Wierum 2: De eenden

Een bekend plaatje denk ik voor diegenen die hier weleens komen in Wierum. De kerk, en als je Hollands Hoop kent, de tv serie ook. Voortaan weet ik zelfs waar ik kijken moet als men de graven laat zien om de familie steen te spotten. Alles wordt anders als iets een persoonlijk verhaal wordt ook al was je er toen nog niet bij. Het wordt toch een familie verhaal voor jezelf ook op den duur.

Wij zaten inmiddels boven op de dijk.

De paaltjes nog onder water door de vloed, en ineens spotte ik heel veel eenden, ik heb nog niet opgezocht welke het nu zijn. Ik heb van hoog bovenaf geprobeerd er eentje helemaal in beeld te krijgen, maar dat was wederom een crime met inzoomen en geen statief. En ineens brak er een stukje wolkendek, en kwam de zon nog even om het hoekje gluren.

En het lukte mij om toch de eenden wat beter op de foto te krijgen. Wie het weet mag het zeggen om welke eendenras dit gaat.

In elk geval, werd het licht weer prachtig mooi, en was er reden om nog altijd te blijven genieten, we bleven nog even lekker zitten samen, dicht tegen elkaar aan. Soms even los, het was er zowaar mensvrij, nog wel.

Ik zit te denken aan de bergeend, maar dan mis ik de grote knobbel dus…

~later meer.

Wierum 1: Even naar Pake en Beppe

Moddergat 6: Herfst aan het wad: De Schapen

En voor de Pasesen blogs geef ik de laatste, waarin de lijst weer staan van de voorgaande blogs:

Paesens-Moddergat 6: De schapen

27 thoughts on “Wierum 2: De eenden

 1. Het is een berg eend .
  Wierum , ook al zo’n mooi dorpje aan het wad , waar de plaatselijke snackbar de lekkerste gehaktbal van Nederland verkoopt .. de waddenbal πŸ˜‰ of het de lekkerste is betwijfel ik maar hij is groot !!

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi! Hier ook veel bergeenden. Berg, niet omdat ze uit de bergen komen…
  Ter info: De naam “bergeend” heeft niets met “bergen” in de zin van “hoge heuvels” te maken, maar met de voortplanting: de soort kan relatief veel jongen grootbrengen of “bergen”. Een andere verklaring voor de naam is dat de eend haar eieren verbergt. De bergeend legt haar eieren bijvoorbeeld in konijnen- en andere grondholen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Weer mooie foto’s Morgaine, zeker de eerste.
  Deze heeft iets, tja uit een Engelse triller.
  Het zijn geen Rotganzen, zoals ik dacht.
  Het klopt wat je zegt het zijn Bergeenden. Hans

  Geliked door 1 persoon

 4. Als ik nu heel wijs bergeend ga zeggen? Het zal vast wel al in de reacties staan. Hier zie je er ook altijd in het zoute water. Vinden ze lekker denk ik, en waarschijnlijk goed voor de veertjes. πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.