Druk met troep van een ander

Er werd mij laatst gevraagd of ik er wel zin in had om weer terug te gaan naar mijn eigen huis. Ik was verdeeld, sowieso al om het nieuws en te weten dat ik in een forensenstad woon waar de meesten buiten de stad werken en in de code rood gebieden zitten als ze gaan werken. Maar toch, ik moest even thuis zijn, al is het om even los van elkaar te zijn, mijn huisje weer op orde te krijgen en zo pakten wij in, en ik wist al wat ik aan ging treffen.

Je ziet het misschien niet zo goed, en natuurlijk ben ik tussendoor even thuis geweest voor afspraken, maar we gingen ook de volgende dag eventueel alweer rijden en weg. Hier staat een halve fiets tussen. Zonder achterwiel, deze staat er al sinds de zomer, juli… en nu kwam ik vorige week thuis en daar staat een lattenbodem ineens erbij. Ik nam foto’s en met een diepe zucht liep ik naar binnen.

Ik woon inmiddels 26 jaar op deze plek, mijn dochter is hier opgegroeid en we hebben al een aantal huismeesters versleten. Voorheen, tot zeker een jaar of 5 terug, was alles prima op orde, we kregen bezoek als er iets was, we belden en het werd geregeld, er werden rondes gedaan en er werd gewoon aan gebeld als je al even een vuilniszak of iets op de gang had staan. Boete eventueel 90 euro geloof ik…

Nu trof ik dus dit aan, het waren er een paar, inmiddels gegroeid tot 7 karren van de AH alleen al. wie? Ik weet dat ik het niet was, gezien ik 9 van de 10 keer op de fiets de boodschappen doe, zo niet, dan zit het in mijn tas en de kar blijft daar. Natuurlijk heb ik ook weleens met kar en al boodschappen gedaan, maar altijd, binnen 24 uur bracht ik de kar weer netjes terug.

Menig maal, is er hier aangebeld voor verschillende zaken, waarschuwingen door de jaren heen. Dit gaat echt terug naar toen mijn dochter nog klein was, en met stoepkrijt buiten bezig was bijv. En anderen schijnbaar het leuk hadden gevonden om in de flat te komen kladderen. Op een hoogte waar mijn dochter echt niet bij kon, maar ja, zij had de stoepkrijt en ik heb letterlijk moeten boenen tot de muren schoon waren.

En nu dit. Ik belde de huismeester, niet bereikbaar. Ik belde Ymere, legde de klacht neer. Zij zouden mij terug bellen. Ondertussen moest ik toch naar de AH en daar trof ik de manager per ongeluk? toeval is…

Ik legde mijn probleem voor, liet hem deze foto zien en hij schrok ervan, natuurlijk nemen mensen karren mee, mag dat niet, en voor eentje gaan ze er echt niet op uit, maar voor zeven stuks? De volgende morgen rond half 10, stond er iemand voor de deur, de karren werden mee genomen.

Liefste die op de donderdag pas vertrok en mij alleen achter liet, was weer lekker bezig thuis. En ik ging ook aan de slag, de keuken en koelkast even ontsmetten, dat soort dingen. Waarbij er ook vuil naar buiten kwam, natuurlijk. Ik zette twee zakken even de hal, ging douchen en daarna de zakken weg brengen. Ik kom op de trap… nog geen 4 uur nadat deze jongen was geweest.

Inderdaad, er stond alweer een AH kar, eentje maar nog… en de volgende dag, op zaterdag waren het er alweer twee, zijn het er alweer twee.

Ik werd terug gebeld door Ymere kantoor, de huismeester had even geen tijd nog, dus de maandag zou hij even komen, hoe laat? Dat wisten ze niet, nou ja, ben ik er, dan ben ik er… zo niet, dan niet.

Maandag, de huismeester kwam rond half 11, ik was thuis, het bleek om een afspraak te gaan, en ze wisten wel hoe laat het zou geschieden. De huismeester gaf aan, op veilige afstand, dat hij niet wist war het over gaat. Nou ja, ik vertel mijn verhaal, vertel hem het verleden, dat ik best pissig aan het worden ben zo. Dat ik snap dat er corona is, natuurlijk, maar dat is nog geen reden om te verslappen. Dat was hij met mij eens.

Ook zei hij nog, ik ben niet in werkkleding, ja dat viel mij al op, omdat code rood is afgegeven voor Almere… Hij mag niet geclaimd worden op straat, vandaar in burger kleding zodat mensen hem niet zo snel herkennen en hij afstand kan houden, met ook nog. ‘Ik was vorige week bij mensen thuis, waar NU de corona heerst…’ In deze straat dus…

Kortom, ik ben even druk, want zijn advies? Ga terug. Niet vandaag nog, of de komende dagen, maar van het weekend ergens, Liefste is aan het werk en ik heb nog wat afspraken staan, even de huisarts en zo fysio.

Jullie snappen, dat ik vooral bezig ben met de karren ook weer, want de huismeester heeft ook nog gevraagd, of ik zijn kaartje wil afgeven bij de AH aan de manager, zodat deze aangifte kan doen van diefstal, en dat hij even contact op moet nemen met de huismeester om samen verder een plan te bespreken.

De fietsen? Ook daar ligt allang een plan voor klaar, maar het is de corona die dit heeft uitgesteld, ze willen gaan vegen. De fietsen 3 maanden elders stallen, goed schoonmaken tussen de rekken, kom je je fiets niet halen als het zover is? Dan gaan ze weg….

Ik zeg even tot later!

36 thoughts on “Druk met troep van een ander

 1. Corona heeft geen invloed op het fatsoen van mensen.

  Ik wens jou sterkte met je buren.
  Waarbij ik nog wil opmerken dat wanneer je trots bent op jezelf je ook sneller trots kunt zijn op je eigen woonomgeving. En die trots ontbreekt bij heel veel mensen.

  Vredelievende groet,

  Geliked door 1 persoon

  • In dit geval zijn ze denk ik blij met een stenen huis alleen al, in hun eigen land hebben ze dat niet, dus ze zijn trots denk ik… kennen de regels van hier niet, kunnen niet lezen, denk ik… zo wel, dan is het aso.

   Like

 2. Wat een onfatsoenlijke mensen. Ik zou daar ook niet tegen kunnen hoor. Als ik, toen ik nog in de binnenstad een wagentje ‘leende’ dan was dat tot aan de deur en meteen weer terugbrengen. Ga jij maar snel weer naar het noorden.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

  • Morgen… ik moet eerst de huisarts even spreken, ze willen een recept niet afgeven tot ik haar gesproken heb. Omdat ik al een jaar even van de pil af was.

   Like

 3. Hier op het dorp zie dat dus echt niet. Niet zo moeilijk want de dichtstbijzijnde supermarkt is bijna 20 kilometer verderop, en dat loop je niet even aan met een karretje.
  Tja, corona, het is allemaal wat met die mensen die niet mee willen doen. Het zijn ook de mensen die schijt aan alles lijken te hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • Die zijn overal, maar hier zit ik in een forensenstad, vlak naast een station en laat staan het park waar het nog altijd druk is. Met kinderen en mensen die op de skatebaan zich vertoeven. Daar woon ik middenin, en dat heb ik daar dan net weer even niet.

   Like

  • er is een shift gekomen door de jaren heen, 26.5 jaar geleden is dit opgeleverd ongeveer, deze hele straat aan flats, en ergens kwamen er andere culturen bij. En langzaam aan… verderop werd het erger en erger, de woningbouw heeft al van alles dicht getimmerd juist, afgesloten wat ooit gewoon open was, en daarmee verschuift de boel van binnen naar buiten. In het begin kwam ik mijn oude schoolgenoten van alle jaren tegen hier die inmiddels zijn doorgestroomd, ik weet er nu slechts 3 of zo, mijzelf mee gerekend die vanaf het begin hier wonen. De rest is helaas verdwenen, ook wat erna kwam was nog goed, maar nu? Het gaat achteruit zoals je vaker ziet in wijken.

   X

   Like

 4. Dat begrijp ik dus echt niet! Gaat het om niet begrijpen, of niet weten, of niet willen, of puur egoïsme?
  Zoals Nicole hier schrijft, ééntje nodigt uit tot meer.
  Je zal er maar huisbaas zijn, ook geen simpele klus dan.

  Geliked door 1 persoon

  • Hier is het een woningbouwvereniging, een huisbaas is erg ouderwets 😉 Zij doen het via een huismeester hier, en ja, dat is nu zijn pakkie an, zeggen we dan, ik heb het over gedragen.

   Geliked door 1 persoon

    • Huisbaas is hier iemand aan wie je de huur betaald? Een Huismeester betalen we service kosten voor. Dat is een aanspreekpunt die eventueel bemiddeld naar de stichting toe. Conciërge is het ook niet echt want klusjes worden dan weer uit besteed. Zoals kapottelampen op de halof zoals dit dus…. de karren en fietsen.

     Geliked door 1 persoon

 5. Een forensenstad is het zeker, overdag na de uittocht vaak uitgestorven.
  Hier in de binnen fietsenstalling is het niet veel beter, nu weer labels dat men fietsen gaat verwijderen.
  Zitten geen muntjes meer in de winkelwagentjes, maar ook een kostbare aanschaf voor de super, ook hier zwerven ze.
  Je kunt jezelf een schouderklopje geven, jij houd je omgeving schoon. Hans

  Geliked door 1 persoon

  • Uitgestorven echt niet, hahaha die tijden zijn voorbij allang, ook hier zitten heel veel bedrijven waar men werkt. Zelfs hier midden in de wijk naast het station. Het komt dus ook andersom binnen juist, mensen uit de randstad die hier werken.

   Like

Reacties zijn gesloten.