Zwartsluis op naar het eindpunt Meppel

zwartewater2

Ik heb nog zo’n 35 foto’s eruit gehaald om aan jullie te laten zien. De laatste momenten van deze reis naar Meppel. Boven zien jullie Zwartsluis waar wij omheen gingen om zo richting Meppel te komen, je kunt ook nog rechtdoor, waar je dan uitkomt, ik heb geen idee.

Het meest bijzondere was wel nog, dat wij op tv iets hadden gezien in Man bijt Hond, over een man die een oud schip tot een ridderboot had omgebouwd, de Vlotbrug. De locatie hadden wij gemist, en ineens… roep ik.. Kijk nou Liefste! De boot ligt hier!

zwartemeer12

Boven ik herkende het nog niet, ik schoot en zag tijdens het schieten dat dit het schip was wat wij op tv hadden gezien.

zwartemeer13

1 minuut 11…. opgenomen in de coronatijd. Het is zijn levenswerk!

Altijd bijzonder als je eerst iets op tv ziet en het dan in het echt ziet liggen. Het was er nog altijd stil.

De rest van de reis zag ik mooie huisjes, bootjes natuurlijk en de natuur aan ons voorbij trekken. Van het eindpunt zelf heb ik eigenlijk geen foto’s gemaakt. Ik ben benedendeks gaan helpen met onze eigen hut in elk geval op te ruimen, in te pakken, en de bedden af te halen. Gezien wij per auto weer naar huis zouden worden gebracht. Ik zet alles bij elkaar, klik op 1 foto om ze groter en in slideshow te zien. Bij een tweede klik ben je weer terug op mijn blog.

Dan haal ik er nog 2 foto’s uit, wat laat zien, hoe bedriegelijk een foto kan zijn, dat het mooi lijkt, maar in werkelijkheid?

zwartemeer28

Een prachtig plekje om te kamperen zo lijkt mij, met trap en al zodat je het water in en uit kunt komen. Maar dan het tweede perspectief.

zwartemeer29

Tsjah… dan is het ineens een stuk minder mooi πŸ˜‰

De reis eindigt hier, de reden van deze reis? Ook boten en schepen moeten om de zoveel tijd gekeurd worden, zo ook de Hollandse Vloot waar de Wilhelmina gebouwd in 1893 onder valt.

Dat gebeurde dus in Meppel, vandaar dat wij per auto weer naar huis gingen. Vandaar dit snoepreisje tussendoor met heel weinig mensen aan boord, zo kan het gaan, als het jouw vrienden zijn. Deze reis was zonder matroos, zonder zeilen, gewoon even gezellig mee, bij kletsen, samen koken, samen eten en drinken en gewoon vrienden onder elkaar. Nog altijd, van grote kwaliteit, omdat HarriΓ«t het altijd serieus neemt, zelfs voor ons vrienden, en wil dat wij verzorgd zijn aan boord.

We zijn bijna 2 maanden verder, en inmiddels had ik al laten zien dat we al koffie zijn gaan drinken op de Wilhelmina aan het Snekermeer~klik hier~, alles is weer gekeurd en ze kan voorlopig weer vooruit. Inmiddels is ze allang alweer op Terschelling geweest met een ander gezin, en waar ze nu is, weet ik even niet, maar natuurlijk kun je alle info vinden op hun eigen website, en eventueel reizen boeken voor volgend jaar, of nog dit jaar, en haar huren als vakantiehuis.

Wadgenieten.nl <—– klik daar

Je kunt zelfs aan boord trouwen, of een bedrijfsuitje plannen. ~klik hier~

Ik weet, het is ook een beetje reclame nu, maar dat verdiend ze! De Wilhelmina en crew, ik las van de week op FB, dat ze eindelijk dit jaar voor het eerst, toch 1 dag heeft kunnen en mogen zeilen met het gezin wat aan boord was. Dat is toch wat je eigenlijk wilt met zo’n prachtige klipper. (zij weten het niet eens, dat ik reclame maak voor hen πŸ˜‰ )

het later meer is nu voorbij, op naar andere tochtjes of tripjes.

 

22 thoughts on “Zwartsluis op naar het eindpunt Meppel

  • Hahahahaha ik deed dit dus voor het eerst deze hele route, je weet nu ook van welk schip en het waarom. Op het moment zelf zei ik dat nog niet, maar inmiddels, ze is weer helemaal goed gekeurd en dan is het prima om te vertellen πŸ˜€ Rustig zeker wel, ik vermoed dat het in de achtertuin was van een boer of zo, voor de kinderen zoiets… misschien familie… er was niemand te bekennen in elk geval bij die tent.

   Like

 1. Man bijt hond was ooit toch gestopt? Hebben ze dat weer nieuw leven ingeblazen?
  Ja, soms lijkt het op een foto prachtig maar een paar meter verder ziet het er niet uit. Ik kan hier ook wel een paar plekken vinden waar ik zoits kan maken. En dan gaan er mensen nog echt kamperen ook πŸ˜†
  De waterfoto’s zijn heerlijk natuurlijk, daar kan niets tegenop.

  Geliked door 1 persoon

  • Man bijt Hond is overgenomen door SBS6, zelfs een XL een periode, in de avond laat… en een periode op het oude tijdstip, maar ja, de reclame blokken ertussen maakten dat wij niet keken, tot de XL uitzendingen kwamen, die heb ik opgenomen, hahaha je kunt het allemaal nog wel terug vinden denk ik πŸ˜‰ Ja, het perspectief ik moet er vaak om lachen ook, het perfecte plaatje, maar de werkelijkheid… is net even anders. Water is altijd goed, hier ook πŸ˜€

   Like

 2. Baarlo.. dat ken ik toch uit limburg of zo.. zit ik nou helemaal niet wakker te zijn hier. Kramperen is sowieso niet iets wat ik wil doen. Vroeger misschien met meisje aan de ene kant en een krat bier aan de andere kant.

  Love As always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.