Moddergat 6: De schapen!

Deze foto, heb ik op FB nu als omslagfoto, hahaha, omdat ik vind, het schaap keek mij zo aan, de paaltjes, wad, het heeft het gewoon voor een omslagfoto, want dan zie je niet alles natuurlijk.

Het laatste stukje van genieten, weer naar boven, en op dit moment, ook al zie ik de schapen echt wel natuurlijk, maar lijkt het, het laatste te zijn wat ik op de foto zette, op deze dag. Misschien ook, omdat ik er al zolang stond te genieten ook in rust, dat ze ook als vanzelf dichterbij kwamen, maar natuurlijk op het moment dat ik weer weg wilde gaan. Zo gaat dat meestal. Dus, genoot ik nog even langer en.. kwam de volgende shoot er nog uit.

Nieuwsgierig, opkijkend, langzaam naderend, maar als ik naar hen toe wilde gaan of mijn hand alleen al optilde langzaam, renden ze toch weer weg, hahaha. Op mijn terug weg, spotte ik nog iets… ik vond het op een bos wurmen lijken…

Het is dan ook de positie waarin dit bosje ligt dat het mij zo aan wormen doet denken van vroeger, regenwormen, toen ik ze nog oppakte, en leerde van mijn opa hoe ze boven de grond te krijgen met een spa even heen en weer woelen in het gras. Dat dus… ik moest glimlachen bij die gedachte.

Weer op de dijk, zag ik onze blauwe bus, ik belde Liefste die erin zat, en hij kwam rustig aanrijden naar de trap, zodat ik direct kon instappen. Vlak voor hij er was, nam ik nog 1 foto dan.

Het monument, zoals ik nu begin te leren, dat elk vissersdorp er wel eentje kent, alle zeelui die ooit zijn verdronken, staan hier op vermeld. Ook hier, blijf ik altijd even stil staan, gaan mijn gedachten uit naar al die mannen ooit…

Tijd om naar huis te rijden dacht ik… nou ja… Liefste dacht daar anders over! Had ik kunnen weten natuurlijk!

~later meer

Moddergat 1: Herfst aan het wad
Moddergat 2: Herfst aan het wad
Moddergat 3: Herfst aan het wad
Moddergat 4: Hersft aan het wad
Moddergat 5: Herfst aan het wad:De Zuidertoren

En voor de Pasesen blogs geef ik de laatste, waarin de lijst weer staan van de voorgaande blogs:

Paesens-Moddergat 6: De schapen

12 thoughts on “Moddergat 6: De schapen!

  • ~proest~ dat geloof ik graag, meelworden stinken! althans, de dode soort dan, hahaha Ooit voor de schildpadjes die wij kregen.. geloof ik, zoiets.

   Like

 1. Die schapen ruiken gewoon dat je vlees eet en gaan er vandoor omdat ze niet gegeten willen worden 😛
  Wormen zitten niet in het slik en pieren steek je, die vang je niet zoals Sjoerd zegt.
  Ik heb een vergunning gehad om pieren te steken maar heb het laten verlopen. Het koste me te veel tijd voor het vissen en tijd is soms weg voor ik er erg in heb.

  Geliked door 1 persoon

  • whahahaha nee, wormen zitten daar zeker niet, ik vertel toch hoe mijn opa mij geleerd heeft het in de achtertuin in het gras te doen? Dus deed ik het ook weleens op het open veld achter, dat ging weer prima! pieren, meestal waren die al dood aan zee bij eb of zo… bloedzuigers? of nou ja… lol… De schapen, dat is nu net vlees wat ik dan weer niet eet, ik ben meer van de rund ~proest~ 😉

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.