Covid 19 neemt weer toe in Nederland!

Het nieuwe coronavirus verspreidt zich weer meer in Nederland. Het aantal mensen dat besmet is met het nieuwe coronavirus neemt toe. In de teststraten stijgt het percentage positieve testen en het reproductiegetal (Rt Real Time ) ligt boven de 1. Zie het nieuwsbericht Aantal besmettingen COVID-19 neemt toe

Update 15 juli t/m 21 juli 2020

Afgelopen week zijn er 987 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat is bijna 2 keer zoveel als vorige week. Er zijn 19 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat is een toename van 3 patiënten in vergelijking met de vorige week. Er zijn 7 personen als overleden gemeld, 1 minder dan in de week er voor. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld.

mist5

Het is mistig in mijn hoofd, ik gun iedereen alles, maar dit… ik kan er met mijn hoofd niet bij, als ik het nieuws zie van gisteravond, Editie.nl waar Kroatïe ineens oranje is gekleurd, waar veel Nederlanders zitten nu, hen gevraagd wordt, als ze terug komen om 2 weken in quarantaine te gaan, er app berichtjes binnen komen bij vrienden, ‘Oh nee hoor, wij gaan echt niet in quarantaine, dat is voor ons NIET nodig!’

~klik hier voor het nieuws filmpje over Kroatië~

Dan weet ik niet eens of ik nu boos moet worden, of verdrietig of gewoon zoals nu verlamd raak… Wat denken ze wel! Wie denken ze wel dat ze zijn? Waarom doet de overheid niets?

HET IS JE EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID! MEN HOEFT NIET IN QUARANTAINE, WANT DAT MOGEN WE NIET OPLEGGEN, VOLG AUB DE RAAD EN HET ADVIES OP VAN het RIVM?

Ondertussen lees ik… heel veel buren vanuit Duitsland, België, die nu hierheen komen om vakantie te vieren, lees goed, IK GUN HET JULLIE ZO! Stay safe. Het is maar dat jullie het weten, dat vele Nederlanders wel naar Spanje en Portugal zijn vertrokken in de laatste week. Ik ben er zelfs getuige van geweest dat collega’s bij de Heeeeeeeee ma vroegen aan een collega, gaan jullie nog weg? De hele winkel kon mee genieten dat er terug geroepen werd,  “Jaaaaaaaa wij gaan naar Spanje!”

Ik ben even uitgelult… ik weet het niet meer.

~klik hier voor Editie.nl aan het einde van de pagina staat het stukje uitzending over de nauwe contacten van gisteren~ 

Het is een kwestie van eigen verantwoordelijkheid nemen, right?

Ik zeg even tot later, dit houdt mij even teveel bezig.

33 thoughts on “Covid 19 neemt weer toe in Nederland!

 1. Tja, dat is omgedraaid ook zo hé, ook heel veel Nederlanders hier in België op vakantie (waar de Nederlandse jeugd Knokke op zijn kop zet), dit virus is niet weg, gaat niet weg… we kunnen nog zo voorzichtig zijn met z’n allen, het slaat telkens weer toe. Europa was goed bezig, maar de vakantie strooit serieus roet in het eten. 😓

  Geliked door 2 people

  • Ik weet het Mrs. B, dat vind ik ook dom! Net zo dom, ik heb het ook met name over de Nederlanders hier die dus weg gaan, ook naar Oostenrijk, Duitsland, en nu dus Kroatië en toch naar Spanje en Portugal en zelfs verder…. 😦 Daarom zeg ik.. aub, stay safe!

   Like

    • Vandaar dus ook mijn blogje even.. om mensen als jullie, jij en jouw Mr. Brubeck op de hoogte te houden, en voorzichtig te blijven… echt, wijzelf hadden ook een trip in de planning naar België, maar onze vrienden zeggen nee, en wij zeggen nee.. we blijven beiden in eigen land… eigen regio… zelfs de familie blijft nog in eigen rondje safe… heb ze weer weken niet gezien. irl dan 😉

     Geliked door 1 persoon

     • Dat is het enige wat nu telt, tenminste… ik spreek voor mezelf, ons gezin, de ouders van C, die vrienden wachten wel, we hebben voor dit weekend een afspraak met onze beste vrienden wederom uitgesteld en hebben daar geen spijt van. Komt goed lieve Suus, zal alleen tijd vragen! 😘

      Geliked door 1 persoon

      • Helaas wat je al zei, dankzij de vakantie een heleboel extra tijd… nou goed, ik ga nog een bakkie koffie doen en even bij anderen lezen 😉 Anyway, ook wijzelf blijven voorzichtig en stellen liever uit dan… ❤

       Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben het helemaal met je eens …en zit net zo lamgeslagen in de rondte te kijken als jij !!
  Hier in mijn leefomgeving word er bijna NIET naar de richtlijnen geleefd ..
  Mensen van in de 20 die heel ziek zijn geweest van het Covid 19 virus worden doodgezwegen en het lijkt echt of alleen mensen op leeftijd of chronisch zieken het krijgen en er dood aan gaan ..
  En oooo jee … ineens zijn terrasjes en uit eten gaan zoooo belangrijk .. En vakantie ..o jaa dat moet want het mag weer..
  Rutte heeft gewaarschuwd dat ze niet terug gehaald worden uit landen waar de code van geel naar rood gaan..
  En ik zeg …laat ze maar lekker zitten daar .. ze wilden zo nodig op vakantie ..
  En de twee weken thuis quarantaine graag op eigen kosten … graag van extra vakantie dagen … dan werken ze daar maar extra uren voor als ze weer aan het werk mogen … O god nee dat kan niet want dan worden ze moe …en zijn meteen weer aan vakantie toe

  Geliked door 2 people

  • Dat mag ook niet… mensen die terug komen me covid om ze dan eigen dagen op te laten nemen van de quarantaine… bij wet verboden. kan dus alleen met nul uren contracten.

   Like

   • Dan veranderen ze dat maar … er zijn meer dingen veranderd … en als ze zo nodig op vakantie moeten en het gaat fout . Jammer dan maar je kent het risico en neem dan ook de verantwoording.
    Want die betaald nu die 14 dagen dat ze thuis moeten blijven ???

    Geliked door 1 persoon

    • geen idee, ziektewet denk ik dan, maar goed, ik ga verder niet in discussie, ik werk niet namelijk, sterker nog, hopelijk mag en kan ik in sept, misschien weer beginnen. Waar die gasten die nu weg gaan geen rekening mee houden, is dat ze anderen verplicht thuis houden nu.. zoals mijn cliënten, het draait wel weer, maar aangepast allemaal en ik moet nog thuis blijven nu… omdat alles anders is…

     Like

     • De IK mentaliteit viert hoogtij .. ze houden geen rekening er mee dat ze hetgeen opgebouwd is de afgelopen maanden volledig naar de gallemiezen werken . Als er een lockdown zou komen dan moeten ook wij ons weer verder beperken en dat terwijl wij ons al die maanden toch best netjes aan de regels gehouden hebben …
      Nou ja we gaan het zien en meemaken …

      Geliked door 1 persoon

 3. De tweede golf Corona is er al.
  De Klimaat Crisis was er al.

  Het zomerse weer maakt dat te veel mensen dagtripjes maken, feesten en vakantie vieren.
  Ik blijf thuis de nieuwsberichten maken dat ik dat voorlopig blijf doen.

  Als we straks weer gevraagd worden om voor de Zorg te applaudisseren dan doe ik dat met schaamte …

  Bezorgde groet,

  Geliked door 2 people

 4. Hey, ik ben eén van die Belgen die de afgelopen drie weken in Kroatië zat. We dachten, we gebruiken ons gezond verstand: gaan met de auto, op kleine campings, we komen niet in grote drukke steden, en met weinig mensen in contact. Toen we vertrokken was alles ook in orde, Kroatië stond op de ‘groene’ lijst. Ondertussen veranderde dat, maar daar hebben wij amper iets van gemerkt.
  Eenmaal terug heeft mijn baas toch vriendelijk gevraagd om een Corona-test af te leggen en tot ik resultaat daarvan heb, ga ik niet naar kantoor maar werk ik van thuis uit. En ik begrijp dat best.

  Geliked door 2 people

  • Dan is het helemaal goed! En net voor de uitbraak en toch thuis blijven en laten testen, chapeau! Echt… Hier zijn dus gewoon ego’s die denken dat het onnodig is waar men zegt ga in quarantaine. Ik heb het niet over de Belgen zelf zoals jullie die hier lezen, maar wel over eigen Hollanders die dus zo ego zijn! En ook nog eens gaan rellen bij jullie in het land 😦 Ik schaam mij er inmiddels gewoon voor Nederlander te zijn.

   Geliked door 1 persoon

 5. Mijn vakantie gaat dus niet door, maar als ik daar zou zitten en het is ineens oranje dan zou ik echt wel thuis blijven twee weken. En men mag dat ook gerust van mijn eigen uren afhalen. Want het is dan mijn beslissing om wel te gaan.

  Love as always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

  • Dat is dan helemaal oke, het gaat mij erom dat er nu mensen weg zijn, die ik niet eens ken, en dan nu al zeggen ik ga niet in quarantaine, zeggen ze gewoon op tv….

   Like

 6. In Zeeland is het nu drukker dan ooit, en niet alleen Belgen en Duitsers. Ook Denen zitten er veel en dat snappen we dan weer wat minder maar blijkbaar zijn de mensen het beu dat ze in hun thuisland zo weinig mogen en Nederland is dan luilekkerland.
  Hier wordt wel gepleit voor strengere regels maar je weet het hè, dan zit er een dikkop die toevallig burgemeester is van Nijmegen die zegt dat het allemaal niet hoeft en er gebeurt helemaal niets.

  Geliked door 1 persoon

  • Nederlanders zelf gaan ook weg naar het buitenland, hoe verklaar je dat stukje dan, als hier alles mag en kan. Ik ben dat namelijk met je eens, dat het hier eigenlijk al weer heel open en vrij is, iets teveel vind ik zelfs, mijn mening. Maar goed, ergens moet je het ook loslaten, ja… maar dit? Ik denk erover om zelf nu toch een mondkapje te gaan dragen met boodschappen doen en zelfs handschoentjes aan te trekken dan maar, ook al kan ik nog altijd iemand anders besmetten die op mij heeft gehoest of zo, dan nog ben ik zelf wel beschermd, want dat werkt nu eenmaal zo. Ik blijf, of wij, blijven voorzichtig!

   Geliked door 1 persoon

  • Hier dito Dien, maar het zijn anderen die toch alweer dicht op mij gaan staan bij de kassa bijv. met hun kont tegen de mijne aan gaan staan of dicht bij mij… ik zeg niets, maar eigenlijk… wil ik zo snel mogelijk weer weg dan. Ik denk ook, dat ik weer heel vroeg de boodschappen ga doen, van de week kwam dat een keer zo uit, rond 9 uur, en toen was alles lekker rustig nog. het punt is, dat ik niet elke dag weet wat Liefste gaat doen of geroepen wordt om met iets te komen helpen en dan eet hij wel thuis of niet, hij wil wel thuis eten, maar dan lopen de dingen weer anders, het is lastig momenteel om in te slaan en wat dan… wel lunch, geen lunch, het enige wat blijft is het ontbijt. De rest van de dag is momenteel even afwachten telkens.

   Like

 7. Tja, ik ben niet verbaasd, het was wel een beetje te verwachten eigenlijk… Afstand houden is vaak ver te zoeken en mensen gaan gewoon weer met hele gezinnen naar de supermarkt. Veel mensen zijn egoïstisch helaas.

  Geliked door 1 persoon

  • Het is echt moeilijk te bevatten… dat denk ik dus ook, de vruchten van dit al, wat je zaait oogst je, ten goede, maar ook ten kwade…

   De foto, dank je wel, is onderdeel van een ander blog al een poosje geleden, in maart ergens, of begin april. Mistig heet het.

   Like

Reacties zijn gesloten.