Moddergat even wadgenieten

moddergat1

Dit is de start van onze trip met de Wilhelmina ook al wist ik dat hier nog niet. Liefste was wel al gebeld en was gevraagd of wij mee wilden in dit weekend op de Wilhelmina, vanaf Franeker, naar Laaksum en op naar Meppel met 2 overnachtingen aan boord.

~klik hier voor meer info~

moddergat2

Dit zou dan gebeuren op zaterdagavond, inschepen en daarna varen maar met de Wilhelmina. je komt dan aan boord, je blijft die nacht waar de Wilhelmina ligt en de volgende ochtend, meestal rond 10 uur, soms eerder, gaan de trossen los. Deze avond hadden we dus nog even. En Liefste zou samen met Roel de schipper auto’s gaan wisselen en wegbrengen naar Meppel even.

moddergat3

Dit zou pas laat in de avond gedaan worden, omdat het nu zo F***ing heet was. Daarom konden wij gewoon nog even gaan zwemmen in het Lauwersmeer na het eten. Dat deden we dus ook! Ik had nog de hele zaterdag om in te pakken immers, op mijn gemak.

moddergat4

En na het zwemmen had Liefste nog alle tijd om via Paesens – Moddergat terug te rijden, wederom een mooie route weg van de snelweg in elk geval en te stoppen ook, de dijk op te gaan. En zelfs even gedag te zeggen bij Ria en Pieter die daar in een huisje zaten. Ze waren er niet, dus pech! Zij zaten even verderop in Wierum. Dit was dan ook totaal onverwachts dat wij hier in de buurt waren nu.

moddergat5

In Moddergat omhoog de dijk op, en genieten maar! Ik bedoel, weinig woorden nodig toch?

moddergat6

Altijd weer prachtig als het dan zo uitkomt, een zonsondergang. Het kan ook weleens net anders worden natuurlijk, met bewolking. Ik draaide mij ook nog even om, en dat je dan weer totaal ander licht en beeld hebt.

moddergat7

Deze dus, de schaapjes op de dijk, daar liepen we gewoon tussen.

moddergat8

Weer even verder… ik blijf het schitterend vinden deze foto’s. Ik blijf ernaar kijken.

moddergat9

We genoten op en top, ik in elk geval zeker wel. En als ik geniet, geniet Liefste ook zegt hij.

moddergat10

Voor nu, eindig ik met deze, en de rest van het verhaal komt later bij de volgende serie. Ik zei al, ik nam meer dan 1000 foto’s mee terug van 3 dagen in totaal, deze avond mee geteld voor we aan boord gingen en dan de twee dagen die we gevaren hebben.

~later meer.

25 thoughts on “Moddergat even wadgenieten

  1. Ik begin de tel kwijt te raken met jouw blogs. Ik heb het idee of er elke dag twee staan. HEt gebied lijkt ook zo op hier. HEt zou gewoon zomaar kunnen maar ik zie wel het verwschil. Maar als je het niet zou weten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s