Aanmeren op Urk

aanmeren1

Voor wie weleens heeft gevaren of vaker, weet dat eventueel aanmeren in een haven wat tijd kan kosten. Zo was het al op Stavoren, en zo ook hier. Ook al bleek dat we hier praktisch aan het begin mochten liggen van de steiger, toch het draaien alvast etc. duurde een tijd, het moet allemaal met beleid gebeuren natuurlijk. Dus had ik de tijd om lekker om mij heen te kijken.

aanmeren2

De tijd was inmiddels allang ver na 18.00 uur, dus de Urkers zelf, vermoed ik, kwamen nog even het water op in hun kleine bootjes. Leuk! Deze papa wilde even stoer doen met zoonlief vermoed ik zomaar, je kunt hele verhalen verzinnen natuurlijk ๐Ÿ˜‰

aanmeren3

Inmiddels was ons eigen schip gedraaid en keek ik even mee hoe we telkens langzaam dichterbij de steiger kwamen, met hulp aan wal van onze buren. En nu natuurlijk meer mankracht aan boord om ook te helpen met de touwen en wat er ook maar bij komt kijken. Ze weten dat ik mij daar liever niet mee bezig hou ivm struikel gevaar of gewoon klungelig zijn.

aanmeren4

aanmeren5

aanmeren6

Misschien valt het sommigen al op? Nee?

aanmeren7

Altijd leuk om uitzondering te zijn ๐Ÿ˜‰ het voelt toch speciaal, het waarom, geen idee verder, niet naar gevraagd, we lagen goed ๐Ÿ˜€

aanmeren8

cm. voor cm. kropen we naar de steiger.

aanmeren9

De buurvrouw kijkt mee of het goed gaat.

aanmeren10

Het ging gewoon goed, Roel is binnenvaartschipper, dus ja, die kan wel wat ๐Ÿ˜€ Toen we eenmaal lagen, was het ook wel even fijn om de vaste grond te voelen, even maar. Een paar foto’s en hop weer naar binnen voor mij, om te vragen of ik kon helpen met tafel dekken, inmiddels tegen een uur of 7, er moest nog gegeten worden, wat al grotendeels klaar was, dus hop naar binnen, tafel dekken, en genieten maar! Harriรซt kookt echt fantastisch! Ze heeft dan ook vorig jaar het Waddengoud certificaat gekregen. Dit krijg je echt niet zomaar!

aanmeren11

Dat was even tussendoor info, want hier sta ik net op de steiger, zo aan het uiteinde liggen is toch wel apart, je hebt meteen een prachtig wijds gezicht.

aanmeren12

aanmeren13

aanmeren14

aanmeren15

En het bleek, die had ik niet eens door, dat we onderweg hierheen al visite hadden gekregen op het schip. Uitgeput en wel.

aanmeren17

Deze was bij Roel achter aangevlogen en kon niet meer. Het heeft een hele tijd onder zijn arm gezeten en hier pas zette Roel hem even weer neer om te zien was het ging doen. Niets dus, geringd, kortom, dat werd een doos, water en wat voer en rustig bij laten komen.

aanmeren16

Het wolkendek was zo mooi open gesprongen inmiddels, dat ik wenste na het eten eventueel een mooie zonsondergang te mogen aanschouwen. Nou ja, dat komt later of dat gelukt is. Eerst tijd om te eten en drinken en gezellig samen te kletsen.

~later meer~

heb je de voorgaande blogs gemist of kom je voor het eerst?

~klik hier voor het hele verhaal~ย 

 

14 thoughts on “Aanmeren op Urk

  • De kijkers kwamen eerder en meer omdat daar een uitkijkpost ook ligt, daar lagen we praktisch naast ๐Ÿ˜‰ Die werd zeer druk bezocht ๐Ÿ˜€

   Like

 1. Aanmeren is heel wat anders dan even met je wagen parkeren bij een winkel of in de straat. Ik denk dat zelfs mensen die nooit gevaren hebben dat wel begrijpen, hoop ik dan toch. Toen we nog een veer hadden van Vlissingen naar de overkant gingen we toen ik jong was vaak kijken aldaar, en zeker met zwaar weer was het voor die stuurlui pittig.
  Lekker eten is altijd fijn. ๐Ÿ™‚

  Geliked door 1 persoon

  • Dit was dus ook pittig omdat het nog altijd windkracht 6 was hier, dat valt misschien niet zo op, het was even de luwte toevallig? Om dan weer aan te trekken, maar dat komt nog ๐Ÿ˜‰ We hebben schommelend gegeten, hahaha Dat kijken van vroeger, jaaaaaaaaa machtig mooi, mijn opa heeft mij weleens mee genomen naar Zandvoort tijdens een Zuidwester windkracht 8 a 9… machtig mooi, ik mocht alleen het strand niet op, hahaha

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat een plezier om mee te varen en aan te meren! Je doet me gewoon zin krijgen.
  Ja, dat was echt tuig op het strand. Zeven jongens, kwamen al ladderzat toe met luide muziek… en maar staan uitdagen. Wat begin je ertegen als je niet eens hun taal spreekt? Toeristen uit Duitsland. We hebben heel veel overlast dit jaar. Nu men zo voorzichtig moet zijn. Niet leuk. Dan zit je toch beter op het water dan aan de kant!

  Geliked door 1 persoon

 3. Een taak apart op een boot: aanmeren. Ook met een kleinere boot op de Maas en in de Plassen, we maakten het mee. Mooi werk. Om te zien ๐Ÿ˜‰
  De duif genoot mee, arm beestje, god weet van hoe ver hij kwam.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.