De Belgische tandarts te Friesland

Gisteren schreef ik een groot stuk van mijn voorgeschiedenis en 1 kies waar ik last van had, en deze vervolgens na een bezoek van een kaakchirurg ineens stopte met raar doen. Weer normaal werd eigenlijk. Dus… Liet ik het maar weer omdat mijn vertrouwen in een tandarts gewoon helemaal weg was.

Tot de zomer van 2018, ergens in de auto bij iemand anders nog, ik was nog niet bij Liefste, kauwde ik ergens op, een pepermuntbal denk ik, die waren hot voor mij in de zomer van 2018, en er brak een stukje kies af. Rara… die ene kies. maar ja, ik zat even in Leeuwarden en inmiddels had ik heel veel trucjes geleerd om mijn gebit en vooral tandvlees goed te houden. Zo ook de B12 en VitamineD tekorten waren bekend dus het ging eigenlijk heel erg goed, ik dacht het probleem is opgelost. Maar nu, er brak iets af, en ja dan…

Ik had er eigenlijk weinig last van, en bleef het goed onderhouden, poetsen met sensodyne, extra aandacht geven, baking soda, spoelen en poetsen op die plek. , ik zou eerdaags weleens… Maar ja, een break up en een nieuwe vriend, heen en weer gaan van huis naar huis, mijn kleinzoon geboren inmiddels, kortom, tijd te kort! 2018 en 2019 vlogen voorbij als een gek….

En toen… kwam ongeveer een anderhalve maand geleden, juli 2020, en ook, ik had het al eens gevraagd aan Liefste, hij ging braaf elke 3 maanden naar de mondhygiëniste en kwam vrolijk ook weer thuis. Hij had het telkens over zijn Belgische Tandarts Patrick, die hier door de weeks boven de praktijk woont, maar in de weekenden terug naar huis gaat in België, er staat dus standaard 1 Belgische auto voor het Blekerhûs geparkeerd, in het centrum.

Ineens voelde ik de kies weer, maar nu ging het zeer doen met eten vooral, kauwen zo nu en dan, poetsen, en zuig bewegingen, slikken. Oke…

Ik vroeg aan Liefste of ik aub naar zijn tandarts mocht, dat ik van zijn tandarts wel wilde weten, hoe, wat of waar, ik vertelde hem het hele verhaal van start tot finish, en hij besloot te bellen. Ik ben namelijk vrij om te gaan waar ik wil qua tandarts. Dus dat moest kunnen. Liefste belde… “Patrick heeft nu net na morgen vakantie, hij zit nu vol, over twee weken is hij weer terug.”

(Nee ik ga niet zeggen wat ik dacht).

Goed, het was niet anders, die twee weken konden er ook wel bij. Een afspraak maken hier betekent overigens ook dat je vrijwel de volgende dag vaak al terecht kunt ook nog. pffffff geen tijd om bij na te denken dus. Twee weken lang, hield ik nog wel uit.

Maar ja, Liefste kreeg de mega klussen van verbouwing op zijn pad, en die 2 weken werden er 4, voorzichtig vroeg ik nu toch, alsjeblieft maak even tijd vrij, want je moet mee! Hij belde… en vorige week was het zover, gek genoeg, ging ik niet eerst naar de tandarts uit België hier in Friesland, maar naar de mondhygiëniste.

~later meer

25 thoughts on “De Belgische tandarts te Friesland

  • Dat is hier hetzelfde, en is ook al gezegd, zolang het goed is, de tanden zelf, dan blijft het gewoon zitten! Trekken doen ze echt niet zomaar… maar ja, sommigen misschien wel, andere tandartsen of op een rare manier je wat anders aansmeren.

   Like

  • Ja, Baking soda kun je zoveel mee, je kunt er dus tandpasta van maken, maar ook gewoon je borstel er even in dopen en dan tandpasta erop en poetsen maar, haalt zelfs knoflook smaakjes weg. Niet te snel na het eten, maar een uurtje erna, je dorst haalt het weg als je te zout hebt gegeten etc. mag niet elke dag, want het polijst ook. Vroeger had je ‘smokers’ voor mensen die rookten, daar zat het ook in. 😉 Je kunt het googelen, en ooit heb ik er al over geschreven ook, wat je er allemaal mee kunt. https://www.youtube.com/watch?v=iYqLmU8T9wo

   Like

  • Ja, Baking soda kun je zoveel mee, je kunt er dus tandpasta van maken, maar ook gewoon je borstel er even in dopen en dan tandpasta erop en poetsen maar, haalt zelfs knoflook smaakjes weg. Niet te snel na het eten, maar een uurtje erna, je dorst haalt het weg als je te zout hebt gegeten etc. mag niet elke dag, want het polijst ook. Vroeger had je ‘smokers’ voor mensen die rookten, daar zat het ook in. 😉 Je kunt het googelen, en ooit heb ik er al over geschreven ook, wat je er allemaal mee kunt.

   Geliked door 1 persoon

Een leuke reactie is interactie, tik het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.