Urk by Night

urkbynight1

Na het eten zaten we nog heel even te babbelen met zijn allen. En geloof mij, dan zit je met volwassen mannen aan boord, je bent slechts met 2 vrouwen op de rest mannen, crew van 7 man in totaal, kortom, 5 mannen… En dan komt de afwas. Right?

urkbynight2

Harriët gaf mij de opdracht als schipper, de afwas en ik moest 1 vrijwilliger aanwijzen die mij zou moeten gaan helpen. hahaha ja.. prima, de afwas, helemaal niet erg, ik help graag een handje mee, zo gaat dat aan boord. Je helpt mee, zowel bovendeks, voor de mannen het leuke werk, als benedendeks, wat de mannen vaak minder leuk vinden 😉

urkbynight3

4 drukten hun snor vrijwel direct zonder te weten dat ik iemand aan moest wijzen. Eentje bleef zitten en we kletsten wat na samen. Harriët moest even wat andere dingen doen, vandaar dat ze het ook aan mij had gevraagd. Goed… nakletsen, er was 1 iemand bij gekomen in verband met de ‘storm’ die eventueel was aangekondigd en ja op dit moment trok de wind nog altijd aan. Dus een extra schipper erbij was wel handig voor Roel en Harriët.

urkbynight4

Goed, ook deze schipper ging even boven kijken of alles wel oke was, en ik startte met de afwas, deze moet altijd eerst gespoeld worden natuurlijk dus een start en dat doe ik liever alleen. Daarna zou ik verder kijken. Alle mannen waren bovendeks, ik hoorde ze echt wel, ze hadden fun. Precies op het moment dat ik kon starten was ik toch al bezig en dacht, laat ze ook maar. Toen bleek ook al, dat ze toch nog even van boord waren gegaan om Urk onveilig te maken. “net kleine kinderen.” Schoot er door mijn gedachten heen, “laat ze maar spelen en gaan.”

urkbynight5

In staat om mee te gaan de hele steiger af en dan nog het dorp in, was ik toch niet, dus ik hield het wel bij deze taak en daarna zou ik verder zien langs de steiger, dat was ook al mooi voor mij. De rust even juist, van het water, de mini storm, het deinen, en daarna gewoon lekker zitten, en genieten.

urkbynight6

Ik was met de laatste loodjes bezig van de afwas, nog met mijn handen in het sop, toen Harriët terug kwam van haar taak die even moest gebeuren, en ze keek, zag mij alleen staan. “Had je niet iemand aangewezen?” Vroeg ze direct. Ik zei meteen, neuh, laat ze maar het lukt wel. Ze pakte een theedoek en begon zelf toch maar af te drogen, dit had niet gehoeven, inmiddels weet ik mij prima te redden in de keuken aan boord van dit schip.

urkbynight7

We kletsten even wat, ik pakte ook een theedoek inmiddels en samen werkten we de boel even weg, klaar voor de volgende ochtend, waar Harriët stipt om 8 uur in de ochtend de eerste verse koffie neer zet en thee, en dan verder gaat met het ontbijt klaar maken en zetten. Dit doet ze dan alleen, soms laat ze mensen helpen de tafel wel even te dekken, meestal als er kinderen mee varen dan 😉 Dat vinden ze dan nog leuk.

 

Nu kon ik ook weer even bovendeks, iemand vertelde al in de comments dat bovendeks wel goed gaat als er wat golfjes staan, ik ben erachter, was ik al, dat het mij weinig uitmaakt of ik boven of onder ben, dat beiden een fijn gevoel geeft. Qua deining, zo had ik het nog niet mee mogen maken in elk geval en ik ben best nieuwsgierig tot welke windkracht ik zou kunnen hebben. Ervan uitgaande dat we nu tocht wel richting de 8 gingen op het IJsselmeer en dan kan het spoken zegt men daar.

Ik genoot van de zonsondergang, nam nog wat foto’s. Ik klom nog even naar boven op het uitkijktorentje waar we naast lagen, en verder, heb ik de camera gewoon opzij gezet en heb heerlijk genoten van het uitzicht, het geluid van de golven die tegen de stenen aan sloegen, de vogels die je nog net kon horen. Harriët vertelde mij dat ze nog even ging douchen en opfrissen en dan direct naar bed zou gaan. Het was een lange dag geweest, zeker voor haar ook om ons te verzorgen en matroos te zijn en te schipperen tussendoor.

Liefste kwam ook wat eerder terug, we zaten nog even samen heel romantisch te genieten van het uitzicht, de rest kwam ook terug, we dronken nog wat en rond middernacht besloot iedereen toch maar te gaan liggen, de dag was lang geweest en de nacht ervoor had bijna niemand goed geslapen, kortom… het schip deinde ons allen rustig in slaap. Iedereen heeft heerlijk geslapen op het golvende schip.

ketelmeer8

Vroeg in de ochtend, ontbijt en gaan met die banaan! Op naar het Ketelmeer!

~later meer.

18 thoughts on “Urk by Night

 1. Ik heb geen moeite met de afwas, het hoort er nu eenmaal bij en niet alleen de lusten van het eten zijn belangrijk. Daarnaast, hier staat een vaatwasser 😛
  Urk bij night gaat nog net (mooi foto’s), maar ik zou er snel wegwezen als ik jullie was 😆

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahaha, ik moet wel eerlijk zijn, had ik even op moeten nemen in het verhaal, zij wisten niet dat het mij gevraagd en gezegd was… en de regels waren niet van tevoren besproken verder. Kortom, dit was mijn eigen keuze om ze los te laten en te laten gaan 😉 ~proest~ by night is zelfs een vuilnisbelt nog mooi denk ik, hahahaha

   Like

 2. Mijn geëmancipeerde hart komt fel in opstand … geen woorden voor , ze kennen de regels aan boord en maken dat ze weg komen !!
  Je zonsondergang bij Urk is mooi …

  Geliked door 1 persoon

  • Whahahaha nee hoor… hier waren de regels niet besproken verder… daarnaast wisten ze niet dat ik deze opdracht had gekregen 😉 Kortom, het was uiteindelijk mijn eigen keuze om het zo te doen en ze lekker te laten gaan, kan ik ook van genieten, even alleen bezig zijn 😀

   En dank je wel 😀

   X

   Like

 3. Tja, ik zal maar niets over ‘vrouwenwerk’ zeggen.
  De foto’s zijn in ieder geval erg mooi.
  Er is een realityserie over Urk, het wordt de hemel in geprezen. Wat wil je ook, zoveel kerken als zijn. 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahaha, ik heb een mini rectificatie in het blog van vandaag geplaatst, zo gemeen eigenlijk zo.. lol… was niet mijn bedoeling, maar ik vergat.. dat jullie het niet konden weten natuurlijk. Urk, reality, ja weten we, wij hebben alles al gezien, wat nu draait is pure herhaling… we zaten middenin, zelfs de ramp van november? De vissers van Urk die zijn vergaan, zat er al in… maar toen kwam Corona. Toen is deze serie acuut stop gezet…

   Geliked door 1 persoon

 4. Urk een bijzonder dorp, ooit een mooi eiland.
  Afwassen is wel gezellig, je kletst wat met elkaar.
  De jochies moesten nog even aan de wal spelen.
  Gelukkig heb je de mooie foto’s nog. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het logBankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.