Nog 1x industrieel 3

wadgenieten.nl74

Het kanaal is best lang, toch voeren wij vrij snel langs alles, was er veel te zien. Ik las in een reactie dat mensen weinig kunnen hebben met industrieel. Toch hebben we er allemaal mee te maken, als je thuis kijkt, alles is gemaakt, of je het nu zelf hebt gemaakt, van vers hout, ook gekapt en ergens hier naar toe gebracht, naar jouw huis. Of de borden waarvan je eet, de bekers en glazen waar je uit drinkt. Het is allemaal industrieel.

wadgenieten.nl75

En ergens, wordt alles een keer afgedankt, zelfs in deze tijden waarin mensen graag naar een kringloop gaan, dingen een tweede leven geven, doorgeven, verkopen, het maakt niet uit. Ergens, is het klaar, op, en zit je met de resten. Met die ogen keek ik nu naar de industrie waar we langs kwamen, waar ik oud zag, ook nieuw, maar ik koos meer voor het oude, zoals deze afgedankte boot.

wadgenieten.nl76

En deze, ze liggen aan wal, maar je ziet niet hoe wat of waar verder. Dat ze afgedankt zijn lijkt mij wel duidelijk, want deze twee lagen er ook al toen ik de eerste keer mee ging op dit stukje kanaal.

wadgenieten.nl77

Toch zag ik ook nog wat moois onderweg. Bergen zand of iets.. met?

wadgenieten.nl81

klaprozen, heel veel klaprozen…

wadgenieten.nl82

En dan toch weer… We zijn er bijna, de Waddenzee (in dit geval de naam van een boot)

wadgenieten.nl83

wadgenieten.nl80

En nog een draaibrug te gaan…

wadgenieten.nl78

wadgenieten.nl79

Kwamen we nu toch wel bij de sluizen van Harlingen aan. Waar je dan langs de haven de open Waddenzee op gaat.

~later meer

15 thoughts on “Nog 1x industrieel 3

 1. Ik kijk er toch anders naar. Spullen worden gemaakt om kapot te gaan en dan wordt je gedwongen om wat anders aan te schaffen, En ja, dan is de kringloop wel een uitkomst als je je ecologische voetafdruk klein wilt houden zoals ik dat zo ver mogelijk probeer.
  Ik kan voor alles wel een excuus vinden maar daarom hoef ik er nog niet van te houden πŸ˜‰ Maar varen, varen is geweldig.

  Geliked door 1 persoon

  • Heb je het nieuws mee gekregen van de i-mac bij media markt? vorige week voor 2,19 euro per stuk? hahahaha ook industrieel, alles is het gewoon, ook als je de voetprint klein houdt, doe ik ook. Ik heb thuis een vuilnisbak staan van curver die ik kocht toen ik 18 was en samen ging wonen, die leeft nog steeds! πŸ˜‰ Je hoeft er zeker niet van te houden! Voor mij, is het weer even een bewustwording geweest, zien is anders dan lezen of op tv de beelden. Het varen is heerlijk, hahahaha daar zijn we het zeker over eens πŸ˜€

   Geliked door 1 persoon

 2. Hoewel ik houd van de natuur ben ik ook dol op industrie. Ik houd van de aken en fabrieken, het lawaai en de geuren, zelfs de stank van de oliefabrieken was me lief, van Duyvis en dergelijke. De reuring.
  Het zal mijn Zaanse hart zijn.😁

  Geliked door 1 persoon

 3. Zonder industrie geen welvaart.
  En ik vind de foto’s goed gemaakt, een tijdsbeeld van vergankelijkheid en opbloei. Hans.

  @ faders van een mengpaneel zijn nogal stof gevoelig.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s