De Ketelbrug

ketelbrug4

Nadat iedereen een betere nacht had gehad qua slaap, vertrokken we ontzettend vroeg. ~klik hier, voor Urk by Night~. 

We wisten al dat de Ketelbrug om half 10 open zou gaan, dus dat tijdstip wilde Roel pakken om zo het Ketelmeer op te gaan en dan richting Zwolle op naar Meppel.

Maar eerst dus… die Ketelbrug, en dat weer he… weer zo donker, de voorspelling was eventueel nog meer windkracht, gelukkig viel dat nu wel mee nog.

ketelbrug5

Dit keer stond Harriët alleen af te wassen, want ook ik deed dit zo voor de eerste keer, en zij weet dat ik inmiddels heel vaak de Ketelbrug over ga, zowel heen als terug, van en naar Almere. Dus ja, ze liet mij los, doet ze altijd hoor als ik benedendeks ben en ze weet dat er iets komt wat ik moet zien omdat het voor het eerst is.

ketelbrug3

Misschien had ik gisteren ook wel even mogen vertellen dat de mannen helemaal niet wisten dat Harriët mij had gevraagd om de afwas met een vrijwilliger te doen. Sorrry! hahaha Dat wisten ze niet, dus niemand heeft zijn snor gedrukt, het was echt mijn keuze om ze te laten gaan 😉 Ik weet dat deze mannen stuk voor stuk, zeer behulpzaam zijn, en als je al een mini gil geeft staan ze naast je, heel ridderlijk juist! Dus ook een afwas, draaien ze hun hand niet voor om.

ketelbrug6

Goed, deze brug dus, wij waren niet de enigen die zo vroeg voor de brug lagen te wachten, wij waren ruim op tijd, dus dan lig je even stil, zien jullie het kleine scheepje in de verte?

ketelbrug7

Ik nam nog even een foto van de andere kant, waar we normaal gezien meestal langs rijden, maar ook onderlangs en waar wij de strandjes hebben gevonden oa. Ooit. ~klik hier~  <—- echt grappig. 

ketelbrug8

Hoe we hier ook aankomen per auto of tegenwoordig de bus… we moeten die brug over naar Friesland of terug naar Flevoland, het is dit, of de afsluitdijk. Daarom was het zo bijzonder voor mij om het dit keer zo te passeren en het Ketelmeer op te gaan.

ketelbrug9

Het kleine schip schoot er ineens vandoor, en probeerde ons te passeren om als eerste de brug onder door te gaan. Maar zo werkt het niet, heb ik inmiddels al meerdere malen begrepen.

ketelbrug10

De brug was open…

ketelbrug11

you can try…

ketelbrug12

Sorry, not sorry 😉  Voor je eigen bestwil.

ketelbrug13

Echt mensen, het blijft indrukwekkend, die grote bruggen… die open gaan voor jou.

ketelbrug14

passing…

ketelbrug15

Under the bridge… ~klik hier voor het muziekje~  (opent in nieuw venster)

ketelbrug16

En eraan voorbij! (buzz lightyear).

ketelbrug17

En het andere bootje was er ook door, de brug weer dicht, het verkeer mocht weer los op de brug.

ketelbrug18

Nog even omkijken… IJsselmeer – Ketelmeer…

ketelbrug19

Een hoop vogels zo vroeg al in gang gezet… en dan nu…

~later meer~

14 thoughts on “De Ketelbrug

 1. Ja, ga je over de waterweg dan moet er wel eens een brug open. Ik heb er weinig mee, maar kan me voorstellen dat het voor jou best wel bijzonder was, die eerste keer onder die brug door waar je zo vaak overheen raast. Vogels zijn altijd vroeg 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Vandaar ook vroege vogels 😉 De brug, ja ik wist al wat mij te wachten stond aan de andere kant, wat ik normaal altijd probeer vanaf de kant te schieten, nu zou ik er vlak langs komen wat normaal niet zo is natuurlijk, dat is voor een volgend blog 😉

   Geliked door 1 persoon

 2. De Ketelbrug, daar waren nogal eens storingen in het verleden.
  Kijk zo hoort het aan boord te zijn, dan ben je er voor elkaar.
  Maar de Ketelbrug heeft ook wel een indrukwekkend brugdek. Hans

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben enorm gecharmeerd door je prachtige foto’s, die soms wat dreigend aanvoelen. Juist daarom wellicht, ik houd wel van wat spanning.
  Als een immense brug voor je open gaat, ben je toch wel heel belangrijk 😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.