Paesens-Moddergat 6: De schapen

Dit mag natuurlijk niet ontbreken, ze zijn overal om je heen. Je loopt er gewoon tussen. Zo ook afgelopen zomer zeker wel. Het punt is meestal als je in de buurt komt, dat ze dan uitwijken. Maar hier? Ging het net even anders, ik vermoed, omdat het er nu rustiger is, kwamen ze zelfs op mij af, zoekend naar mijn hand om te zien of ik iets lekker had.

En deze ene, die kwam aanlopen, stopte en klom gewoon in het hek. Schijnbaar was de struik in de tuin lekkerder dan het gras, hahaha

Als er dan 1 schaap over de dam is… toch?

Stonden ze dan met zijn tweetjes. De rest liep rustig te grazen en een aantal kwamen dus op mij af, uiteindelijk.

Om het af te leren, het ging ook wat harder regenen nog, dus tijd om de familie op te zoeken en voor een bakkie thee of koffie te gaan. Maar ja, je fietst er voor het eerst, je kent eigenlijk alleen deze trap nog omdat je hier altijd stond. En verder… op zoek naar onze blauwe bus die in de tuin stond, op de oprit achter. Makkelijk zat toch?

Not! Toen ik bij deze kerk uit kwam en onze bus nog niet had gespot in 1 van de tuinen, wist ik… ik moet even bellen… Nou ja, ik zal het maar bewaren dat men moest lachen en zo… zal gerust, teveel te zien. ‘Ja, bij die grote auto staat er nu ook voor de deur!’ Ik fietste een stukje terug, en inderdaad, 1 huis, staat iets meer naar achteren, een auto hoger dan ikzelf ben, en daarom zag ik onze bus niet, die blokkeerde van waar ik vandaan kwam het zicht op de oprit achter. Right? Nu zag ik hem wel, en heb ik even alles goed in mij opgenomen. Nee, zo moeilijk is het niet, als je het eenmaal weet.

~later meer

Paesens-Moddergat 1: Herfst aan het wad
Paesens-Moddergat 2: Herfst aan het wad
Paesens-Moddergat 3: Herfst aan het wad
Paesens-Moddergat 4: Herfst aan het wad
Paesens-Moddergat 5: Herfst aan het wad

Note: Ik ben weer in opdracht aan het haken, de skull shawls zijn er weer. Voor meer info en heb je interesse? ~klik hier~ Mocht ik even wat trager zijn, dan weten jullie waarom.

19 thoughts on “Paesens-Moddergat 6: De schapen

  • 1 kerk? Wat dacht je van minstens 2 of 3 kerken… en meerdere kroegen dus, hahahaha Ik weet het nu, naast een bushalte nota bene, die stopt voor hun deur, die had ik nog niet gezien, was mij ook nog niet vertelt 😉

   Like

 1. Als het dorp niet groter is dan hier moet je het toch wel vinden Suuz 🙂 Hier heb je ook plekken war de schapen gewoon lopen waar mensen lopen, maar vaak zitten ze toch achter een draadje. Schapen zijn best wel mak maar sommige zijn dat niet en steken de kudde aan.

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahaha, ja, ondernemend zijn ze allemaal wel, op zijn tijd 😉 Dan komen er zeker nog mooiere aan later, morgen eerst een tussendoortje 😉

   X

   Like

Reacties zijn gesloten.