Paesens-Moddergat 5: Herfst aan het wad

Nog 1 rondje dan, voor ik naar boven ging en vandaar uit nog wat foto’s nam om weer terug het dorp in te gaan.

Uitzicht over het dorp vanaf het bankje boven op de dijk en de omgeving. Het is echt een aardig stukje wat je lopen kunt, plus dat Liefste mij vertelde dat de andere weg de oude dijk is, waar hij zelf eigenlijk nooit heen is geweest. Nou dan doen we dat toch een andere keer zei ik nog. Komt vast goed!

Liefste stapte weer op en fietste naar beneden.

Hij was al beneden, natuurlijk stond ik nog boven. En ik had op de heen weg al iets anders gezien waar ik ook eventueel nog even voor wilde stoppen. ‘Je weet de weg!’ Zei hij, ik zie je wel verschijnen op de thee!

Maar ik zag al veel eerder ineens iets wat op de heen weg niet was opgevallen. Beneden bij dit huisje schoenen, heel veel schoenen!

Achteraf hoorde ik, dat hier een meneer woont die mensen mee neemt het wad op eventueel. Excursies, kan ook met paard en wagen zag ik later. Kijk, met paard en wagen lijkt mij wel gaaf, wie weet ooit πŸ˜‰

Ik fietste verder het dorp weer in.

Prachtige panden staan er ook gewoon. En wie weet woont er zelfs familie van Liefste, iets wat ik niet weet waar ze allemaal zitten.

Toen kwam ik op het punt, waar wij normaal bij zonsondergang meestal staan met de bus en even de trap op gaan. Meer dan dat werd het tot nu toe niet eventueel. En nu, zag ik… de schapen, beneden op het fietspad, en daar wilde ik toch even voor stoppen.

En het werd wat meer donker, er begon wat regen uit de lucht te vallen, maar ja, dat houdt mij niet tegen. Ik ben tenslotte niet van suiker. Ook al zitten er hier en daar nu eventueel wat wazige vlekken op de foto’s, dat is de regen, ik had niet een goede doek bij mij om deze goed droog te krijgen.

~later meer, en mocht je iets gemist hebben? Klik hier onder rustig door.

Paesens-Moddergat 1: Herfst aan het wad
Paesens-Moddergat 2: Herfst aan het wad
Paesens-Moddergat 3: Herfst aan het wad
Paesens-Moddergat 4: Herfst aan het wad

9 thoughts on “Paesens-Moddergat 5: Herfst aan het wad

  • Dat zou ik sowieso doen! Oude shoenen aantrekken en vooral droge sokken en schoenen ook mee nemen, hahahaha misschien zelfs wel een broek πŸ˜‰

   Like

 1. Het verklaart nog steeds niet waarom al die schoenen daar staan. Ik bedoel, het zijn er echt veel en kan me niet voorstellen dat hij zoveel mensen meeneemt het wad op.
  Of zit er een luguber verhaal achter? πŸ˜›
  Het lijkt mij als je gaat wadlopen dat je gewoon rubberlaarzen aandoet, maar goed πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

  • Whahaha, nee dus… mensen komen, weten niet dat het kan, en denken.. oh leuk! Maar dan… Zelf heb ik geen rubber laarzen, waag mij er ook nog niet aan, en zelfs inwoners doen het eigenlijk nooit zelf, hahaha dat is zo grappig dan weer.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.