Raar hoor, geen reacties.

Zo, de test is geslaagd voor mijzelf, de reacties uitzetten, ik heb het gevonden, ik hoop voor eventuele anderen die ineens me de nieuwe editor zitten ook. Zelf heb ik ze altijd aan, en ik moet zeggen, wakker worden en nul reacties zien, het komt voor, als ik heel vroeg wakker ben, maar rond dit tijdstip en nog nul reacties? Dat is gek! Voor mij dan.

Anyway, het is alweer zaterdag en langzaam aan tijd om in te gaan pakken. Maandag ergens, kan pas in de avond zijn, pak ik de boel op en ga terug naar Almere. Of het slim is, nu juist het coronavirus/Covid19 weer op lijkt te komen, en ik zelfs hier in de supermark van de week een oudere vrouw in mijn nek had hijgen met een mandje aan haar arm. Geen afstand hield, Gaan we het erop wagen. We zien wel even.

Toen ik de opmerking maakte dat ik niet zo goed mijn boodschappen uit kon laden omdat ik niet zo groot ben en de kar diep. Zei de Mw. tegen mij; ‘U kunt ook achter Uw kar of de kar zo zetten, dan kunt U er wel bij!’

Waarop ik haar aankeek en zei; ‘Nou ja, ik hou graag afstand….’

Twee mensen weer daarachter met een mandje die ook geen afstand hielden van de Mw. weer, begonnen te grinniken en ik hoorde vaag zoiets als.. oh ja de anderhalve meter….

Waarop ik in het algemeen weer zei; ‘Ja, ik hou graag afstand!’

Ik keek de cassiere aan, die dorst niets te zeggen, terwijl in deze winkel nog altijd de lijnen zijn aangegeven bij de kassa. Maar ja, het gebeurd al vaker in de rijen, dat mensen geen afstand meer houden, en ben ik 8 van de 10x blij dat ik een kar tussen mij en diegene achter mij kan zetten, dan maar even wat dieper duiken om mijn boodschappen op de band te zetten en langzamer.

De foto’s, de fietsbrug hier in de buurt, waar ik eerder dit jaar, toen ik net hier was, de mistige foto’s maakte op de brug. ~klik hier~ De mist is nog niet echt opgetrokken denk ik…

28 thoughts on “Raar hoor, geen reacties.

 1. Aftand houden in de supermarkt aan de kassa, het wordt met de dag moeilijker. En als je er iets van zegt, dan krijg je een kwaaie blik. Ik doe het net als jij: zet mijn kar achter me.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, dan moet het maar zo… ik kreeg geen kwaaie blikken nu, maar werd ronduit uit gelachen dus… Nou ja, moeten zij weten, maar heb respect voor hen die het wel willen hanteren.

   Like

 2. Ik liep van de week in het park ..diep in gedachten verzonken .. ik zie een bank in de zon en dacht ..die is voor ons dus ik loop er op af… op het grasveld loopt een vrouw met een hond en bal.. ze loopt langzaam dus ik buig af en loop op afstand achter haar langs ..op dat moment doet ze twee grote stappen naar achter ..kijkt over haar schouder en snauwt me toe …. Ja kom nog dichterbij !!!! Mijn haar stond in 1 keer recht overeind … dit schoot mij totaaaaal verkeerd !! Ik heb haar totaal onvriendelijk met vlammende ogen gezegd dat als ze afstand wil geen stappen achteruit moet doen op het moment dat er iemand passeert .. want ook IK wil afstand !!!
  Ze hield wijselijk haar mond.
  Je hebt gelijk Morgaine .. ook ik wil afstand , overal waar we zijn let ik op en als iemand mij aanspreekt en ze hebben gelijk ..want ook dat gebeurd dan is een sorry van mijn kant normaal .
  Als je terug MOET naar Almere dan moet het maar anders zou ik echt in het veilige gebied blijven !!

  Geliked door 1 persoon

  • We moeten naar Eemnes, onze accapuncturist, en ik heb wel mijn dochter en kleinzoon daar, en zo ja, dat het uitkomt op wederom een totale nu strengere lockdown, dan ben ik zo weer mee terug. Liefste gaat mee en blijft bij mij dan, dat is LAT he 😉 Maar lekker zit het mij niet nee, we weten het even niet eerlijk gezegd, dus doen we het maar even, en zien wel hoe het zich gat ontwikkelen. We passen echt goed op onszelf, dont worry!

   Like

   • Dat is het allerbelangrijkste .. gewoon zelf opletten en je verstand gebruiken .
    Uiteindelijk zijn we zo ook deze hele periode doorgekomen .
    Zoals je weet blijven wij er niet door thuis maar gebruiken ons verstand ..
    En dat doen jullie ook en meer kan je ook niet doen ..

    Geliked door 1 persoon

    • Ik heb geen idee welke kant dit op gaat, het virus, dus ja inderdaad gezond verstand, tegelijk wat als het in de wereld blijft net als de griep, die tijd komt er ook weer aan. We gaan het zien, maar ook dan we LATten, dus heen en weer. Wordt het echt gevaarlijk ben ik zo weer terug hier.

     Like

 3. Heel af en toe zet ik de reacties uit, wanneer ik iets plaats waar niets op te zeggen valt.

  Naar Almere gaan, dat houdt wel risico’s in maar dat weten jullie zelf ook wel.🤔

  Geliked door 1 persoon

  • Omdat ze er niet in geloven, denken dat het maar een griepje is… bladiebla, zoveel meningen. Hier is het veilig? Ver van mijn bed show? Je weet niet wat de mensen denken, in dit geval, denken ze dat het onzin is in elk geval.

   Like

  • Ik reageer ook altijd, alleen het wanneer is dan de vraag, heb ik even geen tijd is er ook geen blog bijv. En vaak, ik ben er in de ochtend, en na de middag vaak niet meer, dan komt het nu, zoals nu, weer reacties terug 😉 Een ieder doet het op zijn of haar manier, ik heb het nooit gedaan in elk geval, reacties uit zetten.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ach, reacties zijn leuk om te krijgen, maar soms wil je die gewoon niet.
  Een mooie brug.
  Afstandhouder is voor vele erg moeilijk en dan lacht men er ook zo gezellig bij. Hans

  Geliked door 1 persoon

  • Tot nu toe is er voor mij nul reden geweest om ze niet te willen, als ik ze niet wil, blog ik even niet. Afstand houden is voor sommigen heel erg moeilijk zo blijkt.

   Like

 5. Wij zitten hier 1 brug verwijderd van een brandhaard,gelukkig hier geen kroegen en maar een paar eetgelegenheden waar je moet reserveren.Die zijn trouwens te duur voor bv studenten.Zelf draag ik een mondkapje in de super dat schept vanzelf afstand.Wij zijn al vanaf het begin honkvast en zien dierbare enkel via beeldschermen.

  Geliked door 1 persoon

  • Super honkvast hebben wij niet gedaan, wel alles in acht genomen, in Almere denk ik dat ik ook het mondkapje ga doen, ben al een dagje terug geweest pas geleden en gezien hoe het centrum in elkaar steekt, dranghekken in het midden met hier en daar een oversteek maar ja… in de winkels… En met die ene brug, ik heb hetzelfde met Almere denk ik…

   Like

  • Dat is mijn mening ook! Wie weet ben ik wel ziek en steek ik anderen aan, je weet het niet! zover nog altijd nul symptomen, maar ja, de herfst komt eraan!

   Like

 6. Mensen denken het recht te hebben zich asociaal te gedragen ‘want niemand mag mij wat opleggen!’. Zij willen dus een maatschappij zonder regels. Prima. Maar dan mag ik voortaan ook zelf bepalen wie ik op de neus stomp. En hoe hard.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.