Op naar de Waddenzee

waddenzee1

We zijn er, de grote sluizen bij Harlingen, eenmaal hier door heen, dan vaar je de haven van Harlingen in en verder de waddenzee op. Helaas was het nu grijs en grauw, het weerhield ons er niet van om te genieten en mij zeker niet, om met de camera dingen vast te leggen. Natuurlijk is het mooier met blauwe luchten en witte wolken, ook dit is Nederland!

We voeren langs de ligplaats van De Wilhelmina, als ze wel in vaart is voor de wadgenieten.nl reizen. Dit keer voeren we er zo langs direct de haven uit. Ook hier ben ik dus wel opgestapt of even op bezoek geweest tussendoor ๐Ÿ˜€

waddenzee8

De havenkraan die je ziet op de foto, dat blauwe ding in de hoogte? Dat is een hotel, ja echt heus waar! Die kun je boeken voor overnachtingen.ย 

Kom binnen

In het voormalig machinehuis vindt u een ruim tweepersoons bed, zitcomfort van Charles Eames, een royale douche en alle faciliteiten die nodig zijn voor een uitgebreid ontbijt. Het licht en klimaat bedient u met een touchscreen.

Draaien maar!

Vanuit het hoofdvertrek voert een trapje naar de draaibare cabine. Eรฉn stoel, รฉรฉn knuppel. 360 graden rond en rond en rond, tot het mooiste uitzicht is gevonden. In de Havenkraan van Harlingen zet u het panorama naar uw hand. Dag en nacht. Vanuit de besturingscabine heeft u ook toegang tot het hoogste uitkijkpunt van de kraan: het grote dakterras.

Nou ja, je zou dus eerst een nacht hier kunnen spenderen of 2, of meer, om dan op de Wilhelmina in te gaan checken die aan de overkant ligt dan… En dan nog een weekendje of midweek gaan varen, als dat allemaal weer kan en mag ๐Ÿ˜‰

Wadgenieten.nl

waddenzee-fontein-Harlingen9

Ook deze fontein ligt in de haven, deze behoort tot kunstzinnige project van de Culturele Hoofdstad Leeuwarden van 2018. In dat jaar is in elke stad, de Elfsteden van Friesland dus, een fontein geplaatst gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld. Dit is de fontein van Harlingen dus.

waddenzee-fontein-harlingen10

Het lukte mij nog net om de fontein spuitend op de foto te krijgen, hier merkte ik op dat mijn camera ineens wat begon te haperen. Inzoomen ging te langzaam of reageerde het niet op amper, te laat, afdrukken, het klikken wilde ook niet goed mee werken kwam ik achter. Kortom, dat is een reden dat ik zoveel foto’s mee terug nam, omdat mijn camera niet helemaal lekker ging.

waddenzee13

Het is een doel van mijzelf om ze alle elf op de foto te zetten, een aantal heb ik al gevonden en op de foto gezet, maar ze staan nog niet echt op blog, de laatste was helaas bij avondlicht, die van Sloten. ~klik hier voor meer info over de fonteinen~

Ik heb er al 6 mogen zien in elk geval, kortom ik ben al over de helft ๐Ÿ˜‰

~later mee, tijd om de open Waddenzee op te gaan.

 

 

18 thoughts on “Op naar de Waddenzee

  • Genoten heb ik van dit snoepreisje ๐Ÿ˜€ Absoluut! En nu eindelijk weer droog even… hoewel de regen hard nodig was, maar ik sta te trappelen om weer te fietsen en zien wat de regen ons gebracht heeft nu ๐Ÿ˜€

   Like

 1. Ik hoop dat je niet constant met je camera in de weer was want op zulke tochten is genieten toch wel belangrijker denk ik. Bij slecht weer heb je vaak veel kleine druppeltjes zout water die funest zijn voor je camera. Ze kunnen er gewoon niet tegen , of heb je een beschermhoes?
  Apart hotel. HEt is wel zeer leuk gevonden vind ik.

  Geliked door 1 persoon

  • hahahaha, nee, zeker niet, dankzij de regen ook niet echt mogelijk om constant de camera te hebben, en ik heb ook geholpen benedendeks in de keuken, dat krijg je dan weer als je samen met de schippersvrouw de enige andere vrouw aan boord bent, de mannen drukten vooral hun snor ๐Ÿ˜‰ Van het zout water… nee, nooit aan gedacht, noch heb ik een beschermhoes.. dank je wel voor deze bewustwording!

   Geliked door 1 persoon

 2. Mooie serie, die fontein is enig.
  Dat hotel lijkt me het einde. Is er een lift naar toe? Hier staat een vliegtuig als hotel maar dit vind ik veel spannender.
  Grijze en grauwe luchten horen erbij, helemaal niet erg en goed voor mooie opnames..

  Geliked door 1 persoon

 3. Dit is een heel leuke log, met herinneringen.
  Ten eerste vind ik wel dat je een leuke lief hebt gevonden.
  Het schip van Radio Waddenzee heeft mooie herinneringen, heb deze bezocht toen deze op de Waddenzee lag om uit te zenden.
  Een meting met zeezendervrienden en gezin. Hans

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s