Moddergat 4: Herfst aan het Wad.

Ik kreeg al de vraag hoelang wij hier geweest zijn, dat ik al die foto’s mee terug heb genomen. Nou uhm, een halve dag? Het fietsen, even op de thee, en op naar huis, maar ja, na Paesens, zit je zo in Moddergat natuurlijk en als ik dan er toch ben, en neem de tijd te horen krijg. Kun je zo weer een uurtje verder zijn. Wij hebben meestal de tijd aan onszelf, daar zorgen we dan ook voor!

Klik eventueel op een afbeelding voor groter en in slideshow.

Wat ik hier zag vanuit de hoogte, trok mij aan. Het tij was aan het keren en ik het zag er zo groen uit met dat water dat ik het van dichterbij wilde bekijken. Ook hier was ik dankzij drukte van toerisme nog niet eerder beneden geweest. Alleen van bovenaf even een glimps kunnen vangen, en vaak al later op de avond in de late schemering.

Ik moest denken aan Schotland ook al ben ik er nog nooit geweest, maar een soort van mini riffen die hier ontstaan en heuvelachtig ligt te zijn. Ik bleef maar schieten en schieten. Laag, hoog, dichtbij, veraf… dus geloof mij, jullie zien maar een fractie van wat ik geschoten heb.

En ik weet, het komt lang niet zo mooi en goed uit als dat je er werkelijk staat, het is slechts een impressie van de mini klifjes, nog eentje om het af te leren dan πŸ˜‰

Het was er gewoon prachtig! Langzaam aan, werd het tijd om Liefste weer op te zoeken aan de andere kant van de dijk. Maar ja, je blijft dingen zien natuurlijk. Er waren wel wat andere mensen ook, maar niet zo heel veel, zoals te zien op de foto’s heb ik ze telkens kunnen ontwijken in elk geval.

~later meer, heb je nu voorgaande blogs gemist?

Moddergat 1: Herfst aan het wad
Moddergat 2: Herfst aan het wad
Moddergat 3: Herfst aan het wad

En voor de Paesens blogs:

Paesens-Moddergat 6: De schapen

28 thoughts on “Moddergat 4: Herfst aan het Wad.

 1. Op naar moddergat 5 πŸ™‚ Ja, ik hou van zulke omgevingen. Je hebt ze hier ook, de schorren (buitendijks), de inlagen (binnen de dijk) Er leeft van alles en ik vind er iig altijd rust.
  Als ik er ben kan ik nooit zoveel foto’s maken want ik wil echt genieten.

  Geliked door 1 persoon

  • Dit was mijn eerste keer hier dat ik echt naar beneden kon en het met daglicht zag.. dus ja, dan ga ik vaak los, maar ik weet, dat ik hier vaker terug zal komen, zo gaat dat met familie in de buurt πŸ˜€ Dus dan kan het vanaf nu ook zo zijn dat de camera in de auto blijft staan, of in de tas blijft zitten. En ook het genieten heb ik zeker weten gedaan.

   Geliked door 1 persoon

  • Op FB, de friesland page, 1 van de tig.. werd het vergeleken met de Everglades, maar dat ken ik niet zo heel goed, ook niet van tv of plaatjes of zo, dus ja, Schotland kwam in mij op. πŸ˜€

   Geliked door 1 persoon

  • Ja echt wel, zeker als je nu weet dat ik ook weer even in Almere was van de week, op dochter na, wist ik niet hoe snel ik graag weer terug wilde naar hier πŸ˜‰

   Like

  • Nou, zorg dat je buiten het seizoen bent dan, je bent er nooit meer alleen zeggen de dorpelingen, ze zijn er altijd met camera’s en verrekijkers of zelfs tv ploegen…. van welke omroep dan ook. Dus dat alleen zijn is daar juist lastig!

   Like

Reacties zijn gesloten.