.
  Wel grappig de schapen, wol genoeg. Hans

  Geliked door 2 people

  • Stay safe! Gelukkig valt het hier nog altijd mee, zit ik safe, en zolang ik mijzelf aan de regels hou, kapje op en handen wassen bij thuis komst… en vaak tussendoor, dan gaat het goed!

   Geliked door 1 persoon

 3. Haken gaat blijkbaar wel wat tijd in zitten. Gelukkig gaat het verder wl goed met je, je weet maar nooit als een blogger opeens niet blogt al is het bij jou wel redelijk normaal met periodes.

  Geliked door 2 people

  • Precies. Dat is dan ff te druk omrust te vinden. Het haken gaat echt veel tijd in zitten. Zodra garen er is dan geef ik het een week om te zorgen dat ik kan leveren. Pakket maken.

   Like

 4. Goed dat je je laat horen ik lag er al wakker van.โ˜ป (grapje)
  Druk met haken zie ik, leuk dat mensen interesse hebben. Het is dan ook mooi werk.
  Waar dijken zijn zijn schapen, hebben wij gemerkt. Het is daar al niet anders. Ze kleuren bij het groen.

  Geliked door 2 people

  • Fijn dat alles goed gaat bij jullie ook! En de sjaals, ja leuk, anders doe ik het niet. Ik moet dingen die ik doe leuk vinden, anders gaat het tegen staan ๐Ÿ˜‰

   Like

 5. Skull Shawl moest ik even googlen hoor! Vroeger noemden we dat een stola. Of zit daar verschil in?
  Wel lekker dat je daar opdrachten voor binnen haalt. Schilder je nog wel eens?

  Geliked door 2 people

  • Dit is een mini versie van een stola, die je net als in de jaren tachtig, weet je dat nog? Dat we van die arafat doeken om onze hals droegen.. zo noemde ik dat altijd, hahaha Een stola is dan een omslagdoek, dus de XL eigenlijk, Schilderen en tekenen doe ik bijna niet meer, geen ruimte en tijd voor. ๐Ÿ˜‰ Wie weet ooit weer.

   Geliked door 1 persoon

 6. Zo lief, de woorden ‘cadeauzoon’ en ‘cadeaudochter’.

  Die verrassing van de kinderen voor je lief vind ik prachtig! Je moet hem dan wel dat WE uit zijn huis houden ๐Ÿ™‚

  Geliked door 2 people

  • Wij gaan het doen, en hijzelf gaat dan ook an de slag, het gaat om de hulp die hij krijgt, en de verf etc. kiest hij zelf uit, is al gekozen inmiddels en wordt geregeld. Maar WE gaan het samen doen, ook hijzelf ๐Ÿ˜€ Hij kiest en beslist verder helemaal zelf. Wat er wel en niet gaat gebeuren in huis.

   Like

 7. Hier gaat alles goed, al missen wij onze oudste zoon wel. Wij hebben hem nu, vanwege Corona al ruim een jaar niet gezien. Hij woont en werkt in Engeland. Het is wat zoeken, maar ik blijf graag de positieve dingen zien zoals die mooie foto’s die je altijd weer deelt!

  Geliked door 2 people

  • Ahw, dank je wel voor dat grote compliment! En ik snap het helemaal van dat missen, mijn dochter zit dan wel iets meer dichterbij, maar ook hier, we zijn en blijven voorzichtig! Ook hier blijven we zoeken naar de mooie dingen van elke dag, en ook van het recente verleden.

   Geliked door 1 persoon

 8. Wat een mooie fotoโ€™s en wat leuk die schapen van zo dichtbij!
  Hier is het op het moment ook zo druk, vooral op mijn werk. De dagen/ weken vliegen idd om! Op zich wel lekker, maar ook maf dat dit rare jaar alweer bijna voorbij is.

  Geliked door 2 people

 9. Je bent erg druk bezig om sjaal te maken. Je maakt ook prachtig dingen. Kun jij heel goed maken. Wat is daar mooie omgeving te zien. Schapen ziet prachtig uit. Bij ons is niet zo. Het is sinds kort bij ons achter gekomen. Zie je bij ons. Schapen was erg dichtbij te zien bij jou. Zo mooi!!

  Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.