Harlingen even uitwaaien

De zeedijk van Harlingen dus. we kwamen vanuit Lollum per fiets, we hadden onze fietsen in de bus gezet en we gingen naar Harlingen om daar een andere bus op te halen van vrienden. 14 km is het maar, en eigenlijk was deze fietstocht vrij saai, veel weilanden, weinig afwisseling na een bepaald punt, tot we hier bij de zeedijk aan kwamen. Ja, natuurlijk wil ik naar boven, ik wil water zien. Kunnen we even ergens lekker zitten, liggen? Wandelen?

We hadden de tijd aan onszelf, dus ja dat kon! Boven vonden we meteen een mooi plekje om te hangen. Mooi uitzicht op 1 van de pieren het was weer eb, en ja ik zag zelf de Wulp! ~klik hier~

En zelfs bush bush wat gewoon door de stenen heen groeit. Lange tijd bleef ik hoog bovenin maar ergens wilde ik wat meer naar beneden.

Er kwam nog een mooie tweemaster voorbij.

Met in de verte Harlingen haven, ons eindpunt. Nog een klein stukje.

Ik vond nog wat mooie veren en het werd tijd om een stukje verder te gaan, er stond wel een kleine regenbui op de radar. Ergens, zover was het droog gebleven. Liefste vroeg nog of ik de pier op wilde gaan, ja dat wilde ik wel, alleen wist ik niet dat de pier zo lang was, vanuit de verte als ik op de Wilhelmina zit, lijkt het niet zo lang allemaal. Maar wij fietsten erheen en fietsten de pier op.

Ik denk dat ik dit keer Hans, van Logbankje hier heel erg blij mee maak, met deze twee foto’s ๐Ÿ˜‰ Radio Waddenzee ligt hier eigenlijk altijd, als ik er ben dan.

~later meer

23 thoughts on “Harlingen even uitwaaien

  • Heerlijk is dat, het meest mooi is dan eigenlijk, als je er ook nog in kunt, eigenlijk is het sadistisch voor mij langs dit water, en het niet in te kunnen gaan dan, hahaha

   Like

 1. Ik vind Lollum wel een vrolijke plaatsnaam.
  De Waddenzee is zeker heel mooi.
  Nou zeker maak je me blij met de foto’s van Radio Waddenzee.
  Samen met Radio Caroline de twee laatste zeezenders.
  Heb de Jenni Baynton ooit nog bezocht toen ze op de Waddenzee lagen. Hans

  Geliked door 1 persoon

  • oh ja, absoluut! De fietstocht waard, ook bij Lollum hoor, maar dat heb ik vorig jaar achter elkaar gedaan, en er zijn 4 wegen, en die zijn altijd hetzelfde, hahaha Er is er nog eentje die ik nog niet heb gedaan… en dat is naar Franeker, vanuit Lollum.

   Like

 2. Zulke tochtjes zijn toch lekker. Hier idem dito alleen dan zonder radioschepen. Ooit lag Veronica in Middelburg maar dat was gewoon in de stad en ik vind het zelf allemaal niet zo bijzonder zulke radioschepen. ๐Ÿ™‚

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, dit soort tochtjes zijn heerlijk! Van het Veronicaschip weet ik, Liefste heeft hem namelijk mede verbouwd jaren terug, in 2012, sterker nog, hij heeft bijna de hele reis ook gefilmd vanuit…. naar Groningen of zo… destijds. De 1 heeft er iets mee, de ander weer niet, ik zit in het midden, ik hoor de verhalen aan ๐Ÿ˜‰

   Like

 3. Lekker zo uitwaaien op de fiets. Ik hou ook erg van fietsen maar het is wel fijn als er wat te zien is. Laatst op vakantie een elektrische fiets gehuurd. Lekker 50 km op een dag door Zeeland gereden.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.