Op naar Stavoren

ijsselmeer22

Eenmaal door de sluizen heen ~klik hier~, wisten we dat we door zouden gaan naar Stavoren, om daar een stop te maken en de motorrijders weer op te pikken. De tocht erheen vanaf de sluizen was vrij mistig je zal wel iets maar niet veel, best jammer, want we kwamen ook langs Hindeloopen natuurlijk.

ijsselmeer23

Lastig te zien, heel veel kleur aangebracht, maar dan nog, naar horen zeggen, moet dit Hindeloopen zijn, een volgende keer beter πŸ˜‰

ijsselmeer21

Dichterbij ging wel, maar verderop op het water werd het weer mistig.

ijsselmeer24

Ik besloot om mijn camera maar even rust te geven, gewoon te gaan genieten dan maar en stond op. Pas toen, zag ik dat Liefst aan het roer stond, en ja dat kan hij, zijn ouders hebben altijd een boot gehad en hij heeft dit vaker gedaan.

ijsselmeer25

Ik bracht mijn camera beneden deks en kwam weer boven om pas bij Stavoren mijn camera weer te pakken, het duurde even, tegelijk zie je zoveel onderweg, is het puur genieten dat het ook weer snel ging.

Het was nog steeds wat ‘foggy’ ook al was het al tegen 3 uur in de middag. Het gekke is ook, dat is mijn gevoel tenminste, dat een haven indraaien en gaan en het aanmeren veel meer tijd kost, dan het varen an sich op het open water, maar dat kan aan mij liggen. Hierdoor kon ik wel zien wat er de haven alweer uit kwam terwijl wij bezig waren met erin te gaan, of richting de haven te gaan.

stavoren29

stavoren30

stavoren31

En dat luxe, het ziet er misschien mooi uit, maar daar hebben wij beiden weinig mee.

stavoren33

We voeren binnen…. vanaf de Wilhelmina genomen:

We meerden aan en ja, als ik er dan toch ben…

stavoren38

Deze is van boord af genomen, dit is de fontein van Stavoren geworden, die heb ik nu al meerdere malen gezien, de eerste keer waren ze er nog mee bezig, bijna klaar. Daarna laat in de avond, te donker, en nu midden op de dag.

stavoren42

Deze fontein behoort toe aan de Culturele hoofdstad Leeuwarden van 2018. ~klik hier~

In deze mag en kan gespeeld worden door kinderen, best grappig.

stavoren39

De motoren aan wal, en de mannen zelf weer aan boord, we gingen van 4 personen naar 7 en dit was heel goed te doen met afstand en alles. Het werd tijd om door te gaan, de beloofde storm zou nog komen die tot nu toe eigenlijk wat was uitgebleven, de regen was wel uitgekomen voor dit weekend. Ik nam nog 1 foto, die mag niet ontbreken natuurlijk.

wilhelmina41

Terug aan boord en gaan met die banaan!

stavoren40

Bij het uitvaren van de haven kwamen we een catamaran tegen, dat was even leuk met al die kleuren nu tegen het grijze aan.

stavoren43

stavoren44

Het water werd al iets meer wild. De planning was om op Laaksum te gaan overnachten, maar dat haventje is zo klein en de wind zou nu toch serieus aan gaan trekken, dus besloot de kapitein om door te varen naar Urk, en vanaf hier naar Urk, zou even tijd in beslag nemen. Echter… keerde het tij qua luchten ook… de zon brak door, het wolkendek schoot open en het werd windkracht 6, en dat was nieuw voor mij, eindelijk deinen op het water, opspattend water, puur genieten!

~later meer~

16 thoughts on “Op naar Stavoren

  • hahahaha ja precies… Wie weet volgend jaar, maar of ik dan ook weer hier kom, wie weet met iets anders of iemand anders… ik heb al gezegd, zou het leuk vinden om samen met jou alleen eens te gaan varen, op een kleinere boot dan ook natuurlijk. Dan kun je zelf ook bepalen waar je heen gaat. Echter, het vaarbewijs is er nog niet, die wil hij toch alsnog gaan halen komende winter.

   Like

 1. Eindeloos genieten op het water, mist of geen mist. Goed dat je je camera ook even losliet πŸ˜› Ik was in deze misschien een keer op de motor gebleven want Urk vind ik helemaal niets πŸ˜†
  fijn w-end!

  Geliked door 1 persoon

  • whahahaha het was slechts voor de overnachting, we kwamen ook pas laat aan, dus zet je maar schrap, ik ben zelf Urk verder niet in geweest, de mannen even wel. Toch… heb ik er schitterende foto’s kunnen maken, bijzonder ook.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik geniet erg mee. Wat zalig zo op het water.
  En ja, dat manoeuvreren met de boot, in en uit de haven, in en uit de sluis, dat kan heel wat tijd innemen. Het is geen auto… en het water is geen rijbaan… Het moet allemaal voorzichtig en met beleid gebeuren.

  Geliked door 1 persoon

  • Nee nu niet maar die staat achter deze fontein, was nu geen tijd voor, maar die heb ik al eerder gezien en op de foto gezet ook πŸ˜‰ Oh, ik zie dat ze nog helemaal niet hier staat op blog, zover loop ik nu achter, hahaha komt een keertje goed πŸ˜‰

   Geliked door 1 persoon

  • Voor jullie niet nee, best wel leuk om eens even heen te gaan, er is ook strand en zo met speeltoestellen bladiebla en wat history… straatjes zijn leuk… De vuurtoren natuurlijk.

   X

   Like

Reacties zijn gesloten.