Even bijkletsen 2

ff22

Deze paddenstoelen, ja echt heus waar, zette ik op 12 juli op de foto, na de heftige regenbuien van die periode in elk geval. Paddenstoelen zijn van alle dagen, het is maar net hoe nat het is, meestal dan, hangt weer van het soort en de sporen af.

Ik ben nog steeds op of in Vrijburgh, de nieuwe wijk waar ook nog kavels te koop zijn en flink wordt gebouwd.

ff23

Ik vond een rustig plekje, waar de nu nog natuur te vinden is, maar de vraag is.. of dit onder de kavels gaat vallen of dat het zo blijft. Ik wens het laatste, want het is een fijn plekje ook al zit je wel naast de A7 ook, dat zie je niet, hoor je eventueel wel. Hier heb ik een tijd gezeten, gelegen en de camera dicht bij mij gehad.

Maar terug naar het nu, Liefste en ik vierden afgelopen vrijdag dd 28 augustus 2020, dat wij 2 jaar samen zijn. plus 6 dagen als jullie dit lezen.  😉 We hebben er niet echt iets aan gedaan. Tot afgelopen zondag, toen wilde Liefste mij wel even mee nemen naar Laaksum, waar hij mij op die ene eerste dag ook mee naar toe heeft genomen toen.

Hij had wat spullen voor mij opgehaald in Leeuwarden, iets wat klaar was en over en uit. En wij hadden afgesproken in Heerenveen, waar ik per trein heen zou reizen en hij mij op zou halen. Zo geschiedde, en hij had mij gevraagd om zwemspullen mee te nemen, ik zou 1 nachtje bij hem slapen om dan de volgende dag naar Texel te gaan.

ff33

Dit, omdat het mij beloofd was door iemand anders om mij toen al, naar 1 van de waddeneilanden mee te nemen, en dit gebeurde maar niet, werd telkens uit gesteld. Liefste moest toch naar Texel, vandaar dat hij mij had gevraagd om mee te gaan, en ik heb na een korte twijfel, echt maar heel kort, het is tenslotte mijn leven, ik moet er wat van zien te maken, ja gezegd, ik doe het gewoon!

ff32

Eenmaal in Heerenveen, stond hij al voor het station en bracht mij mee naar Joure, alwaar een subtropisch zwemparadijs is, en daar gingen wij die middag zwemmen en ontspannen in de kruidenbaden etc. Daarna dus naar Laaxum om wat te eten en drinken, en mij voor te stellen aan Joke en Hendrik, de uitbaters van het ja wat is het… visrestaurant annex snacks, hoe dan ook, het is er bijzonder.

ff34

Lang bleven we niet, Liefste wilde nog een stukje toeren met mij en reed over een aantal steden die de elfstedenroute vertellen over land. Om dan pas in het donker bij hem thuis te komen. Een drankje kreeg ik, een rondleiding door zijn hele huis en de kamer waar ik zou gaan slapen liet hij mij zien.

ff35

Ik hoor nu vanaf zolder Riders on the Storm klinken, hij is de studio weer aan het opbouwen hier in huis, de mancave zullen we maar zeggen 😉  Op orde maken, wat toen nog vol stond met van alles waar ik amper in kon komen zelfs tijdens die eerste toer. Ik lach nu 😉

ff36

(ja, echt twee verschillende foto’s zijn dit)

Goed, die nacht, ik zou dus op een andere kamer slapen, een twee persoonsbed was opgemaakt, ik kon er komen, maar ja… op de hal, voor de badkamer in het midden gelegen van de slaapkamers keek ik hem aan. En zei;  “je denkt toch niet dat ik daar ga slapen als ik weet dat jij daar in die andere kamer ligt?”

ff37

In stilte gingen we nog even naar beneden, nog 1 veel te zoet drankje drinken en toen op naar boven. Direct bleek zelfs de zijde van waar wij het liefst lagen te kloppen, zoals ik thuis ook lag en hij precies aan die andere kant. Nou ja! Er hoefde niets te gebeuren. Gewoon samen in 1 bed, maar ja… als je allebei dan toch zo lekker ligt, blijkt dat alles past in een gewone lekkere knuffel, lepeltje lepeltje. Tsjah…

De rest mogen jullie zelf verzinnen.

friesepaarden22

Vanaf hier ging alles zo natuurlijk en als vanzelf…. ik heb mijn hengts gevonden, en de hengst zijn merrie…

fietsrondje3

En ja… de volgende dag gingen wij al vroeg op pad, op naar Texel. De dag begon mooi, maar helaas kwam de regen, dus bracht hij mij op tijd terug naar Almere om vervolgens zelf een paar nachten te blijven, daarna zou hij weer gaan, hij zou bij mij blijven, en er zijn, tot ik hem niet meer nodig zou hebben. Zijn woorden… gekwetst… gebruikt… misbruikt…. kortom… de weg is andersom… Liefste, ik ben er!

Als er iets is wat hij goed kan? Is het geven, geven, en nog eens geven. Twee jaar, en nog altijd, echt, hij geeft, maar ik leer hem ook, NEEM, leer te nemen. Langzaam, begint hij het te leren. Hij ziet het zelf alleen nog niet 😉

We nemen de dagen zoals ze zijn, wat mij betreft, tot de dood ons scheidt, maar je weet nooit wat er op je pad komt. Verbonden, dat zijn we, en we hebben elkaar lief, en dat is alles wat we nodig hebben.

Liefde, onvoorwaardelijk!

24 thoughts on “Even bijkletsen 2

 1. Ze zouden wat meer kavels moeten gebruiken om betaalbare huurwoningen te bouwen en niet alleen maar om dure kotten te bouwen. We komen in Nederland ruim 400k sociale huurwoningen te kort.
  Maar ja, voor plekken als daar zou het inderdaad wel zonde zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Hebben de minder bedeelden er dan minder recht op om mooi te wonen in de natuur? Dat is hier overal zo overigens, natuur, ook in de wijken, ik ben nu vooral een beetje in de wijken aan het fietsen, en het is hier echt ruimtelijk zullen we maar zeggen… ik ben verbaasd, zo hier en daar.

   Like

 2. Tsja zo hoort het … in mijn beleving althans ..geven en nemen en elkaar in waarde laten ..
  En zo tikken wij eind dit jaar 50 jaar huwelijk af !

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, i know, way to go, en ik moet zeggen, dat ook Liefste het zich weleens af begint te vragen, wat als wij elkaar eerder hadden ontmoet, zijn ouders vooral zijn vader had mij erg gemogen en zo, maar dat is als… en als… toen was ik anders, we verschillen 9 jaar, dus hij was al volwassen, ik nog net tiener in die tijd, en heel erg aanhankelijk, kortom, ik had zijn leven van toen zeker niet aangekund. toen al veel weg, ook in buitenland en zo voor maanden. 😉 Alles heeft een reden!

   Like

  • Doen we ook, ik ook niet, kun je wel opzoeken trouwens, volgens mij is het dan hout of zo, in het huwelijk dan, als je 2 jaar gehuwd bent… papier.. kan ook nog, heb het ooit bij mijn ouders destijds opgezocht -) het gaat tot de 80… geloof ik… dat is een eiken huwelijk.

   Geliked door 1 persoon

 3. Heb hier ook de eerste paddenstoelen gespot.
  Soms best wel jammer dat een bepaald gebied wordt bebouwd.
  Nou een subtropisch zwemparadijs is veiliger dan de Eem.
  Ach een mancave, ook wel mijn ding.
  samen verder is toch mooi. Hans

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, nu komen ze zeker wel de paddenstoelen, maar deze waren er al in juli 😉 buitenzwembaden zouden er ook weer moeten komen gewoon… punt… mancave net zo belangrijk als de woonkamer = hobbykamer voor de vrouw, hahahaha

   Like

Reacties zijn gesloten.