Gezichtsbedrog bij Urk

urk1

De golven waren her en der toch echt wel serieus bezig hoger te worden en onstuimiger, dus op naar Urk. Roel wilde eerst nog verder varen de Ketelbrug alvast onderdoor. Maar dat werd laat als we op de brugwachter moesten wachten en er moest nu toch ook wel weer een keertje gegeten worden, de kokkin (Harriët) wilde nu toch wel ergens het eten gaan serveren. Dus het werd toch Urk om daar te overnachten en de volgende ochtend wisten we nu dan wel al. Om half 10 in de ochtend ging de brug open, dus om half 10 moesten we dan ook allang weer op het water zijn, dus dat zou een vroeg vertrek gaan worden ipv het meestal rond een uur of 10.

urk2

En dan krijg je weer dat je de haven in moet/mag, een plekje toegewezen krijgen, en toevallig? Was ik met Liefste in maart onderweg naar Friesland ivm de corona nog even op Urk geweest en ook aan deze kant waar deze schepen lagen ~klik hier~. Toeval?

urk3

Hoe bijzonder is het dan, om de vuurtoren, de windmolens vanaf het water te zien dit keer. Ik vond het bijzonder, des te meer omdat er ergens een gezichtsbedrog tevoorschijn kwam wat je niet ziet als je gewoon aan wal aan het struinen bent langs en door Urk heen. Kijken jullie mee? Zien of jullie het zien 😉

urk4

urk5

urk6

urk7

urk8

urk9

Let op…

urk10

urk11

Het is net of de windmolens midden in het dorp staan, raar toch? hahaha Puur gezichtsbedrog dit.

urk12

De vraag voor mij was nu, waar we zouden gaan aanmeren, deze haven is best groot en er liggen ook grote bakbeesten van de industrie in. Ik bleef intussen gewoon kijken en foto’s schieten het zou wel weer even tijd kosten allemaal. 😀

urk14

Voor deze kwamen we te liggen, eigenlijk dus precies bij de in/uitgang van de haven, helemaal prima! Zo konden we de volgende ochtend ook weer makkelijk gaan afmeren.

urk15

Nog zo’n gezichtsbedrog vanaf het water nu het helder was. De Ketelbrug dus, lijkt heel dicht bij, maar dat is ook nog een aardig stukje zwemmen vanaf hier. Morgenochtend half 10 dus eronderdoor… ik keek er nu al naar uit!

urk16

We moesten dus draaien, en voor nu, is dit ook de laatste foto die ik laat zien, want het afmeren alweer, is een serie apart 😉 Voorlopig zijn we er nog niet!

De wind? die zou vanaf hier nog meer en meer aan gaan trekken, tot welke kracht weet ik niet, maar dat zien jullie later wel dat het echt wel behoorlijk was.

~later meer~

11 thoughts on “Gezichtsbedrog bij Urk

 1. Je hebt er weer een mooie serie van gemaakt. Mooi is dat stukje ghosting wat ontstaat door dat de windmolens op rij komen te liggen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hier in Zeeland heb je hetzelfde. Puur gezichtsbedrog maar oh zo leuk. Hier voor de kust zijn ze een serieus groot park aan het aanleggen met die wieken op stokken. Ik ben er wel een voorstander van maar veel Zeeuwen zijnj er tegen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, en ooit was men tegen de oude molens die nu erfgoed zijn, toen ze nieuw kwamen om in te polderen, was het ook zogenaamd vervuiling of iets… ik ga het telkens meer waarderen in het landschap, het hoort er gewoon bij! En het kan heel mooi ogen zo 😀

   Geliked door 1 persoon

 3. O ja, ik denk het te zien wat die molens betreft. Wij zagen ook iets dergelijks ton we in Vlissingen kwamen.
  Op het water zijn afstanden haast niet te schatten voor een onervarene😉.
  Onder de brug door, weer een nieuw meemaaksel.

  Geliked door 1 persoon

  • Niet alleen op het water, op land kan het soms ook veel verder zijn dan je oog ziet 😉 Vooral als je wat vermoeid bent op de fiets, oh kijk, eindelijk een dorp.. nog een km of 10 verderop… hahaha

   Geliked door 1 persoon

 4. Ik mag toch hopen voor je dat je niet onder de brug door hoeft te zwemmen. Die windmolens laten hier ook weleens een vertekend beeld zien. Fiets ik van Ermelo naar harderwijk, lijkt het net of er eentje midden in het centrum straat… blijkt dat hij gewoon in Flevoland staan.

  Love As Always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.