Harlingen op de Zeedijk de Wulp

wulp1

Het is soms echt niet te geloven voor mij, hoe de dagen zich ineens ontplooien tot zeer bijzonder. Van denken dat je een rustige zondag tegemoet gaat met halve plannen voor in en rond huis dingen te doen. Zit je ineens in de bus met de fietsen achterin op weg naar Lollum, om daar onze bus neer te zetten en de bus van onze vrienden op te halen in Harlingen. Vanuit Lollum per fiets dus naar Harlingen, daar onze fietsen weer in de bus. (dit volgen jullie toch nog wel? πŸ˜› )

 

Het is nog geen 13 km per fiets volgens de maps van Google. Over Arum, via Kimswerd, door naar de zeedijk, die route hadden wij gekozen, zee, dijk… kom op, ja natuurlijk! Ondanks de wind. We hadden alle tijd aan ons zelf, nou ja, het was al middag inmiddels, maar we gingen. Op de fiets. Nu is dat eerste stukje tot vlak nabij Arum voor mij al een bekend stuk om te fietsen (die foto’s hebben jullie nog nooit gezien of slechts een deel). Daarna werd het nieuw voor mij en spannend! Vanaf Kimswerd was er weinig te zien onderweg, de camera bleef eigenlijk in de tas. tot we op de zeedijk kwamen.

“Wil je aan de andere kant fietsen? Of aan deze lage kant?

Ik keek hem aan en dacht, nou ja, je kent me toch?

“Bovenaan, kunnen we dan ook ergens even lekker chillen op de dijk? Uitzicht over zee, bladiebla?”

Geen probleem, de klim was steil, echt steil, niet te fietsen voor mij, dus fietsen aan de hand en samen liepen we naar boven, op naar buitendijks!

Vrijwel direct vonden wij een heerlijk plekje met een mooi uitzicht.

wulp2

Lastig te zien zo, maar eb mensen! Dat betekent aan de ene kant, veel mensen die de pieren op gaan… vervuiling foto’s… wachten dus tot zij uitgespeeld zijn en verder gaan. En dan?

Vanaf deze hoogte als op de foto genomen, ik zeg het vast! Wat er nu komt! Allemaal vanaf bovenin naar beneden dus…

wulp3

De eerste foto, chips… maar ik heb hem! ook al is ie slecht!

wulp4

Beter! In elk geval, ik was de naam daar even kwijt, maar De Wulp! Gespot en op de foto gekregen. Ik was hier al super blij mee. Ik keek nog rond, maakte nog andere foto’s en ineens… terwijl ik op het einde van die pier zat te staren… zag ik dit nu goed?

wulp5

wulp6

wulp7

Ineens 2 stuks? Eentje is dezelfde die ik al had op de zandbodem, het wad… die tweede heb ik nooit aan zien komen!

wulp8

Het origineel, weten jullie wel hoe lastig, als je hart opspringt, je zit zover weg en je hebt geen statief en het is nog grijs weer ook, het dan is om zulke foto’s te maken? πŸ˜€

wulp9

Cropje… (dit is de enige crop hoor).

wulp10

links voor staat eentje met de kont naar ons toe… en de ander nog daar duidelijk zichtbaar. Hier besloot ik, om toch wat meer naar beneden te gaan, zien of het mij zou lukken meer in close up… nou ja… dat zijn de volgende foto’s geworden.

wulp11

wulp12

wulp13

wulp14

Ook al zijn ze niet super dichtbij, komen de kleuren niet zo mooi uit als dat de zon had geschenen, ik heb De Wulp op de foto kunnen zetten… en deze vogel… staat op de rode lijst!Β 

Natuurlijk zijn er ook van dit tochtje heel veel meer foto’s, ik kwam er alweer met ruim 200 terug, dus uhhh jullie hebben nog wat tegoed πŸ˜‰

 

24 thoughts on “Harlingen op de Zeedijk de Wulp

 1. Stond pas een artikel op Omroep Zeeland dat Zeeland en Friesland gelijk zijn. En je foto’s van vandaag had je hier kunnen nemen. Mensne die Niet beter weten zouden het niet weten.
  200 foto’s op een fietstocht? Dat is behoorlijk veel. Ik ben blij als ik er 2 maak tijdens een poldertrip πŸ˜†

  Geliked door 1 persoon

  • hahahahahahaha ja… we gingen nog ergens anders heen, komt vanzelf, je krijgt ze niet alle 200 hoor…… ik denk dat het er slechts een stuk of 100 worden πŸ˜› Van Zeeland en Friesland, ja dat had ik ook al door zo ondertussen, ergens ook logisch? hier de eilanden, daar ook, rivieren… kortom, brak water, bla… Ook al heb ik ook foto’s met uitzicht, waar je de haven van Harlingen al ziet liggen, want we waren er eigenlijk bijna πŸ˜€

   X

   Geliked door 1 persoon

  • Ja, echt prachtig! En dat weet ik ook, is ook heel logisch, Het Wad/eilanden, brak water, omdat er rivieren zijn… helemaal waar, dat had ik al eerder door, ook door natuur programma’s al zeggen ze het niet… ik zie het wel. De getijden.

   Geliked door 1 persoon

  • Ja, die tweede, ik dacht eerlijk gezegd dat het een stern was, snavel korter, ik leer nu, dat is het mannetje, vrouwtjes hebben de lange snavel, althans, zegt de vogelbescherming πŸ˜‰

   Like

  • Ik ben zo gezegend hier in deze regio, ik heb alles bij de hand eigenlijk.. heide, bos, watertjes, zee… Ijsselmeer…. gezegend dus!

   Like

 2. Ik vind het zo mooi voor je dat je de juiste hebt gevonden.
  Gewoon een leuke kerel uit een stuk.
  Arum klink zo bekend in mijn hoofd, maar moet even verder speuren.
  De Wulp zie ik hier weinig, maar de scholekster komt zelfs in de wijk.

  Ot. Je verzoekje ligt op het logBankje voor de volgende show.
  Wat een heerlijk en eerlijke reactie op de van de bankplaat.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

  Geliked door 1 persoon

  • De wulp is dan ook rode lijst nu… die is er nog maar weinig. De scholekster, ja dat zei je al eerder πŸ˜€ Gaaf! En dank je wel!

   Like

Reacties zijn gesloten.