Varen in deze tijd, huur een klipper als vakantiehuisje.

wadgenieten.nl37

Varen in Coronatijd met deze prachtige klipper is nu nog niet haalbaar. Niet voor grote groepsreizen waar iedereen zich voor in kan schrijven van heel het land en zelfs uit Duitsland gaan er regelmatig mensen mee op de groepsreizen. Deze zijn voor dit jaar gecanceld tot het RIVM het weer goed keurt. Dan kan het tij keren en kunnen de groepsreizen weer los.

wadgenieten.nl39

De Wilhelmina ligt normaal gesproken in Harlingen voor de reizen, klaar voor vertrek, maar dit is een ander stekje waar gewerkt wordt aan de Wilhelmina, want ook zij moet onderhouden worden. En dan ligt ze in Franeker. Dit was ons opstappunt. De allereerste keer dat ik mee ging, ook totaal onverwacht werd ik in het diepe gegooid, was ook vanuit hier op naar Harlingen. Net voor het seizoen ging starten.

wadgenieten.nl40

Nu lag ze hier al maanden en is er keihard gewerkt aan de nieuwe maatregelen die getroffen moesten worden door het RIVM bepaald. Zeilen zit er nu nog niet in, maar de klipper kan wel verhuurd worden als vakantiehuis(je). En dit wordt ook gedaan, in de komende maanden, juni, juli en augustus is dit mogelijk. ~klik hier voor meer info~ het is een unieke kans om te doen als je besloten hebt om in Nederland te blijven dit jaar. Vele locaties zijn mogelijk.

wadgenieten.nl41

Daarnaast, wil ik jullie laten lezen wie er aan het roer staan, dat is met name Harriët, en daarnaast als hij thuis is, vaart Roel mee, beiden hebben alles op zak wat nodig is om dit schip te kunnen varen of zeilen. ~klik hier, voor hun introductie~

Daarnaast, vind je hier de geschiedenis van deze prachtige klipper.

wadgenieten.nl42

Dat ik zo voor hen pleit, is puur vanuit mijn hart, omdat het mij zeer doet, dat deze branche zo goed als onbekend is en de overheid weinig steun geeft aan deze schippers en de vloot die Nederland kent. Misschien heb je het wel gezien op tv. dat de vloot een deel ervan voor Pampus heeft gelegen om te demonstreren en aandacht te vragen.

wadgenieten.nl43

Het heeft tot nu toe weinig uitgehaald. Omdat het zo onbekend is. Wat ik ook zei, ‘ik wist ook niet, tot ik jullie 2 jaar geleden ontmoette, dat dit ook bestond als vakantie.’ Nu wel, en het is zo mooi, zo’n vakantie op een historische klipper. Vorig jaar, kreeg ik de kans om in het Paasweekend mee te gaan namelijk. ~klik hier voor de reis die we toen hebben gemaakt.~ 

wadgenieten.nl44

Ook Liefste is nog mee geweest afgelopen december voor een kerstreisje, omdat ikzelf thuis in Almere zat, en het ook een last minute call was van Roel, gaan jullie mee? Is Liefste alleen mee geweest, ik zag echt de kans niet om zo snel nog die kant op te komen. Ik heb Liefste zelfs moeten pushen om mee te gaan alleen! Die reis ging naar Groningen. Liefste maakt geen foto’s, bijna niet, maar filmt en kwam thuis met wat materiaal van hun tocht en maakte het volgende filmpje.

 

Dit keer waren er 3 vrienden aan boord die een B&B hadden geboekt bij Harriët. Deze vrienden waren op de motor en gingen op de zaterdag een alternatieve elfstedentocht rijden met elkaar. Zij gingen dus van boord in de vroege ochtend rond half 10 waar wij om 10 uur los gingen met de Wilhelmina, via Harlingen, naar de afsluitdijk en zo het IJsselmeer op.

wadgenieten.nl46

Wij waren dus slechts met 4 man aan boord tot het einde van de middag. In Stavoren haalden wij de mannen weer op.

klik op een foto voor groter en in slideshow. Deze serie, ik kon wederom niet kiezen, zijn ’s morgens heel vroeg gemaakt, omdat het zo heet was beneden, heeft die nacht bijna niemand goed geslapen. Ik was als eerste aan dek, rond half 6 vermoed ik zoiets en heb nog mee gekregen dat de dag begon met zon, en blauwe luchten. Het bewijs is er 😉

wadgenieten.nl51

Rond 8 uur was ook Harriët al bezig in de kombuis/keuken, en stond de koffie klaar, en thee ook. 1 van de mannen was ook al eerder wakker en kwam gezellig aan dek. Ik hield mij stilletjes nog, we hadden elkaar nog niet ontmoet, maar hij bleek gelijk wakker en happy, hahaha Dus kletsten we meteen elkaar de oren van het hoofd af. Waar we vandaan kwamen en bladiebla. Voor John... even.. kijk jij even goed of jij iemand herkent? 😉

wadgenieten.nl53

Na het ontbijt was het tijd voor de mannen om zich klaar te maken voor hun tocht. Het is hier rond half 10, ook de motoren van de Wilhelmina waren al aan het draaien alvast. Ook de binnenvaart was wakker en kwam al voorbij, wij lagen aan de ‘kleiroute’ hier nog, (is ook te fietsen), maar zouden natuurlijk de grote vaart op gaan straks.

wadgenieten.nl52

De grotere schepen kwamen dus al voorbij, ik blijf het mooi vinden. De foto’s vanaf hier voorlopig zijn aardig industrieel, omdat hier de industrie met name langs de vaart zit.

wadgenieten.nl54

De trossen gingen los, de vrienden vertrokken op hun motor, wij voeren over het Van Harinxmakanaal naar Harlingen.

Het weer sloeg exact om 10 uur om, de eerste regenbui kwam over ons heen.. niet alleen bij ons, de 3 vrienden op de motors waren het straatje nog niet uit, en stonden te schuilen onder een boom en trokken hun regenpakken aan, wat wij later op de dag hoorden.

~later meer

21 thoughts on “Varen in deze tijd, huur een klipper als vakantiehuisje.

  • Dit keer eindelijk samen mee varen, de twee trips hiervoor hebben we alleen gedaan, pasen ik alleen, kerst hij alleen, echt bijzonder ja 😀 Dank je wel!

   Like

 1. Goed bekeken, verhuren als vakantiehuisje.
  De groepstochten waren me bekend maar je leest er niet vaal over, de aandacht gaat meer uit nar buitenlandse reizen, je ziet dagelijks de advertenties op tv.
  Het zal een geweldige ervaring zijn maar de vraag is ook: wat doe je tijdens lange dagen aan boord? Alleen naar water, vogels en luchten kijken zal niet voor iedereen voldoende zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Je bent niet de hele dag aan boord… als je de linkjes aan klikt van bijv. vorig jaar Pasen, dan kom je aan op 1 van de eilanden en ga je aan wal, en blijf je liggen tot de volgende dag. In dit geval eet je wel samen dan, dus op een bepaald tijdstip moet je er weer zijn, en na het eten ben je weer vrij om te gaan en staan waar je wilt. De volgende dag, vaar je weer een deel van de dag, maar je meert voor de nacht altijd ergens aan, en vaak ben je er in de middag al, tenzij je bijv. droog gaat vallen op het wad, dan lig je midden in de waddenzee maar kun je van boord en een stukje gaan wadlopen 😉 Kortom, je vaart niet constant 😀

   Geliked door 1 persoon

 2. Groepen kunnen ze denk ik voorlopig vergeten. Overal waar men zover gaat laait het virus weer op hoorde ik op het nieuws, ook in Europa.
  HEt zal iets zijn wat nog lang ons leven zal beïnvloeden vrees ik.

  Geliked door 1 persoon

 3. Begrijp dat je volop geniet, de tocht het is toch zo mooi.
  Mooie muziek onder de video, ook gebruikt bij Radio Veronica, The summer is over. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.