Van de Waddenzee naar het IJsselmeer.

waddenzee11

Gisteren vertelde ik al dat we nu toch echt de Waddenzee op gaan. ~klik hier~Na al het industriële van het Harnixmakanaal, | klik hier 1 | Klik hier 2 | Klik hier 3 | Klik hier 4 |En de zonsondergang op de eerste avond in Moddergat, | Klik hier 1 | Klik hier 2 |

En nu, helaas zo grijs en grauw op het water en toch was het er druk. De wind stond wel, maar viel nog mee, het trok nog niet zo aan als voorspeld, nog niet 😉

Plaatjes waar ik nooit genoeg van krijg, de andere schepen met zeilen op waar wij langs voeren of zij langs ons. Het blijft een mooi gezicht! Elkaar gedag zeggen is ook leuk.

We voeren langs de afsluitdijk en dit was een eerste keer voor mij. Op naar de sluizen, en heel eerlijk? Tot een paar jaar terug had ik er eigenlijk geen idee van, dan de afsluitdijk, duh! ook sluizen heeft laat staan ook nog een brug… right?

Nu ben ik best weleens over de afsluitdijk heen gereden maar als je in de auto zit, zie je dat ook niet zo. Ook heb ik het idee, dat destijds het museum etc. er nog niet was. Ik heb het over de jaren ’70 en ’80 zoiets, heb ik voor  voor het laatst daar gereden… toen ik nog thuis woonde en tiener was. (tot een paar jaar terug dus).

waddenzee17

Ook hier dus schaapjes op de dijk…

waddenzee26

En hier dus.. duh!!! wist ik veel vroeger… de sluizen… daar gingen wij dus heen. Op naar het IJsselmeer.

waddenzee27

waddenzee28

Ja, ik heb wat extreme kleuren ingebracht zodat er iets van kleur te zien is in dit grauwe weer 😉

waddenzee29

waddenzee30

En hier moesten we even wachten met zijn allen… Het is eerst de brug voorbij, daarna kwamen de sluizen. Best indrukwekkend zo vanaf het water.

~later meer~

21 thoughts on “Van de Waddenzee naar het IJsselmeer.

  • Het was echt jammer van het weer, gelukkig kan ik mij dan ook indenken hoe het eruit ziet met prachtige blauwe luchten, ja dat is mooi! en jammer dat je haar niet mee krijgt… het is zo mooi!

   Like

 1. Mooi werk, sluizen. Niet alleen om te zien, ook om zelf te doen.
  Met een grote boot ken ik het niet, we vaarden met een motorboot jevan hooguit 8 à 10 meter.
  Je vond het niet spannend? Nou ja, jij bent weer goed met de camera.Ook wat waard.

  Geliked door 1 persoon

  • Spannend als in hartkloppingen niet nee… wel fascinerend, dat is ook goed toch? Absoluut fascinerend, zien hoe dat allemaal werkt en hoe het voelt om erin te liggen. Alles wordt natuurlijk met zorg gedaan.

   Geliked door 1 persoon

 2. De Waddenzee is zo mooi, ik ruik het zilte water.
  Nou zeker de Afsluitdijk roept ook herinneringen bij me op, toen ik 16 was op de brommer met vrienden naar Ameland.

  @ als techneut gebruik ik de natuurlijk BNC connector nog regelmatig, maar de techniek staat niet stil

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja, die sluizen en die brug zitten er toch al vanaf het begin in hoor 😀 Dat museum kwam niet gelijk met de bouw van de dijk. Ik ben er echt vaak overheen geweest trouwens. Ik heb ook echt veel gevist aan die kant. Water, varen, het kan gewoon niet mooier.

  Geliked door 1 persoon

  • Dan is het een idee als de kleine wat ouder is, om dan een trip als deze te doen, dan zie je meer eilanden in een weekend of een midweek 😉 Ga je droogvallen enzovoorts, dat is helemaal super!

   Like

  • Dit is dan ook Nederland, in andere landen, andere gebieden, kleurt de zee ook anders, ik ken zelfs een mintgroene rivier bijv.. ook heel apart, deze loopt in Oostenrijk, de Inn… en wel door Pfunds heen. het ligt ook aan de ondergrond denk ik dan. Ik heb geen idee. In Spanje was het ook blauw of groenachtig.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s