Zonnepark Nij Beets 2

nijbeetspark2

Gisteren liet ik een stukje van het zonnepark zien bij Nij Beets wat op wal is geraakt door de storm Francis. ~klik hier~ 

nijbeetspark1

Ik had Nij Beets al vaak genoeg op de borden zien staan, het is praktisch bijna om de hoek van Drachten namelijk, maar er geweest was ik nog niet.

Even tussendoor, dit zijn twee verschillende foto’s boven, de eerste is onbewerkt, zo helder is het water, de tweede is dus even met contrast aangescherpt waardoor het lijkt of er nul water is, je kijkt zo op de bodem, zo helder is het.

nijbeetspark3

Begin juli nam Liefste mij een keer mee na het eten, omdat er geruchten zijn, dat ze naast het zonnepark, in hetzelfde water een zwemstrandje willen aanleggen. Het zijn geruchten. Liefste werd dus nieuwsgierig en op zoek naar een schone plek voor mij waar ik eventueel alleen naar toe zou kunnen gaan overdag bijv. of op andere momenten per fiets.

nijbeetspark6

Er ligt een T steiger, laag op het water, je kunt er zo instappen als je wilt. Hoe helder het er is, zien jullie ook al, en er is veel ruimte. En toch… ik liep wat verder omdat ik al een paal in het water zag staan, maar wel op een plek en plaats ver van de parkeerplaats af, die er ook gewoon ligt, naast dit gebied. Het is namelijk ook wandelgebied.

nijbeetspark5

Duidelijk toch? Al is het er maar eentje, en op een rare plek neer gezet. Misschien stonden er wel meer, maar dat weten we allebei niet. We kwamen hier nu allebei voor het eerst. Wel weten we, dat het al een zandafgraving was en nog is ook.

nijbeetspark9

Ik sta hier ter hoogte van het  bord, en je komt dus nog voorbij de steiger aan de linkerkant van de parkeerplaats af. Je moet goed kijken dus om dit verbod bord te zien met die struiken er ook nog voor. Steker nog, in het vorige blog, als je het weet, is de paal al te zien, met het bord de andere kant op gericht. Natuurlijk ben ik ook even op de steiger geweest, klik op 1 foto om alles groter te zien en in slide show.

Logisch of niet, wat ik geleerd heb inmiddels, is dat je altijd moet uitkijken bij een zandafgraving, maar daar waar ze strandjes hebben aangelegd, zoals de Smalle EE, daar liggen dan ook lijnen in het water met boeien, tot zover en niet verder, of pas op… gevaarlijk als je er wel aan voorbij gaat.

nijbeetspark11

Dat het water er super helder en schoon is, is een ding wat zeker is. Wij verlieten dit gebied en er kwamen ineens mensen voorbij met hond, en natuurlijk… het wordt nu gebruikt om de honden te laten zwemmen. Dat bord staat er natuurlijk niet. Nee, daar heb ik geen foto’s van ivm privacy.

nijbeetspark4

Oh ja, ik was ook nog even los gegaan op de distels die op dat moment in volle bloei stonden, hier is er eentje dan om het af te leren 😉

 

24 thoughts on “Zonnepark Nij Beets 2

  • Ik heb geen idee hoe het er ooit was, dus dat kan. Wel weet ik, achter mij is gewoon weiland met fietspad, een boerderij in de verte, koeien en zo 😉

   Like

  • Ik denk dat weinigen het zien, ze weten het hier gewoon, denk ik… Ik denk dat er altijd wel iemand bezig is, omdat het nog in bedrijf is ook. De afgraving.

   Like

 1. Hier zijn ook dergelijke afgravingen en sommige gedeelten kunnen gevaarlijk zijn. Te diep, te koud, een zwemmer weet niet hoe het water zich gedraagt enkan makkelijk kramp oplopen.
  Daarom de afbakening.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja, zandafgravingen kennen net als de zee gevaren, al zijn er in de zee meer te ontmoeten. Mooi geworden zo met dat water. Ik ga niet vragen of er vis zit. Ik vis toch niet binnensdijks 🙂
  De distel, de mooiste bloem die er is.

  Geliked door 1 persoon

  • hahaha, van de vis, ik heb ze hier niet gezien in elk geval… normaal, zie je ze dan wel, de hele kleintjes op het lage water.. of in… tot heden heb ik in nog geen enkele zandafgraving gezwommen, niet dat ik weet, of het is er al klaar.

   Like

    • Ja, bij mij is de PSP ooit erin gekomen met een code, vandaar, ben er ook heeeeeel erg zuinig op, hahaha ik doe er niet zoveel mee, alleen kleuren eventueel bijwerken en de contrasten dus. Ik deed er vroeger meer mee, nu puur verkleinen en kleuren vaak terug brengen, soms het contrast dus. 😉

     Like

Reacties zijn gesloten.