Gevonden het kerkje van Olterterp

DD 5 augustus 2020. De hittegolf is inmiddels gestart en Liefste werkt zich suf, waar ik ergens al zei, je moet het iets kalmer aan doen nu. En ja hoor, ergens midden in de week eindelijk had hij even een dagje niets, En ik vroeg hem om samen even naar heide te gaan, ik wilde weten of de hei misschien al richting bloei ging.

“Dan gaan we ook even naar Olterterp, de steen is nu geplaatst!”

En dat wist ik, van een geliefd persoon, die 2 jaar geleden is overleden toen wij net met elkaar gingen. Ik ken alleen de verhalen nu, ik heb de beste man, helaas nooit ontmoet. Toen kwam ik er voor het eerst ook, toen hij er net lag. Maar we konden hem niet vinden. Achteraf logisch want een steen kiezen en laten zetten kan vrij lang duren. (weet ik vanuit eigen ervaring).

Ik schreef al eerder over het fietsrondje naar Olterterp en dat ik als doel had, om dit kerkje dus op te zoeken en te zien of de steen er al stond, want toen stond het er al, en ik wilde zelf al gaan kijken alleen. Maar ik miste de afslag. ~klik hier~

Ik wilde eventueel lekker op de fiets gaan, maar Liefste vond het al zo te warm, dat hij vond dat we met de bus moesten gaan, vooral omdat we daarna ook naar de Merskerheide zouden gaan nog. Hij was bang dat ik dat met name niet zou redden, en hij met zijn knie en die warmte. Dus het werd met de bus, en dan wandelen op de hei.

We kwamen aan, ik nam mijn tijd, waar Liefste vrij ongeduldig begon te zoeken. zo groot is het niet, dus uiteindelijk hadden we de steen en zijn graf binnen 10 minuten gevonden vlak bij de ingang van de kerk.

Valk bij de toren ook, dat deed Liefste glimlachen, ik keek en observeerde, ik kende de beste man immers verder niet. Dan is het een ander verhaal. Ik zag een glimlach, er staat een tekst op die ik nu niet meer weet, en nee, ik heb er (nog) geen foto van. Maar passend bij de man in kwestie toen hij nog in leven was.

Liefste stond duidelijk in gedachten en ik zat even op een bankje te genieten van de stilte en rust. Tot hij aangaf, kom… Dan is het ook ineens klaar en moeten we verder.

Ik nam nog een foto van de toren… ik liep verder om de kerk heen terug naar de auto, en zag… dd 5 aug. 2020 he…

Juist, en omdat mensen dan al paddenstoelen zien, denkt men meteen de herfst is in aantocht. Niet dus… paddenstoelen kunnen zich het hele jaar laten zien, hoe natter de grond, hoe meer paddenstoelen je tegen kunt komen op de juiste plekken, het hele jaar door!

Het is wel zo, dat ook paddenstoelen een voorkeur hebben van ‘bloei’, sommigen komen zelfs alleen bij vorst op bijvoorbeeld. Ik heb thuis een speciaal boekje, volgens mij ooit in Naturalis gevonden, met alle soorten die in Nederland voor kunnen komen, en dan ook nog per seizoen, dus echt lente, zomer, herfst en winter stoelen zullen we maar zeggen.

Wil je meer weten hoe dat nu eigenlijk zit met al die schimmels? ~klik hier~

Ik heb ze zelfs thuis op mijn benjamin ficus gehad bijv. binnen plant, het waarom is mij nog altijd onduidelijk. Ook buiten in de emmer hier in de tuin, groeit er eentje bij de Japanse Vingerplant ineens. Kortom, ze zijn overal, zelfs in je koelkast als je het maar lang genoeg laat staan 😉

27 thoughts on “Gevonden het kerkje van Olterterp

 1. Paddestoelen kunnen zeker het hele jaar door groeien ik zette er in juli op de foto maar deed daar verder niets mee. Het ligt inderdaad om de omstandigheden waar een paddestoel goed in groeiet en waar de kabouter wil wonen :D.
  Mooie trip denk ik zo, al was ik zelf denk ik wel op de fiets gegaan.

  Geliked door 1 persoon

  • Oh, ik liet ze van de week wel al zien, wat ik in juli heb genomen, in Vrijburgh, blog 2 of 3 zoiets. en dat wist ik als kind al. maar ik vind het zo grappig als sommige mensen het zien, dat ze dan meteen denken herfst! ach nee, nog langer niet 😉 Het is best een eindje fietsen hoor… en de knie van Liefste wil niet echt mee, en hij had al een paar weken 5 dgn lang te lang gewerkt, dus vandaar, maar het is altijd makkelijker om dan je partner eventueel te willen beschermen toch? 😉

   Geliked door 1 persoon

  • Och ja vast, tenzij het een droge herfst wordt, hahahaha dan moet je nu genieten en zoeken :p Ik hoef ze niet eens te zoeken, ze groeien gewoon op de groene stroken hier nu al. In de wijk.

   Geliked door 1 persoon

  • Dat begraven zou geen probleem zijn denk ik, maar de steen… hangt ook van de familie af, dat hoef je niet direct te doen en zo.. weet ik nog, dat komt pas veel later, en dan nog 6 maanden of langer wachten… hangt er ook weer vanaf hoe het gemaakt moet worden. Maar het ligt meestal aan de familie zelf.

   Like

 2. Een dagje wat anders dan werken is ook wel een prettige afwisseling.
  Een mooie plek om te worden begraven. Hans

  @ Nou gewoon bellen is wordt nog veel gedaan, tandarts, huisarts, ziekenhuis enz.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat is het zeer zeker! Van het bellen, misschien wel, maar velen ook niet, of dat is het enige, ik doelde meer op gewoon even iemand opbellen en dan kletsen, gaat toch vaker via app of zo…. of beeldbellen tegenwoordig.

   Like

Reacties zijn gesloten.