Paesens-Moddergat 3: Herfst aan het wad.

Wat nu voor mij zo heerlijk is, is dat het toeristenseizoen afneemt en het hier nu lekker rustig is. En zelfs dat is verdwenen horen wij van de familie bij wie wij even langs gingen om wat terug te brengen. Er is altijd wel iemand tegenwoordig, met camera’s, tv, mensen, statieven, maar toch, het is wat rustiger achter de dijk. Ooit was het na het toeristenseizoen gewoon stil en kon je er echt alleen zijn, vertelt zij terwijl we na onze mini fietstochtje lekker aan de thee zitten.

Mocht je het voorgaande nu gemist hebben? ~klik hier voor deel 1~ en ~klik hier voor deel 2~

Ik ben dus gezegend dat ik juist als het zoals nu herfst is, en straks wellicht in de wintertijd, ik er gewoon heen kan met een uitval hoek van warme thee of koffie. πŸ˜‰

Ondertussen geniet ik van de lichtval, die dan weer even weg is, en dan ineens de kleuren weer opkomen.

Ik zie mini riffen in mijn hoofd en denk aan Schotland, het waarom? Geen idee, maar zo stel ik mij dat voor langs de zee daar. Alleen wat groter en hoger πŸ˜‰

Ik draai mij even om, en daar zijn de beroemde paaltjes die nu onder water staan omdat het vloed is… En het licht even weg was aan die kant. het verschil is echt groot als ik mij vrijwel direct weer omdraai.

Nog 1x, richting de paaltjes dan… Vanaf dit punt.

En ook nu, waren er mensen om mij heen, met camera, of verrekijken, of allebei. Maar ook vaste bewoners vermoed ik, die een dagelijkse wandeling maakten om fit te blijven, ik denk dat ik dat ook zou doen als ik hier zou wonen.

~later meer.

24 thoughts on “Paesens-Moddergat 3: Herfst aan het wad.

 1. In de jaren dat wij in Moddergat komen zien we dat het dit jaar extreem druk is geweest ..
  Zo druk dat zelfs de politie op de dijk is geweest ivb met de grote mensenmassa die er in de weekenden was.
  En ook dit was voor het hoogseizoen , Moddergat is ontdekt !!!!

  Geliked door 1 persoon

 2. De kleuren daar zijn in ieder geval geweldig, ik ben nu het liefste in het bos… want in het bos daar zijn de ja…, nee hoor de paddenstoelen.

  Geliked door 1 persoon

  • Wie weet kom ik daar ook nog, alleen is de herfstvakantie hier nu gestart, gaat de horeca dicht dus… Ik zag hier vliegenzwammetjes in het plantsoen, ik denk straks even met camera boodschapjes doen πŸ˜‰

   Like

 3. Aan het water zijn de kleuren altijd bijzonder, zelfs met donker weer.
  Hier blijf je ook teveel mensen zien op sommige plekken. Zeeland is nog steeds niet rood voor de Belgen en Duitsers en dat weten ze maar al te goed.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat is jammer dat laatste… ik zeg grenzen dicht aub.. stoppen met vliegreizen weer, maar nee, dat mag je niet zeggen of aangeven… het recht op vrijheid, wat is dat vrijheid… als je ziek wordt… Wij waren eergisteren alweer even terug, weer even wat brengen en ja, na 4 uur ineens, werd het weer mega druk, wij hadden echt al zoiets, huh? Wij zaten er al ruim een uur, maar ineens, de 1 na de ander kwam die trap weer op, met kinderen, groot en klein.

   Like

  • Je kunt hier een dijkhuisje huren, dan zit je direct onder aan die dijk, en je hebt een complete prachtige woning tot je beschikking, dus ik zeg… ga eens kijken en zie of je er ooit heen kunt πŸ˜‰

   Like

Reacties zijn gesloten.