Paesens-Moddergat 4: Herfst aan het wad.

Natuurlijk moest ook even de kerk erop, een rondje nog om dan op zoek te gaan naar Liefste. Ik wist wel waar hij was hoor. Hij zat rustig op het bankje boven op de dijk, zijn ding te doen, filmpjes maakt hij dan met name van de omgeving. Maar toch, ik deed nog even een rondje voor ik weer naar boven ging.

Ineens verschenen deze wolken aan de horizon, ja… dan is mijn plan om door te gaan ineens weer even tot stilstand gebracht. Een foto om daarna gewoon te genieten van het alles.

De eenzame zeekraal viel ineens op in de verte.

Het tij keerde langzaam, de paaltjes nog altijd in het stukje van vloed.

Niet al te beste foto, toch heeft het iets, vind ik persoonlijk.

Ik vergat bijna de schapen, die hier ook gewoon rond lopen en liggen in de verte.

Het haalt het niet natuurlijk bij wat je ziet als je er echt staat, je kunt er amper genoeg van krijgen, althans ik dan 😉

Toch maar weer richting boven, maar dan tref je weer zo’n hoekje dat je denkt, toch even bij stil staan.

Paaltjes en hekjes dus 😉

En de reiger zag ik aan komen vliegen, ik bleef natuurlijk zo stil mogelijk staan, om deze daarna op de foto te slingeren. Nadat het geland was.

Toen vond ik het even welletjes en wilde weer naar boven fietsen, maar toen zag ik iets… aparts… hier?

Juistum… verstopt laag bij de grond tegen het info bord aan. Ik vermoed dat ze iets aan het organiseren zijn voor de kinderen, het is tenslotte bij All Hallows Eve, of beter bekend als Halloween.

MUHAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHA

~later meer, heb je iets gemist? Hieronder de voorgaande blogs.

Paesens-Moddergat 1: Herfst aan het wad
Paesens-Moddergat 2: Herfst aan het wad
Paesens-Moddergat 3: Herfst aan het wad

22 thoughts on “Paesens-Moddergat 4: Herfst aan het wad.

 1. Het is wat het is, daar, hier, ik kan er ook geen genoeg van krijgen. IK houd echt van de omgeving hier. Elke dag weer anders maar ook wel het zelfde natuurlijk.
  Het is beter dan de stad, zelfs nu we hier nog steeds toeristen hebben, al mogen die van mij echt wel naar huis nu.

  Geliked door 1 persoon

  • Eb en vloed maken sowieso verschil, en wat ik mij nu ineens afvraag? Bij jou zie ik nooit eens schaapjes op een dijkje of zo? hahaha Zijn die er ook? Het is zeker beter dan de stad, de frisse lucht alleen al!

   Like

  • Ik heb er vele… ik sta altijd weer open voor nieuwe plekjes, de vuurtoren van Workum is nu een doel, liefst bij iets meer wind, daar gaan ze dan vaak kitesurfen, maar ja, dat is altijd een vraag natuurlijk als jij dan gaat kijken of ze er ook zijn.

   Like

  • Ja, mooi he… moet weer eens wat af laten drukken, ook uit deze serie. 😉 Mij kruidvat punten zijn wel op peil, moet ik weer eens even mee verder.

   Like

 2. Zeekraal pluk je ook niet om op een vaasje te zetten .. een paar takjes vers en jong zeekraal pluk je om door je salade te doen , heerlijke zilt
  Kost iets van 3,50 per ons bij de visboer …en dan ziet het er echt niet vers uit 😉
  Heerlijke omgeving en ik denk dat het er in elk seizoen mooi is !

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahaha, breng mij nu niet op ideeën 😉

   (ps, ik krijg van iedereen een notificatie die gereageerd heeft in wordpress zelf, behalve van jou, gek he? wel in de mail trouwens, maar niet hier op wordpress.)

   Like

 3. Het blijft mooi, met name die water- en oeverplaatjes.
  De laatste foto is een vrolijke afsluitertje maar ik heb geen idee waarom de pompoen daar ligt. Bij mijn weten gaan de kinderen langs de deuren op die avond.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.