Moddergat even wadgenieten 2

moddergat11

Liefste bracht mij bij het monument, wat ik al eerder had gezien, maar toen was de zon al zo goed als onder dus donker. Nu tijdens de zonsondergang even een stop en hier stapte ik uit en nam mijn tijd om de foto’s te maken. Bovenstaande viel ons allebei op, de twee schaapjes op de achtergrond perfect!

Ik had het er erg naar mijn zin, het was jammer dat we toch een beetje de tijd in de gaten moesten houden ivm de wisseling der auto’s voor Roel en onze tocht met de Wilhelmina voor de volgende dag.

moddergat16

Idyllisch typisch waddengebied πŸ˜€ Waar ik mee zeg, het hele waddengebied, dijk, met schaapjes πŸ˜€

moddergat17

Onze bus… ik vind het wat lastig eigenlijk om bus te tikken omdat het verwarring kan brengen, maar deze is nu toch wel een aantal keer nu in beeld geweest dat ik hoop dat jullie dit wel oppakken dat ik voortaan schrijf over roadtrips met de bus πŸ˜‰ Nee, we slapen er niet in, die vraag kreeg ik ook al. Het zou wel kunnen, Liefste had het er namelijk al over, als we verder zouden gaan. Campingspullen zijn er genoeg in dit huis, zo blijkt ook alweer.

moddergat18

moddergat19

Op de één of andere manier zijn de foto’s van begin van de avond een beetje door elkaar geraakt, waar ik in dit blog al op de dijk stond, is dit eigenlijk net ervoor geweest, voor we in Moddergat aankwamen op de dijk. Alleen zij die het kennen hier zullen het echt merken dat het iets door elkaar staat nu.

moddergat20

Liefste die al boven staat op de dijk met een prachtig uitzicht. Voor hem is dit gesneden koek, gezien er familie nog altijd woont, maar ook, is hij hier opgegroeid in zijn jeugd. Niet dat hij er woonde, maar zijn tantes en ooms dus, met vele neven vooral en nichten ook, vakanties en tussendoor, was hij er dus veel, hij kent elk hoekje van Paesens – Moddergat.

moddergat21

Ik dus niet… en ik kijk mijn ogen uit. Ik heb al een aantal keer mijn verzoek ingediend, dat ik hier weleens een dagje rond wil dwalen…Β  ‘dan moeten we de fietsen maar een keer in de bus zetten…’ was zijn antwoord πŸ˜€ yessssssssss

moddergat22

En ja.. dan wil ik ook de pier op, niet alleen hier, maar ook bij Wierum, waar de moeder van Liefste ooit is geboren.

moddergat23

rechts op de foto is een booreiland … voor wie het zich afvraagt.

moddergat24

moddergat25

Nee, is niet hetzelfde, net niet πŸ˜‰ Ik kon niet kiezen!

moddergat26

De paaltjes… hier beroemd… ooit… sta ik er dichterbij πŸ˜‰

moddergat29

Ja, hij is daar blijven staan waar ik dan nog een klein stukje naar beneden ging, want er stond een schaap… Inmiddels zal ik ook even vertellen over het tochtje met de Wilhelmina. Liefste bleef maar zeggen, zaterdag… dus alle tijd. na dit uitje van zwemmen en hier te zijn geweest. Bracht hij mij thuis, en hij ging er vrijwel meteen vandoor op naar Franeker.

moddergat27

Hij was al even weg toen ik mij net zat te bedenken om te gaan douchen alvast en in mijn hoofd was ik wel alvast aan het inpakken, de was ging de wasmachine in van die zwemavond, even spoelen op zijn minst, toen mijn telefoon ging. Roel…

moddergat28

“Waar zitten jullie?”

Uhhh ik zit thuis, hij is onderweg naar jou?

“Dan heeft ie het verkeerd begrepen.”

Wat is er dan Roel?

“Jij had nu mee gemoeten we gaan morgen varen.”

ja, weet ik toch Roel? Morgenavond toch? Dat is wat hij mij heeft vertelt?

“Nee… morgenvroeg om 10 uur…. dan naar Laaksum en daar overnachten en dan zondag naar Meppel.”

Woops… uh ja, nou goed… hij is onderweg… kunnen we morgenvroeg aan boord nog? Als we om half 10 zorgen er te zijn?

“Ja, dat kan, maar echt, ik ga om 10 uur los!”

Is goed!

moddergat30

Goehooooooooeeeeeeeeeeeed, ook al was het al na 10 uur, richting 11 uur? of nog later? Ik weet het niet meer, maar ik had al zo’n voor gevoel, ik ben als de wiedeweerga naar boven gegaan, heb twee tassen gepakt, ben in gaan pakken, naar gelang dat het weer om zou slaan ook nog, dus warme truien, jassen, pet, en ook korte broek bladiebla, badspullen en voor de zekerheid handdoeken om te kunnen douchen en wassen. Dat kan best snel hoor, alleen.. chips! De wasmachine liep al… net…

moddergat31

De tassen had ik klaar, ben zelf snel onder de douche gesprongen om te zorgen dat mijn haar in elk geval vrij was van brak water en het een stuk zou schelen aan boord. Ik besloot om naar bed te gaan, om de 1 of andere reden had ik per ongeluk mijn telefoon mee, die normaal beneden aan de lading ligt ’s nachts.

moddergat32

En ik lag nog niet, zat toch nog even op mijn foon te kijken, kreeg een appje van Liefste binnen maar het ging ook over. Roel…Β  ‘Ga jij NU pakken? We komen jou NU halen!’

‘Heb ik al gedaan Roel, ingepakt… ik ga even wat kleding aantrekken.’

Roel mompelde zoiets als doe dat maar, want ik hoef je niet naakt in de auto, hahaha en dus hingen we op, ik was fantastisch in elk geval dat ik al gepakt had. Ik deed alles uit, sleepte de tassen naar beneden, ready, steady, go… ik opende nog even de laptop om jullie te vertellen dat ik midden in de nacht zou verdwijnen.

Liefste en Roel kwamen binnen toen ik daar mee bezig was, en Roel zei mij direct al, voor de eventuele toekomstige logistieke planningen dat hij dan voortaan mij zal bellen, hahaha. Deal Roel! πŸ˜‰ Ergens rond half 2 vertrokken we geloof ik, naar Franeker.

moddergat33

Nog een laatste blik op Moddergat voor het hele gebeuren, en dan te bedenken dat we echt op ons gemak nog terug naar huis zijn gereden na dit korte bezoekje aan Moddergat.

En na dit verhaal, ga ik jullie mee nemen op reis, die anders was dan normaal. Een trip die niet in het pakket zit van wadgenieten.nl, het concept voor dit jaar is dat je de Wilhelmina kunt huren als vakantiehuisje. Want het varen is best lastig met de anderhalve meter afstand en met een grote groep.

Mocht je nog een bijzondere vakantie willen boeken, dan kan dat dus! En zeg ik doen!

~later meer.

16 thoughts on “Moddergat even wadgenieten 2

 1. Nah wij gaan graag weer terug naar Moddergat .. Het vakantiehuis daar bevalt ons prima en ligt in ons budget .
  Wij zijn nog lang niet uitgekeken daar .
  Je begrijpt dat de plekjes die je laat zien …en ook het hek waar je Liefste tegenaan leunt bekend zijn πŸ˜‰
  Ik moet nog 7 mappen met foto’s uitzoeken ….

  Geliked door 1 persoon

 2. Zoals ik hier elk hoekje jken, zeg maar. Op vakantie ga ik niet, ik woon in de ideale vakantieprovincie dus waarom zou ik weg gaan? πŸ™‚ slecht voor mijn spaarcentjes ook nog eens πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

 3. Nou zeemijnen zijn nog steeds te vinden, maar zo mooi wat je vastlegt.
  Maar ook dat je een lieve vriend hebt gewonden, ik waardeer je enorm en ook je lieve vriend. Hans

  @ inderdaad was de palletwegen een aanwinst naar de heftruck.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s